reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Cleopatra, nie dziwię się, że się wkurzyłas :/
A ile Wojtus ma ząbków? Może podasz mu jabłuszko do skrobania ząbkami - to zawsze większe kawałki niż starte czy blendowane. Albo jakieś ciasteczko dla dzieci, tak żeby próbował jeść kawałki.

reklama
Siva jabłka Wojtuś nie może bo ma cały dzień czkawkę po jabłku a i sam odrzuca ten owoc jako jedyny.
Ciastka przyjęły się tylko biszkopty ale musi być choć trochę głodny bo inaczej podusi rączkami lub pogryzie i wypluje. Już kilka razy w ostatnich dniach choć nie codziennie ćwiczymy z parówkami, ale sam to tylko podusi rączkami i koniec, więc ja biorę kawałek i daje mu do buźki on wypluwa więc ja z powrotem do buźki i pokazuje że ząbkami ma gryźć to pogryzł i wypluł w końcu malutki kawałek ugryzł i chyba połknął bo zaczął kaszleć i to był na dziś koniec już nie chciał próbować ale cały czas mam nadzieję że się nauczy do nowych smaków i do kawałków.
A ząbków mamy 8 - dobra no 7 i trochę bo 8 dopiero wykiełkował:)

Ostatnia edycja:
Cleo, to 3mam kciuki za Wasze próby - oby jak najszybciej Wojtus przekonał się do jedzenia w kawałkach.

Siva - uważaj tatuaże wciągają. Ja mam 2 - jeden na wysokości mniej więcej lewej nerki i drugi na łopatce. Na łopatce w języku francuskim zawsze tam gdzie ty - to dla m :), a na nerce jest mój symbol przemiany kobieta motyl/elf.. Teraz marzy mi się na biodrze smok jako symbol walki.... ale to jak zrzucę kilka kg w nagrodę :)

W żłobku młody był 2h. Jak go odbierałam szlochał trochę, ogólnie nie chciał jeść, spał 1h i chciał być tylko na rękach u "cioć".... zobaczymy jak jutro będzie....

moja metamorfoza - blond zdjęcie sprzed kilku miesięcy tylko nie widać na nim że tył miałam prawie do łopatek prosty bez cieniowania.... a teraz po umyciu sieczka (zdjęcie imprezowe ja w różowej sukience)
1.jpg33.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 66
  • 33.jpg
    33.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 66
Hej:)

Cleo oby w końcu Wojtuś przekonał się do jedzenia większych kawałków, kurczę sama nie wiem gdzie bym uderzała z takim problemem...

Siva ładny tatuaż:) Też jestem ciekawa napisu;)

Kaczuszka fajna zmiana, bardziej naturalnie wygląda obecny kolor:)

My też jesteśmy po pierwszych dwóch godzinach w klubie malucha i było ok, mała opierniczyła kogoś jak jej zabrał zabawkę, więc niby najmlodsza a nie da sobie w kaszę dmuchać;) Żeby nie było tuliła też inne dzieciaczki więc może nie będzie ich terroryzować;) Zobaczymy jak będzie dalej...

A ja wstąpiłam dziś w międzyczasie do pracy po pit i nieoficjalnie ale na pewno przenoszą mnie na inne stanowisko:( Wkurzyłam się, bo mój kierownik ani się nie zająknął na ten temat i gdybym dziś nie wstąpiła to dopiero po powrocie by mnie postawili przed faktem dokonanym... Druga sprawa bardzo lubiłam to co robiłam i zżyłam się z ludźmi, a tu znowu trzeba zaczynać od nowa i to na gorszym stanowisku (nie pod względem degradacji ale rodzaju obowiązków). Już ochłonęłam ale wściekła byłam...

Ostatnia edycja:
Kaczuszka, co do tatuaży, to ja wiem na pewno, że chcę jeszcze jeden - taki jak ma mój Tato, żeby zawsze mi o nim przypominał. Ale to jeszcze nie teraz...
Co do żłobka, to na pewno po kilku dniach będzie ok.
Co do metamorfozy - bardzo dobrze Ci w nowym odcieniu blondu, tylko pewnie potrzebujesz czasu, żeby do niego się przekonać. Dla mnie zmiana na plus :)
Jagus - gratki przebojowej dziewczynki :)
Co do pracy, to rzeczywiście nie ładnie. Ale to stamowisko musi być równorzędne do Twojego i nie może być gorzej płatne. Ale to pewnie wiesz.
Miłego dnia dla Was!

Tak Siva wiem, kasy mi na pewno nie obetną bo doskonale wiedzą że nie mogą a baaardzo przestrzegają przepisów kodeksu pracy. Szkoda tylko że o wszystkim na końcu się dowiaduję, no ale nie zostaje mi nic innego jak to przełknąć :)

No właśnie, szkoda... w takich sytuacjach poznaje się ludzi :(

Dziewczyny, od jutra w Carrefour promocja na artykuły dla dzieci - poniżej link do aplikacji Blix. Świetna sprawa, bo na bieżąco informuje o promocjach w sklepach i można wybrać powiadomienia tylko dla tych, które nas interesują ;)

Blix - Promocje w telefonie

Ostatnia edycja:
Byłam na 50'twarzavh Graya i kurcze albo jestem inna albo nie wiem.... Film ciągnący się jak niewiem, aktorzy grają średnio i mało elektryzująco, sceny śmieszne a nie ekscytujące... Blech.... Mogli się wydepilować chociaż. Jednak książka + wyobraźnia zwycieża.... M się śmiał że pobiłam rekord ziewnięć w trakcie seansu. Oprócz nas był pan ok 70, pani dużo po 50 i para nastolatków..... Nie wiem jakoś nie zachwycił i nie porwał .... Ale dobra reklama i szum pozwoliły przyciągnąć do kina tłumy. No i obżarłam się popcornem z nudów. Ja mie polecam.

reklama
Kaczuszka, ja to się w pewnym momencie tak zaczęłam śmiać na tym filmie, że aż się popłakałam ;) na pewno na następne części nie pójdę

Do góry