reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam was z ranca:)
Inomama czytałam kiedyś ten pamiętnik z brzucha, jak byłam w ciązy Natanielem. super opowiadanie!
Dzieki za linka juz zabieram sie za czytanie:-)

reklama
Anisen, ja robiłam 2 miesiące przed ślubem i problemu żadnego nie było. kurs trwał miesiąc (spotkanie co niedzielę). jak chcesz na "lewo" to po prostu trza księdza przekupić :p ale oprócz podpisów księdza ja musiałam np. odbyć dwa spotkania w poradni rodzinnej... w każdej diecezji jest inaczej podejrzewam

Dziewczyny czy tkóraś wie jak obejśc system i dostać zaświadczenie o kursie przedmałżeńskimm na niego nie chodząc ?? Pilne bo proboszcz nam zaczął robić dąsy a ślub miał być już 22 sierpnia
U nas nie dalo rady niestety...Ale wiesz co??? Nie wiem jak jest u Was...ale u nas jest tak ze taki kurs sie robi w jedno popoludnie - bo ksiadz sam nam mowil ze sobie zdaje sprawe ze ludzie pracuja i na zmainy itd...i ze nie chce ludziom problemow robic. Moze u Was tez sie tak gdzies da? Bo przeciez nauki mozna zrobic obojetnie gdzie...Mysmy to zrobili w 2.5godz.

PS. Zawsze mozesz sprobowac wziasc ksiedza pod wlos i powiedziec ze masz malutkie dzieci i nie masz tu zadnej rodziny i czy mozesz je wziasc ze soba :) Moze to podziala :))))

Ostatnia edycja:
ja nie mam z kim dzieci zostawić i to jest problem:( kurs jako tako nie jest sam taki męczący, 4 niedziele po 2,5 godziny i 2 wizyty w poradni rodzinnej. Ale co ja przez 3 godziny co niedziela zrobię z dziećmi :( . O niani mogę zapomnieć , rodzina nie ma kto

Anisen wszytsko da się załatwić:-)tak jak dziewczyny piszą dowiedz sie gdzie takie kursy się odbywają,zbierz relacje u kogo da się "nie chodzić"a u kogo nie i kombinuj,u nas jak obywał się kurs leżałam z Kubą w szpitalu i nie byłam na żadnym,a zaświadczenie miałam;-)

My też mamy podobny problem dlatego najpierw musimy na szybkiego do pl pojechać we wrześniu na cywilny papiery do tłumacza itp. głowa mała, kościelny już razem z chrzcinami zaplanowaliśmy bo właśnie (cholerne) nauki tutaj u nas jest "polski" kościół ale tylko ksiądz na jedną godzinę przyjeżdża a parafia polska najbliżej 130 km w jedną stronę. Jak już we wrześniu się wszystko uda, to będziemy czyhać tu na miejscu na tego księdza z (kopertą) bo inaczej nie obejdziemy tematu chyba :baffled:.

Witam się z rana!

U nas potwornie gorąco, dobrze, że nie muszę dziś nigdzie wychodzić. Ostatnio jak chodziłam w taki upał to się strasznie zdyszałam :( masakra jaka jestem osłabiona...

4 spotkania po 2,5 h to i tak mało, u nas normalnie było 10 spotkań! ale zrobiliśmy taki kurs weekendowy - poświęciliśmy jedną sobotę i niedzielę i z głowy (może Anisen udałoby się Wam gdzieś podrzucić dzieci na weekend). No i jeszcze 2 wizyty w poradni brrr, ale od razu oświadczyłam, że nie będę rozmawiać o śluzie itp

reklama
Hejka :)

U nas tak się złożyło, że oboje mieliśmy taki kurs robiony w szkole na religii :) Musieliśmy tylko zaliczyć poradnię rodzinną, ale babeczka zrobiła wszystko na jednym spotkaniu w ciągu pół godziny :)

Do góry