reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczyny słuchajcie potrzebuje pomocy... Moja Wika rano się przebudzila i taka grzeczna spokojna ja jeszcze chwile drzemalam otwieram oczy a ona cała buzia wymazana całą.poduszka rączki i widziałam ze do Buzki tez się coś dostało.... Moja maścią która dostałam na alergie.... Taka papka ogólnie trzy maści były połączone w pudełeczku...smakowałam się wieczorem i zostawiłam na oparciu.... Głupia jaaaa....

reklama
Dużo tego nie ubyło ale martwię się o nią ;( był tam Te steryd... Czy może się jej coś stać? Przeprassam ze na dwie części ale z telefonu pisze

Tina, spokojnie. Ja na Twoim miejscu bym zadzwoniła do lekarza rodzinnego ,poradzić się, Mysle ze nic nie powinno sie stać ale to jednak steryd, ja bym zapytała. Albo nie wiem, choćby w aptece poradziła sie????

Kaczuszka u nas Andrzejki takie ,że m w pracy a ja z moimi łobuzami:szok: ehh, juz przywykłam :)

Dona mozemy sobie piatkę przybić ! my standardowo tez noc do du...y mielismy. Fifi zasnął coś ok 00.30 i spał nie najlepiej za to rano zaspalismy do przedszkola i na biegu z Natasiem zasuwałam ,żeby zdążył.
No i zgadzam się z Mariką, Szczepienie odpada.

Ja po wizycie u lekarza wczoraj..stwierdzil ze na podstawie badania i objawów jest ciąża,na usg nic nie widac..ale mam torbiel na jajniku...mam powtórzyć badanie hcg zeby sprawdzić czy jest przyrost i kolejna wizyta za dwa tygodnie...wyczytalam w necie..o zgrozo...ze te torbiele mogą dawać wlasnie objawy jak na ciążę,łącznie z wysokim hcg a ciąży brak...zobaczymy...dzisiaj po poludniu pójdę na badania to jutro będę miała wyniki...

Dziękuję dzwoniłam do przychodni pielęgniarka powiedziała żeby się nie martwić bo przecież steryd lekki bo karmie był... Przy okazji zapytałam o katar Wiki bo ibja dopadło :( jak podajecie swoim maluchom vit c? Jak rozpoznać czy mała ma kaszel suchy czy mokry bo chyba jakaś dziwna jestem bo nie umiem rozpoznać

Tina , dobrze że zadzwoniłaś . Spokojniejsza będziesz. Ja pamiętam kiedyś Nataniel (miał ok 1,5 roczku może 2 latka) wypił mi płyn do robienia baniek . Matko jak ja sie wtedy bałam.

Mój Filipek dostaję vitC na łyżeczkę kropelki z odrobiną soczku, potem daję mu jeszcze sie napić :)

Tina mokry to taki jak słyszysz ze flegmą odkaszluje(Zośka ma właśnie taki),a suchy to taki raczej duszący,kaszle ale nie słychać "odkaszliwania"

No i du pa! Zośka ma brzydki kaszel,do tego dochodzi gorączka, jutro znów do lekarza,oby tylko nie szpital,niestety antybiotyk pewnie nieunikniony;( chłopcy też dalej bez zmian!a skończyli właśnie antybiotyk ja się zarąbie!!!!!Jak nas położą to całą trójkę....!!!!

hej ja czasu brak jak zwykle. Wlasnie zdałam ten kurs bhp tutejszy :D tak wiec czekam az przyjdzie mi certyfikat :D:D czekam tez na to pozwolenie mam nadzieje ze dostane ... kurcze dala w poprzedni poniedziałek i nadal nic...chyba jutro się do urzędu przejde. dobra zmykam spac bo to już 3 zaraz a dziecie pewnie wcześnie wstana... na szczęście mam m w domu i w razie w da mi posapc :D
Jutro już musze upiec biszkopt i zrobić fruzeline :D

Postanowilam ze tort np. do odbioru w poniedziałek musze mieć gotowy w lodowce w niedziele bo nigdy nie wiem jak z dziecmi...wczoraj do szpitala jechałam z Emilkiem i w takich sytuacjach musze mieć gotowe dzień wcześniej :)

Emilek prawdopodobnie na kurz uczulony :( biedny mój dusil się...

mama wrocila do polski a my odżywamy :D ahh zucilismy się na siebie jak nastolatki :D:D hahahah :D

dobranoc :)

Hej kochane!!

Dokładnie rok temu wywołałam mega burzę tu na forum.... ależ dzisiaj będzie dzień rozmyślań i wspomnień,... na bank poczytam sobie posty z tego okresu dokładnie sprzed roku....

Mój synek dzisiaj kończy swój PIERWSZY ROCZEK <3 Teraz jestem szczęśliwa ale rok temu umierałam ze strachu... oj ciężki to był czas....

Dona Adrian też miał wylew I stopnia. Podobno wiele dzieci je ma nawet rodzonych o czasie - tak mi powiedziała pediatra w szpitalu. Z tym że tam nie bada się tego profilaktycznie i często rodzice nawet o tym niewiedzą...

Akuku ty się zajeździsz kobieto..

Ikasia to jeszcze nic nie przesądzone... ale mowie ci... nawet jak to ciąża to za jakiś czas będziesz się z tego cieszyć!

Marika
gratuluję ząbka!!

Blanka
to tak jak mój Adrian! Konrad nigdy nie okazywał aż tak uczuć jak ten mały! Noż lepek z niego straszny. Uwielbia dotyk i przytulanie.

Kaczuszka
wytrwałości.... ja czasem z 2 dostaje kota...

Cleo
my też po wizycie. Oczka u młodego zdrowe :-)

Tina
oby nic małej nie było... Adrian się ostatnio wysmarował Vickiem którego trzymam pod poduszką - w razie kataru świetnie inhaluję. Niby nie toksyczne ale jak wysmarowal sobie tym twarz to piekło...

Ja jestem po#$%@na i wiem ze na pewno jeszcze kiedyś będę miała dziecko,... po prostu bardzo chce... aczkolwiek nie teraz... I trochę się martwię, bo tydzień po okresie dostałam krwotoku... za niecałe 3 tygodnie idę na wizytę do gina... już 5 dzień leje się ze mnie jak z kranu...

reklama
Do góry