reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Hej babeczki ;-)

Fifka jeszcze raz najlepszosci dla Adrianka!

Akuku kobieto Ty czasem odpoczywasz???? A z uczuleniem Emilka to Ci współczuję . Tez jestem na kurz uczulona ...Więc wiem co to znaczy.

Fifka, tak samo jak i u nas. Nataniel zawsze na anty z tym przytulaniem, a Filip to taki mały pieszczoch uwielbiam jak bawilmy sie na dywanie on podchodzi do mnie wdrapuje sie na kolana tak przodem do mnie i swoimi łapkami bierze mnie za buzie i daje całuski :))) Kochany mój! :tak:

Spać poszedł chwilę po północy. Ja juz zaczynam odczuwać mega zmęczenie tymi zarwanymi nocami:)

Fifka raz jeszcze 100 latek dla Adrianka,dużo zdrówka,radości
Jak to zleciało,teraz z każdymi urodzinami wspomnienia odzywają z tamtego czasu.
Akuku wpsółczuję malukiemu,że tak się męczył,te duszności piszesz,że z kurzu??tzn ta alergia.To teraz będzie brać jakies leki na tą alergie i przy okazji trzeba zminmalizować te najwięsze łapacze kurzu typu firany itp?

Marika
gratulacje z okazji pierwszych ząbków :)

Ja dzwoniłam do pediatry w sprawie tej wysypki.Wyszło coś podobnego właśnie jak wcześniej.
Kiedy Kinga miała szczepienie,chyba te ostatnie w czerwcu...możliwe że potem wyszła ta plamka czerwona sucha z czasem znikła i zrobiła się wiksza,potem znikła znowu się pojawiła.teraz jest tego na plecach więcej i z przodu na klatce piersiowej jedna.
Wcześniej brałysmy ten syrop ketotifen zyrtec i zeszło w między czasie jeszcze maść elocom i ani śladu.Jak zeszło,to zmienszyłam dawkę zamiast dwa razy dziennie to dawałam raz dziennie 5 kropel zyrtecu i 2,5 ml syropu ketotifen.Potem odstawiłam całkiem,nawet miesiąca nie dostawała tego składu i znowu wyszło.

Plecki obsypane,znowu te skupiska chrostek czerwonych które zczasem robia się jasne i suche...
Czasem podczas jedzenia wokół ust ma zaczerwienienie jak obmyje woda na koniec,posmaruje kremem jaśnieje,ale tez ma te miejsca wrażliwe.

Dzwonilam do tej lekarki i jeszcze mam podawać ten syrop i krople,boję się czy to jakoś nie obciąży wątroby Kindze,te lekarstwa,ale w sumie jej to pomoże,ale czy to też nie za długo łykanie tego syropu więcej niż miesiąc?
POwinnam ufać lekarce i tak podawać,może niepotrzebnie potem zmniejszalam dawkę.
Już nie mogę doczekać się tej wizyty u alergologa może nam coś więcej powie,o co chodzi bo chcialabym wyelimnować Kindze dany alergen,żeby jej sie te ojawy skórne nie objawiały tak.

No i stosuje ten Mediderm na skorę.

m wczoraj miał wolne jak się okazało bo miał isc do pracy...no i siedzieliśmy długo...jak poszliśmy spac to zamiast spac to nie spaliśmy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: w końcu kolo 5 zasnelismy hehe i zaraz przyszedł Alex..obudzil Emilka potem Viki...m wstal do dzieci wyszykowal ich do szkoły zawiozl. jak wrocil zabral Emilka i ja spalam do prawie 12 :D tak wiec jestem jak nowo narodzona :D

Nisiao z tym kurzem to my sami tak myslimy bo katar się zaczal odkad "bawil się odkurzaczem" a w dniu duszności siedział przy odkurzaczu jak ja sprzatalam...

teraz ma katarek taki wodnisty i chyba zadzwonię do przychodni czy mu inhalator dac..

dobra zmykam bo musze do sklepu i biszkopt wstawić bo minionka robie na 1 grudzień :)

miłego dzionka :D

Fika jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Adrianka !!!

Dzisiaj kończysz 1 Roczek.
To w dorosłość pierwszy kroczek.
Żebyś zdrowo się chował,
Rodziców zawsze słuchał,
Radośnie się bawił,
Nowych rzeczy szybko uczył,
Świat wokół Ciebie poznawał,
I często się uśmiechał.
By twe dzieciństwo było piękne i radosne
Jak rozkwitające kwiaty na wiosnę.
!00 Lat Adrianku :D

Fifka najlepszego dla roczniaka to już się zaczyna??
Mnie trochę nie bylo bo te zajęcia to gorzej jak żłobek smarki po pas :-o właśnie w nich toniemy :'(

Fifka sto lat dla Adrianka!!!!!!!!!!!! Niech zdrowo rośnie:-)

No to i Zosia ma zapalenie oskrzeli,super 2*zapalenie płuc + zapalenie oskrzeli:baffled: I jeszcze Szymon całą noc wył bo ząb boli,u dentysty buzi nie chce otwierać i dupa...:crazy:

Fifka sto lat dla Adrianka - i dla Ciebie mamuśko :) Pamiętam jak rok temu ryczałam z nerwów jak się okazało że to już.... Byłam przerażona tym tempem i właściwie, to tak mnie to przestraszyło że zaczęłam więcej leżeć dbać itd...
Masakra jak ten rok zleciał...

U nas chyba alergia na czekoladę... z miesiąc temu m dł młodemu gryza i wyszedł wtedy liszaj na policzku, 2 dni temu kupiłam nowe paluszki lajkonika dziecięce czekoladowe i młody podjadł i liszaj na policzku...'

uciekam bo spalę placki ziemniaczane :)

reklama
Do góry