reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

heloła!

2 dzień egzaminów w Kajtka szkole, jeszcze dwa przed Nim...cały Boży dzień, od 8:40 do 15:00 piszą testy, nieźle, nie?

Diablica, Pustiszi - jak dziś samopoczucie? dajecie radę?

panna nikt - zdrowia dla córci!

Antinetka - tak, brytol on:) ja zaprzestałam całowania kota, ale nie wiem czy teraz to nie za późno...

Anisen - gratulacje dla mamy i cioci:)

Justynaj - trzymam kciuki za usg!

mój mąż chodzi na każde usg, z prostej przyczyny - ja rozumiem częśc wypowiedzi lekarza po francusku, mąż część po angielsku, a jak juz ani on ani ja nie rozumiemy w żadnym języku, to gin włącza google translator:) choć nie zawsze to wychodzi...kiedy tłumaczył ostatnio, ze trzeba będzie założyć szwy na szyjkę, google przetłumaczył, że będą mi zakładać obręcze na beczkę:):)) byłam ostro przerażona

reklama
Inomama - Hej :) wszystko dobrze ale głowa mało sie strzeli jak popcorn :(

a w nocy biegałam po lesie uciekałam przed gwałcicielem kije strugałam pułapkę robiłam o 3 wstałam wszystko mnie swędziało od tych liści poszłam siusiu i znowu na pole bitwy :-)

Hehhe obręcz na beczkę też był miała stracha :) ja już się modlę od paru dni żeby szef dał mojemu wolne a on nie chce zabardzo, a znowu sama iść strach, boję się niemców ... (jeszcze)

właśnie! przypomniałaś mi, że miałam sprawdzić sen w senniku! śniło się mi, ze byłam u spowiedzi u papieże Jana Pawła...ciekawe co to na to Freud?:)

ja wogole jestem antytalent do jezykow wiec podziwiam kazdego kto rozumie i potrafi sie dogadac w obcym języku
zapomnialam napisac przedtem ze tez mialam dzisiaj koszmar senny, snilo mi sie ze moja mała mi ktos porwał, jak sie zerwalam na nogi to juz nie umialam zasnąć, seerce waliło mi jak młotem, straszny koszmar

dziewczyny jak myslicie czy takie udrzenie/kopniak córeczki w okolice jajnika moga zaszkodzic dziecku?

:-D:-D:-DInomama nawet nie wiesz jak sie usmialam. Jeszcze mi dzidzius wyskoczy. Pomyslalam sobie,ze cos w tym jest bo szyjka przypomina beczke ale chyba...w czasie porodu:-D

dona, raczej nie powinno zaszkodzić, w brzuszku jest jeszcze dużo miejsca więc się nie stresuj. mój ciągle chce mi na brzuszku leżeć, jak chce się przytulić. a i kopnąć mu się zdarzyło jak jeszcze na przewijaku go przebierałam.

Inomama ale sie ubawiłam z tej beczki :p ale fakt , mało konfortowa sytuacja jak lekarze mówią w obcym jezyku a tu pewnie tez stres robi swoje i czlowiek sporo nie rozumie. Ale tekst obrecz na beczke 1 klasa :)
anisen gratuluje nowego szłonka rodziny swiezo upieczonej mamie i cioci :)
Ja zaprowadzilam rano Natana do przedszkola, poszłam z siostrą do taty na cmentarz a teraz odpoczywam , upał okrutny .
Dona moja znajoma kiedys podknęła sie i przewróciła sie centralnie na brzuch byłam tego swiadkiem . zaczynala wtedy 6 miesiac, ze strachu zaczela plakac i panikowac zawiozłam ją na IP. zrobili ktg, potem na kolejny dzien poszla do swojego lekarza na USg wszystko bylo dobrze. Lekarz stwierdzil, ze dzieckow brzuchu ma sporą amortyzacje .
Ale jesli boli cie brzuch, albo masz przez to ogromnego stresa to moze warto udac sie do lekarza. Choc ja mysle , ze nie powinno sie nic stać . Ale to tylko moje zdanie

Cześć laski!
Nie ogarniam Was:rofl2:. Dzisiaj od rana Was czytam i dopiero jeden temat udało mi się poczytać.
U nas ok. Dzidzia rośnie. W poniedziałek byłam na usg wszystko ok. Ja też rosnę:-).
Mdłości dokuczają strasznie, ale jak Was czytam to nie tylko ja czuję się paskudnie i wybaczcie ciut mi lepiej z tego powodu:-D.
Obiecuję teraz udzielać się częściej , ogarnęliśmy się już po przeprowadzce, co prawda nie mam jeszcze internetu, ale w pracy mam i podobnie jak Deleware mogę sobie czasem zerkać jak nikt nie patrzy:-).

Dona
nie martw się, dzidzia jest jeszcze bardzo malutka i córcia raczej nie powinna jej zaszkodzić. Ale jeżeli ma Cię to uspokoić to zadzwoń do gina lub po prostu jedź na izbę. Swoją drogą moja mała franca też mnie czasem kopnie, ale w sumie nigdy jakoś mocno.

reklama
Cześć dziewczynki ;)
Anisen - gratulacje i dla ciebie, i dla mamusi.

Inomama - ja też nie całuję, a przynajmniej się staram ;) Dziś przy okazji badań krwi (udało się bez szpitala :-)) gadałam z pielęgniarką i od niej kolejny już raz usłyszałam, że większe szanse mam złapać toxo, np. próbując surowe mięso albo nie dbając o mycie rąk czy warzyw niż od kotów, tym bardziej, że moje sierściuszki są niewychodzące. Więc odetchnęłam i spokojnie czekam na wtorkową wizytę - wtedy się dowiem, jakie mam wyniki.

Przy okazji chciałam pocieszyć wymiotujące - u mnie po bitych czterech tygodniach prawie przeszło. Mdłości już w zasadzie tylko miewam i czasem zdarza mi się trochę wymiotować, ale to powiedzmy raz na dwa dni. Więc oby i wam wkrótce minęło! :happy:

Do góry