reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

hejka dziewczyny
dawno mnie nie było
zdrówka chorowitkom i całuski dla solenizantów no i dla pracusi dużo sił :)
Blanka super słodzialek - czapeczka taka jak Adasiowa - my znad morza ją przywieźliśmy :)
Milusia a może z okiem do okulisty, może to np jakaś bakteria i sieje i może wymaz by trzeba było jakiś zrobić?
U mnie ok - jeszcze żyję, ale ledwo. @ znowu dostałam taki, ze jak wstaję siadam to chlupie i leje się na maksa. kurcze po poprzednich porodach tak nie miałam i przed też... teraz byłam łyżeczkowana - może coś źle zrobili / wyczyścili? masakra jakaś..
Na imprezce piątkowej babskiej super - rozerwałam się i wróciłam po 1 - tylko młody butli nie ruszył od m, troszkę kaszki łyżeczką przed spaniem jedynie - i to jest problem. Idziemy pod koniec roku na imprezę dużą no i nie wiem co z młodym zrobić, bo impreza od 13 do nocki. nie dość że z nim nawet do kibelka chodzić muszę bo jak mnie nie widzi to płacze, to jeszcze nie chce jeść nawet od m, a kiedyś wypijał chociaż mleko. jestem totalnie w kropce - w dodatku będzie to zima a więc i mroźno może być a najpierw msza a potem dopiero restauracja.... Najwyżej pójdę sama - bo to moja rodzina / ewentualnie z siostrą a m będzie najwyżej dzwonił jak młody totalnie nie da rady...

U nas aktualnie młody podziębiony - albo zęby. Wczoraj lekarz mówił, że to wirusówka, tylko wczoraj miał mega katar, a dzisiaj już praktycznie nie... zobaczymy - mam nadzieję że się nic nie wykluje. No i niestety po ostatniej wizycie u gastrologa lekarz zdecydował że musi średniak iść do szpitala na diagnozowanie na tydzień. Ciągłe bóle brzucha, brak wzrostu wagi, ciągle poniżej siatki centylowej. Walczymy już ponad 2 lata, wszelkie możliwe badania, testy. alergie zrobione i praktycznie nic. Zaczęło się tym nieszczęsnym wgłobieniem jelita i zniszczeniem przez to kosmówek i spadkiem wchłaniania i tak się ciągnie. Biedulek mój znowu będzie musiał tyle przejść - gastroskopia i inne testy i badania przez tydzień, ale mam nadzieję że wreszcie jakaś diagnoza i będzie można coś zaradzić...

reklama
Akuku to widze ze interes rusza pełną parą, super, bardzo sie ciesze i trzymam kciuki za nowe zamówienia

Milusia łoj matko biedni wy, zdrowka dla wszystkich, no co to moze tę Zosieńkę tak uczulać, a to oczko to zatkany kanalik czy o co chodzi. myśmy w czerwcu mieli problem z ropiejącym oczkiem na wczasach, ale tak ropialo ze nitki sie ciagnely a Antoś nie umiał go po spaniu otworzyc i dostalismy wowczas antybiotyk w kropelkach do tego oczka i pomoglo, oby i wam cos pomoglo bo mala sie meczy

Siva śliczna sukienka

Vinga to super ze sie pomysł spodobał

Kajtek spokojnie Antek dopiero niedawno zaczął dźwigać główkę z leżenia na plecach a teraz robi to pewnie, raczkuje i chodzi przy meblach a nawet kilka razy juz sie puścił i sekunde wytryzmał zanim spadł na pupkę. tylko fakt u nas jest rehabilitacja pełną parą wiec postępy są i nadganiamy równieśników. jezeli sie martwisz skorzystaj z jakiegos osrodka rehabilitacyjnego, ja chodze na kase chorych, mysle ze w twojej okolicy tez gdzies taki jest i wowczas zapytaj rehabilitanta jak postrzega rozwoj malego.

Kaczuszka biedny mały, oby te diagnoze wreszcie postawili. a co do lęku separacyjnego to u mnie tez teraz sie nasilił i maly nie chce nigdzie zostac i placze za mna. jeżdzików takich nie widzialam, ale wydaje mi sie ze te kółeczka w żółwiku moga być problemem, a ten drugi fajny bo taki oryginalny tylko czy wygodny dla dziecka nie wiem. moze ktos mial z nim do czynienia to ci doradzi lepiej.

KACZUSZKA zdrowka dla Was
DONA sto lat dla córki
SIVA będą super kreacje :)
MILUSIA super masz męża. Aż mi się tak smutno zrobiło, bo ją wciąż sama. A jak wraca po tak długim czasie to też jakoś nie tegas. Dużo zdrowka dla was
KAJTEK mój Alan sam siedział bez badania po 8 msc i wcale źle się nie rozwijał, za to Laura usiadła w 6, 5 msc
AKUKU super torty gratuluję z powodu otwarcia biznesu

Akuku, gratuluję nawału pracy ;)
Dona - wszystkiego najlepszego dla córeczki!
Milusia - zdrówka życzę.
Kajtek - każdy maluszek ma swoje tempo i nie ma co porównywać i się stresować.

Dziś trudny dzień, podobnie jak wczoraj, ale nie chcę pisać o tym. Pozytywne podejście przyciąga pozytywne zdarzenia ;)
Spokojnej nocy dla Was!

Siva sukienusia cudo:) Ale fajnie, twe trzy tak samo no !:-D Tylko dla dziewczyn szyje? za mną chodzi żeby Nataś z Fifim mieli takie same ubranka... czesto rozmiarowo nie zgrywa sie i nie mogę kupic takich samych rzeczy.

Ktos o czapkę pytał:)))) U nas mamy taki nie firmowy sklepik z odzieżą dziecięcą tam sie zaopatruję właśnie miedzy innymi w czapki kominy dla chłopców:) Strasznie mnie na te smerfne , długie czapki wzieło.
i Filip i Nataniel wyglądają w nich słodziaśnie ;-)

Filip jeszcze nie spi, o zgrozo:)))) idę , bo coś cicho u Natasia jest aż sie boję co tam zastanę Filip ma pomysły!

Aj Siva oby jutro było LEPIEJ:)

hej kochane!:-)

w zwiazku ze zblizajacymi sie roczkami styczniowych maluchow mam pytanko: zapraszacie gosci na kawe i kolacje? czy obiad tez robicie? bo my wyprawiamy impreze w niedziele tak na 15 i sie nad tym zastanawiam... bo jesli bedzie obiad to w restauracji, a pozniej reszta u moich rodzicow..

reklama
Kasiu ja na udzinki nigdy obiadow nie robie ;) u nas zawsze zaczynamy okolo 16.. wystawiam roznie salatki rybe po grecku itp.. ale to dla tego ze gosci mam wegetarianow a sama miesa jesc nie bede.

Do góry