reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dona u mnie właśnie tarczyca została wykryta dzięki badaniom które robiłam w ciąży. Niby było wszystko ok. Jak byłam u gin gdy mały miał 3 miesiące to miałam tsh bardzo niskie tak że mi obniżał dawki leków, a teraz tak się popsuło sama nie wiem dlaczego? Czy np. Koniec karmienia miał jakiś wpływ.
Co do drzemki to Wojtuś wstaje między 7 a 8 budzi się wcześniej i trochę się bawi w łóżeczku od razu mnie nie budzi. Zdarza się też że wstaje tak jak dziś o 4.30 przebrałam pampers idę zrobić mleko wracam on śpi i o 5.30 znowu pobudka dałam mu mleko i poszedł spać. Obudził mnie o 8.30. Zależy o której wstanie drzemka 10 a 11 a zdarza się że zaśnie po 11 i śpi czasem 20 minut czasem 2 godziny a druga drzemka między 16 a 17 i śpi czasem 20 minut nie dłużej niż godzinę.

reklama
hej:-)

u nas zawsze sa 2 drzemki- o 11 i 16. Dzis wyjatkowo spał 2,5 godz i 20 min. Bo zwykle ok godz dwa razy. I Arek do 7-8 zawsze spi;-)

Dzis zaszalalam na zakupach- maz dostal podwyzke! :tak:

Jejku ale zeście naskrobały

FIFKA moja tez sie przestawia na mniej snu tyle że z dwóch drzemek na jedną i to samo ledwie ja do 19 dociągam, bo o 18 by poszła spać, tyle ze to się kończy wstaniem o 21 i chęciami na zabawę.
A uparta jest i czesto jak próbuje ją uspic o konkretnej godzinie konczy się wyciem

AKUKU ja poraz kolejny zazdroszcze umiejętności, a przede wszystkim chęci...
Ja wolny czas wykorzystuje na obijanie sie przy komputerze, a chałupa zarasta

Co do spania w łożku razem z dzieciem, mój wredny mąż wvbrał dawno spanie przed telewizorem niż ze mną w sypialni więc całe 1,40 jest moje do podziału z Kornelą, więc jest luźno. Zasypia u siebie a po północy jak "wstaje" na karmienie to już zostaje u mnie

Za to córcia odwaliła ostatnio taki numer że hej... taaa zrobila pierwszy raz kupke w łazience....

Szkoda, że do wanny.:baffled:

Masakra. I to na raty jej się zebrało... Za pierwszym razem zauważyłam , że się napina więc szybciutko na kibelek i z powrotem do kąpieli, za drugim podejciem jeden bobek zdążył wylecieć a reszta znow na kibelek, niestety z trzecim nie był to bobek:sorry:

No i mojemu starszakowi pierwszy ząb zaczął się ruszać

Ją o spaniu a raczej nie spaniu Laury już nie będę się wypowiadać ;)
OLICH u Alana już 5 zębów wypadło. W tym dwa zaraz po 5 urodzinach

Ja pitole dawno goraczki nie mialam... Dziunia gile, Kajtek tyz....maz ma dyżur na ćwiczeniach w jednostce ,wiec święto spedza bawiąc się w wojnę. A ja bede walczyc....cudownie. z dobrych wieści to od tyg kupa tylko do nocnika,juz w pieluchy nie robi Laurencja. Ide po whisky chyba

Inomama, zdrówka! Ach ta zabawa w wojnę - mój wyrusza jutro I bawić się będzie w lesie do 21 listopada :(
Ale dziś jeszcze razem na bieg niepodległości ;)
Miłego dnia!

Olich mojemu średniakowi jeszcze nie wypadają.... A czeka bo liczy na wróżkę Zębuszkę.
U nas maluc śpi 2 razy dziennie i zależy czasem 15 min a czasem godzinę. Wstaje o 5:50 przed chłopakami jeszcze.
Olich to miałyście przygodę :)
Ja dzisiaj gości. Większość zrobione: roladki z serem feta suszonymi pomidorami i żurawiną, 2 saładki, 2 placki upiekłam, zostało carppacio z buraków, surówka, jesno mięso i szarlotka na ciepło no i muszę posprzątać.
A i jeszcze wczoraj wieczorem zrobiłam wypad babski z moją mamą do kina na Obywatela Sztura :-D i doładowałam baterię. Było super tylko powrót stresujący. Była mega mgla i kurcze na obrzeżach miasta bym skasowała samochód.. Wyskoczył mi dzik .... Szczeście że refleks zadziałał i samochod dobry i nic za nami blisko nie jechało .... Dziczyzny nie upolowałam, ale nerwów było trochę :szok:
Siva biegniesz? Kciuki trzymam :)

Kaczuszka, dzik? Dobrze, że refleks zadziałał ufff Ja to mam zawsze szczęście do saren - na razie bez bliższego kontaktu ;)
Zazdroszczę kina - u mnie nie realne jeszcze, bo Lena cyca co 2 h :(
Taaak, biegnę! Zakochałam się w sportowej rywalizacji ;)

Ostatnia edycja:
Czesc, ja tez z moim T bylam osttanio w kinie troche sie rozerwac, a wszystko dzieki temu ,ze tesc u nas jest i ma sie kto dziecmi zajac, fajna taka randka od czasu do czasu.

Inomama zdrowka dla Was.

Siva powodzenia w biegu.

Kaczuszka milego popoludnia z goscmi.

Marika, Olich a mojemu starszakowi dopiero 2 wypadly i 2 juz wyrosly i narazie nic wiecej sie nie rusza , tez sie zastanwiam kiedy kolejne poleca.

Kasia to co sobie kupilas na tych zakupach, zazdroszcze , tez chetnie poszlabym sie obkupic :-)

Moj maly spi 2 razy w dzien kolo 10 i po 15.00 roznie od 40 min do 2 h.

reklama
Do góry