reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam :) co do snu to mój szkrab zasypia o 20 i śpi calutką noc do 5:30. pierwsza drzemka jest około 10 i trwa w porywach od 1-2,5 godziny. Drugiej drzemki popołudniowej nie ma! No chyba, że jedziemy gdzieś dalej autem to zasypia.

Kasia - zazdroszczę zakupów!

Olich, sylka, Marika, kaczuszka - ja też mam córę w wieku 6 lat i jeszcze żaden ząb jej się nie rusza! tylko wy macie chłopców a ja dziewczynkę, moze to ma jakiś związek?

kaczuszka, sylka- ja też chcę do kina! Tylko kompletnie nie mamy jak. Mąż teraz zmienił pracę i wraca codziennie do domu koło 22. W weekend może i by się dało tylko teściowie nie palą się żeby z małą zostać więc bez łaski....

reklama
Hej!!!

Ależ u nas piękna pogoda! Już od rana na podwórku jesteśmy :-) Teraz wróciliśmy do domu bo starszak ma drzemkę ale po obiedzie pewnie znowu będziemy w ogrodzie siedzieć. Trzeba korzystać z tych podmuchów ciepła....

Co do Kina to ja też z mężem często chodzę. Średnio raz na dwa miesiące jesteśmy w kinie. (wcześniej bywaliśmy częściej) Zostawiam Adriana i Konrada dla teściów, Wcześniej Karmiłam przed samym wyjściem i zostawiałam swoje mleko w butelce jakbym nie wróciła na czas. :-) A teraz to żaden problem bo Adrian je już normalne rzeczy a mleko popija max 3-4 razy na dobę.

Co do drzemek
to właśnie Adrian do niedawna miał 3.... ok. 8, 11, 15.... a teraz przestawiło mu się i śpi o 10 i 14... straszna dupa.... bo Konrad śoi o 12.... więc dosłownie wymijają się tymi drzemkami i nie mam czasu dla siebie prawie wcale - no chyba ze jest mąż w domu ale z tym ciężko...

Inomama
to gratuluję dla rodziców :-) Bo raczej Laura niewiele rozumie z tego robienia kupy na nocnik :-D

Siva
ależ ja dawno tak nie pobiegałam sobie.... kocham biegać :-)

Kaczuszka
udanej wizyty!!

Sorki, ale muszę znowu ciekać do młodego... zaraz mi starszaka obudzi swoimi krzykami...

sylka- kupilam kozaki sobie i sukienke, pare kosmetykow, ale najwiecej to kupilam do domu gadzetow! swietny koc, koszyki, swieczki, nowe łazienkowe pojemniki na mydlo,itp, narzute na lozko, zaslony...ach... wyglad mieszkania sie zupelnie dzieki temu zmienil :-)

a dzis caly dzien u rodzinki w odwiedzinam i na obiedzie u mojej babci- mmm...takie pyszne obiady tylko u niej! :tak:

A mojemu Filipowi sie wirusowe dziadostwo przyplątalo kupke robi jedna po drugiej dajemy acidolac smecte, ...

Ja od soboty , od chwili kiedy dowiedziałam się że Antoś zmarł -zyje w takim dziwnym zawieszeniu... wiem, dziwne :no:

Fifka moj mały tez miał zwykle trzy drzemki miedzy 9-10, 13-14 i ok 17 teraz ostatnio spi dwa razy choć to jeszcze bywa różnie
W nocy bez zmian - spanie ze mną przede wszystkim:)

Cześć!
A ja wczoraj z okazji św. Marcina rogale piekłam w sumie to nie marcińskie bo moje rogale są z powidłami (kupny dżem nie może być bo dodają żelatynę która pod wpływem ciepła rozpuszcza się i wypływa). Nie było lekko z Wojtkiem. M musiał mi trochę pomóc, trochę też skorzystałam jak Wojtuś miał drzemkę a wieczorem padłam jak pies Pluto :).
A dziś zwykłe obowiązki rutyna.
A mamy które kupują pampersy te zielone promocja w lidlu za 29.99 od dziś do 16 listopada.
Miłego dnia kobitki:)

Siva gratuluje drugiego ząbka. my mamy 4:) i jakos tak bezproblemowo nam wyszly

Inomama moja corka tez szybo nauczyla sie robic kupke na nocnik, za to antoś nadal nie kuma o co chodzi z tym nocnikiem. ale fakt ze go tak nie pilnuje bo jakos nie mam czasu juz ciagle ciczenia pochlaniaja mnostwo czasu i wlasnie go tak nie sadzam, a jak sadzam to jakos nie mamy szczescia.

Blanka wspolczuje problemow brzuszkowych Filipka, biedactwo. nawadniaj mocno malego

Cleo a tak mi cos slodkiego chodzi po glowie, ze takiego rogala to bym wsunela.

Kasia to super ze zakupy udane:), fakt ze jak kilka drobiazgow pozmieniasz w domu to czujesz ze wszystko inaczej wyglada:))

a ja jutro do pracy od 13.30 do 18 a dzieci podrzucam dziadkom. liczac jeszcze dojazd to w domu bedziemy po 19 a to taka glupia pora bo maly normalnie przez 19 jest kąpany i juz przyzwyczajony do tego . no ale trudno.

Siva dopiero doczytałam że macie ząbka drugiego. Gratuluje :)

Ależ Cię wzięło na bieganie ;-) to ja jestem wstrętny leń w porównaniu z Tobą ;-)

Inomam świadome, czy nie swiadome to kupkanie grunt że sukces wiec gratki :)

Dona ja teraz przy Filipku też tak nie pilnuje tego wysadzania jak przy Natanielu . przy pierwszym dziecku czasu było więcej to i organizacja lepsza. U nas mały Natas nie pojmował zupełnie o co chodzi z nocnikiem,więc prawie od razu do kibelka uczyliśmy i bardzo krótko te nauki trwały.

Filip dostaje smecte acidolac dużo pije , mało je ale co się dziwić .panuje paskudny wirus , nikogo nie oszczędza...

Wiecie co mam taki dylemat . Na tej grupie zamkniętej składaliśmy sie na wieniec , mamy informacje o pogrzebie Antosia. Rodzice na stronie trwa walka o zycie Antosia podać nie chcą daty to zrozumiałe, ale poprzez kuzynkę mamy Antosia mamy "przyzwolenie" na pożegnanie małego w kosciele, wiecie ja mieszkam nie daleko, na grupie zgłosiły sie dwie dziewczyny chętne jechać na ten pogrzeb i chciałyby abym jechała . Ja nie czuje sie na siłach i też sądze ze to taki ich czas , ostatni spacer . z drugiej strony dostajemy przyzwolenie no i ten mały tak mi zapadł w serce ,że troche mnie pcha aby go pożegnać , i tak bije sie z myslami cały czas...

Dona wpadnij poczęstuje cie! :)

Siva wielkie dzięki że dałaś link do tej mapy właśnie dziś doszła:)

Blanka ja myślę że to nie będzie dla rodziny i rodziców krzywdzące jak pożegnacie maluszka. Jakbym była na twoim miejscu i miała możliwość to chyba bym poszła, choć będą to trudne chwile...

Ostatnia edycja:
Mmmm rogale - zgrzeszyłam ;) zjadłam cztery w poniedziałek :)
U nas jakiś kaszel przyplątał się Lence - osłuchowo czysto, bo byłyśmy sprawdzić. Inhalacje i syropek.
Wczoraj biegaliśmy z m I było cudnie :) Fajnie mieć wspólną pasję!
Dona, ja Julię też wcześniej uczyłam, a teraz jakoś nie czuję jeszcze potrzeby, żeby Lenke wysadzac na nocnik ;)
Cleo - cieszę się, że mapa doszła! Wg mnie jest super.
Blanka - ja bym nie dała radę na pogrzeb Aniołka :(
To tyle na dziś - zmykam pod prysznic ;)
Spokojnej nocy!

reklama
Napisałam ,że nie jadę . zastanowiłam się i wiem ze to nie był dobry pomysł.

Siva oby małej kaszel szybko minął.

Filip męczy sie z tym wirusem, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej smecta powinna pomoc

Do góry