reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen kompletnie się na tym nie znam więc napiszę a ty rozszyfruj:-)

Toksoplazmoza gondii(ICD-9:X41) PRZECIWCIAŁA w klasie IgG 650 UI/ml

Toksoplazmoza (ICD-9 X45) PRZECIWCIAŁA W KLASIE IgM test weryfikacji S/CO

IgM (ICD-9 ) PRZECIWCIALA W KL. IgM 0,22 S/CO

reklama
ja się boję, ze mam toxo...na razie wyników nie robiono wcale a wcale, w ogóle nie miałam pobieranej krwi i nie wiem kiedy bede miała...
a jeśli bym miała toxo? to co wtedy??????

juliana, coś ci się wpis zdublował, trzeba było tylko edytować i dopisać co trzeba
no fakt, jak ktoś prywatnie chodzi to tylko od zasobności jego kieszeni zależy jak często będzie mieć usg. ja na przykład teraz nie robię, czekam na genetyczne
a adhd i usg? kiedyś nie było usg a dzieci nadpobudliwe i tak były :p

Oznacza to przebyte zakażenie. Wynik igg trochę za wysoki. Za 3 tygodnie powtórka tokso jeśli igg nie wzrośnie to znaczy że stare zakażenie, spokój, nie ma sie co bać, jeśli wzrośnie bardzo , ravamycyna ( choć przy nowym Igg jest ponad tysiąc), jeśli tylko odrobinę wzrośnie avidnośc by mieć pewność że to nie nowe , takie bardzo nowe ;)

Napisałam to co mi powiedziała,a do końca sama nie wiem .Pewnie macie rację,bo wiadomo ze prywatnie jak pojdziesz to za każdym razem masz usg a na NFZ wiadomo ze nie.Jestem dobrej myśli o mojego okruszka i tego się trzymam.Jeśli chodzi o tokso to w 6miesiącu mam powtórzenie badań na tokso i jeżeli się uaktywni(tak gina mówiła )to poda mi antybiotyk na 21 dni.Tylko jeden problem po nim szkrabik będzie miał żółte ząbki :wściekła/y:Mam nadzieję ze tak nie będzie.Podobno tylko łożysko może uaktywnić bakterię tokso:baffled:

Vinga wiem ze się zdublował,ale komp się wiesza i nie mogłam tego wywalić:sorry:

powinnaś mieć za 3 tygodnie powtórkę badań na tokso a nie za 3 miesiące

pasożyt moze być przeniesiony przez lożysko do dziecka. Jeśli jest tokso to sie nie czeka tylko od razu leczy, dlatego badanie tokso jest tak szybko w ciązy a nie np w jej polowie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry