reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen kompletnie się na tym nie znam więc napiszę a ty rozszyfruj:-)

Toksoplazmoza gondii(ICD-9:X41) PRZECIWCIAŁA w klasie IgG 650 UI/ml

Toksoplazmoza (ICD-9 X45) PRZECIWCIAŁA W KLASIE IgM test weryfikacji S/CO

IgM (ICD-9 ) PRZECIWCIALA W KL. IgM 0,22 S/CO

reklama
ja się boję, ze mam toxo...na razie wyników nie robiono wcale a wcale, w ogóle nie miałam pobieranej krwi i nie wiem kiedy bede miała...
a jeśli bym miała toxo? to co wtedy??????

juliana, coś ci się wpis zdublował, trzeba było tylko edytować i dopisać co trzeba
no fakt, jak ktoś prywatnie chodzi to tylko od zasobności jego kieszeni zależy jak często będzie mieć usg. ja na przykład teraz nie robię, czekam na genetyczne
a adhd i usg? kiedyś nie było usg a dzieci nadpobudliwe i tak były :p

Oznacza to przebyte zakażenie. Wynik igg trochę za wysoki. Za 3 tygodnie powtórka tokso jeśli igg nie wzrośnie to znaczy że stare zakażenie, spokój, nie ma sie co bać, jeśli wzrośnie bardzo , ravamycyna ( choć przy nowym Igg jest ponad tysiąc), jeśli tylko odrobinę wzrośnie avidnośc by mieć pewność że to nie nowe , takie bardzo nowe ;)

Napisałam to co mi powiedziała,a do końca sama nie wiem .Pewnie macie rację,bo wiadomo ze prywatnie jak pojdziesz to za każdym razem masz usg a na NFZ wiadomo ze nie.Jestem dobrej myśli o mojego okruszka i tego się trzymam.Jeśli chodzi o tokso to w 6miesiącu mam powtórzenie badań na tokso i jeżeli się uaktywni(tak gina mówiła )to poda mi antybiotyk na 21 dni.Tylko jeden problem po nim szkrabik będzie miał żółte ząbki :wściekła/y:Mam nadzieję ze tak nie będzie.Podobno tylko łożysko może uaktywnić bakterię tokso:baffled:

Vinga wiem ze się zdublował,ale komp się wiesza i nie mogłam tego wywalić:sorry:

powinnaś mieć za 3 tygodnie powtórkę badań na tokso a nie za 3 miesiące

pasożyt moze być przeniesiony przez lożysko do dziecka. Jeśli jest tokso to sie nie czeka tylko od razu leczy, dlatego badanie tokso jest tak szybko w ciązy a nie np w jej polowie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry