reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Nie za często się odzywałam do tej pory ,bo moje samopoczucie mnie przerosło,ale jest już trochę lepiej więc spróbuję cos nadrobić.
USG będę miała robione 3 lipca to już będzie test pappa a 2 lipca mam poradnię genetyczną.Nie uwierzycie ale to będzie moje pierwsze USG,ale mam nadzieję ,ze dzidzia ma się dobrze.Moja ginka tka mi odradzala wczesciejsze USG,ze nie poszlam w końcu.Czuję się dobrze więc mysle ze dzidziuś tez.

reklama
A ja sobie tak Julianka ostatnio myslalam,gdzie Ty sie podziewasz, bo pamietalam, ze z Toba nieciekawie bylo, troche sie martwilam, ale fajnie Cie widziec znowu i super,ze Ci sie poprawilo juz:-)

Dzień dobry :-)

Tak czytam i czytam i też mnie zaciekawiło Julianko czemu Ci odradzono USG?
ja już miałam 2 robione, a teraz będzie trzeci jakoś w przyszłym tygodniu, ale muszę zadzwonić i się umówić jak już będę miała grafik ustalony w robocie.

Fajnie ,ze o mnie nie zapomniałyście:-)
Moja ginka jakaś taka przesądna albo staroświecka .Caly czas mi mówiła ,żeby nie robić wcześniej Usg ,bo rozwijają się nerwy mózg itp. a póżniej rodzice nie wiedzą czemu dziecko ma ADHD:-D.Serio tak mówiła ,więc stwierdziłam ok. to ona jest lekarzem.Badała mnie i mówiła ze dzidzia rośnie a z Usg mam poczekać no więc poczekam,chociaż denerwuję się.....ale za granicą dziewczyny też mają dopiero w 11tc więc myślę ze będzie ok. Za to wynik jeden na tokso mam zły (mam kota w domu)

A moim zdaniem takie comiesieczne czy co 2 tygodnie robienie usg to jest po prostu wyciaganie forsy od ciezarnych.
Juliana i to,ze na zachodzie tak jest to wlasnie dowod na to,ze absolutnie nie ma takiej potrzeby czestego usg. Nie to,ze jest szkodliwe, ale po prostu niekonieczne.

reklama
Ja to bym nie wytrzymała z ciekawości... A co ma usg do adhd ? Ale jakby mi tak ginka powiedziała a to mój 1 dzidziuś też bym pewnie przytaknęła :) ja się dopiero o tokso dowiem za tydzień :( ale też zobacze Kropcia :-)

Do góry