reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hejka :)
Witam nową koleżankę i gratuluję udanych wizyt :happy:
Ja właśnie wróciłam z pracy i naszła mnie ochota na ziemniaczki z sadzonym jajkiem i do tego fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą hihihihi :happy:

reklama
Jenyyy ale się najadłam szok :happy: ale nie było takie dobre na jakie miałam ochotę hehehe :happy:

Ja się dziś nie dopięłam w spodnie robocze i tym sposobem poszłam do pracy w dresie :-)

hej!
ale tu tempo pisania, nie nadążam:) ostatnio mam natłok w pracy i jeszcze szukamy dla nas albo większego mieszkania albo segmentu i naprawdę czuję się wiecznie padnięta i mogłabym spać wszędzie, a nie mam na to czasu...

co do kg to u mnie w dół - ale poprzednio też miałam - 3kg i jak zerknęłam w kartę poprzedniej ciąży to pierwsze 0,5kg poszło mi dopiero w 17tc. więc teraz też tak bym chciała, bo i chuda nie jestem.

Ania: u mnie brzuszek to taki jak zawsze, więc jako że płaska nie byłam to coś tam jest i zawsze było, z tym, że w pasie się odpinam jak siedzę, żeby nie cisnąć brzdąca:-pgeneralnie nie do poznania, że cokolwiek jest - bardziej sama po sobie widzę, że ciasnawo w brzuchu, ale we wszystko się mieszczę, wiec na razie jest dobrze! ale ty jesteś do przodu z terminem, wiec wiesz;-)
Vinga: u ciebie brzuszek jest, bo pół roku po pierwszym porodzie to u mnie też był sporawy jeszcze, a i jedna po drugiej ciąża to szybciej wybija:tak:

idę poczytać co u was miłego dnia!

Witam dziewczyny, a u nas dzis upal bedzie, wcale za tym nie tesknie, lubie rzeskie powietrze, szczegolnie w czasie ostatnich kilku tygodni...:-D

Vinga fajne Ci sie zdjecie zrobilo na suwaczku:-)

ja tez mam brzuszek ale jestem dumna z niego, a co tam;-)
wczoraj dzwoni do mnie lekarka, z telefonu alarmowego jak Boga kocham myslalam, ze cos w wynikach wykryli czy cos, a ona, ze musi zmienic termin mojej wizyty z 20 i jest teraz 24 czerwca.
Vinga ja nawet Ci tej daty nie podawalam, bo to tylko dokonczenie karty ciazy w oparciu o wyniki krwi( z ktorych dostalam juz wstepna odpowiedz,ze ok). Ale mozesz mnie dopisac 24 czerwca konsultacja lekarska. A jutro pozostaje dlugo wyczekane i upragnione pierwsze usg czyli wizyta serduszkowa:-)
dzisiaj waza sie moje losy odnosnie przyjecia mnie do pracy,ale powiedzialam,ze jestem w ciazy, wiec watpie, zeby sie w takie cos ladowali. Licze ewentualnie na kontrakt na kilka miesiecy.wolalam powiedziec o ciazy, bo to miejsce pracy jest bardzo blisko mnie,rzut beretem i jak bym cos ukryla moglabym sobie duzo spalic na przyszlosc.jakos tak nie umiem;-)tym bardziej,ze praca nie jest dla mnie sprawa zycia albo smierci, to bardziej dla rozrywki;-)

Vinga Szczuplutka jestes bardzo :) A brzusio faktycznie sie ładnie odznacza. U mnie jak ktoś nie wie , to jeszcze nie domysla sie po kształtach . Synem wybrzuszać zaczęło mnie coś 14 -15 tydz . Ale muszę przyznąć miałam OGROMNY brzuch :) Ja bylam w ciazy w tym samym czasie co siostra blizniakami (roznica w terminie porodu 1 dzien hehe) i ja mimo że miałam jedno a siostra dwoje to mialam brzuch o wiele wiekszy . Blizniaki male tez sie nie urodzily bo Alan 3200 a oliwia 2900 :) Choć pod koniec ciazy ten rozmiar mnie troszke meczył , to już tesknie za tym brzuszkiem :-D
aniia00 już mam dziś patent na obiad :) Młode ziemniaki jajko sadzone i fasolka ! Mam nadzieje, ze zjem a nie jak ostatnio wszystko jem ale oczami :-)

mi w poprzedniej ciąży wcześnie zaczęło brzuch wysadzać, a w ostatnich 2 miesiącach nic nie urósł.
Aga, ja wczoraj zrobiłam sobie 2 razy drzemkę, bo bym na stojąco spała. na szczęście mały jest jeszcze na tym etapie, że potrzebuje się te 2 razy przespać w dzień, to i ja sobie odpocznę trochę

u nas dziś pochmurnie i ponuro :( przygnębiająca pogoda

reklama
hej laski
ja dziś w domu, młodego brzuch rano bolał i miałam go "na obserwacji". Na szczęście już ok to pojechał do przedszkola, a ja mam chwile na ogarnięcie domu.. na 13 jadę po Młodą i na szczepienie (przy okazji to załatwie od razu). Muszę kuchnię posprzątać bo mnie muuuuli... :/

u mnie dizś na obiad botwinka i pulpeciki rybne (rybka z wczoraj została;) )

vinga - gdzie Ty te foty wrzuciłaś? szukam i nie widzę ;)

Do góry