reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka - Gratuluje!!!! Super wiadomosci w ten poniedzialkowy poranek/ poludnie :)
a z ta plcia to zgadzam sie z Anisen :) moim zdaniem duuzo za wczesnie. A tekst w stylu : chlopak ale niech sie pani nie nastawia ...hihihihihi...bardzo dobry :) Skoro nie ma pewnosci to po co w ogole wspominac :) A poza tym czytalam super artykkul kiedys ze zdjeciami...ze plec na poczatku wyglada niemalze identycznie i nawet baaaardzo doswiadczeni lekarze nie podejmuja sie prob rozszyfrowania :-) moze uda mi sie go znalezc i wkleic :)

reklama
Blanka u mnie tez tak bylo w pierwszej cuazy,ze cos tam bylo widac ze to chlopczyk w 12 tygodniu, a za 2 miesiace sie okazalo,ze dziewczynka.takze nie nastawiaj sie jeszcze, bo jeszcze moze sie wszystko zmienic:-)
niech sobie Ci lekarze lepiej dadza spokoj z tak wczesnym rozpoznaniem plci;-)

Blanka - gratuluję:):):) I strasznie Ci zazdroszczę :p:p

A co do płci to zgadzam się z dziewczynami. Ostatnio na którymś z programów przyrodniczych był program o poczęciu itp. Oglądałam mega wpatrzona:p I tam mówili, że na początku u chłopca i dziewczynki narządy wyglądają tak samo do pewnego miesiąca:) Później zmienia się w dziewczynkę lub chłopczyka:)

Witam wszystkie przyszłe styczniowe mamy:-)
Tak z sentymentem sobie zerknęłam co u Was. Życzę Wam spokojnej, bezproblemowej ciąży i oczywiście zdrowych maluszków:happy: Aż mi się łezka w oku kręci, kiedy sobie przypomnę,że rok temu miałam podobne dylematy i rozterki do Waszych, a teraz mój szkrabek ma już 5 miesięcy i jeden z najpiękniejszych uśmiechów świata ;-)
Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie - styczniowa mama 2013:-)

Powiem Wam , ze też byłam zdziwiona kiedy lekarka wspomniala o płci :) Ale pielegniarka zerknela w monitor nim lekarka powiedziala ze to chlopak i mowi o jej jak widac juz ... i wtedy lekarka powiedziala, cicho ! moze pani nie chce wiedziec:) i wtedy zadala pytanie co mam w domku ja ze chlopca a ona chcesz wiedziec plec a ja tak . No i wtedy powiedziala, nie nastawiaj sie bo to bardzo wczesnie ale chyba chlopak !
A tak jeszcze na marginesie . W ciazy synem , chodzilam do wspanialego lekarza ( wieloletniego ordynatora szpitala) z nienaganną opinią i co wizyte tak od 16 tygodnia pytałam czy widzi już płec a on ciągle ze nie i nie i nie ! I sobie tak myslalam, to kiedy w koncu zobaczy:) na jdnej z wizyt powiedzial mi , ze poki nie ma pewnosci na 200% to nigdy nie mówi o płci , ze taka ma zasadę . O tym, ze to chłopiec dowiedzialam sie w 21 tyg na USG3D
Inomama czekamy na wiesci :)

reklama
Do góry