reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie.
Ja podawałam Amelce 1x4krople dicofloru czasem na zmianę z bio gaja, ale teraz już głównie dicoflor, tak zaleciła gastrolog. Mam kontrolę u niej 17.10 i zobaczymy czy dalej mam jej to dawać. Amela jest drobniejsza od starszej Olki i przybiera wolniej na wadze, jakieś 300gr na m-c. Teraz waży jakieś 7800 ale przyrost wagi jest równy i stały więc lekarz nie panikuje. Mówi że min waga dla dziewczynek w 12 m-cu to 8 kg a ona wczoraj zaczęła 9 m-c.
Co do drzemek to mamy 3 w ciągu dnia w tym jedna dłuższa 1,5 - 2 godz. Przesypia całą noc z jedną pobudką na przewijanie i picie ale to też nie zawsze. Dziś np spała całą noc od 20-tej do 5.30 rano. Po pobudce mleko, za jakąś godzinę picie (soczek) i dospanie jakąś godzinkę. Potem ma jeszcze 2 drzemki.
VERITA-współczuję niesamowitych przejść, oby już było dobrze, życzę Wam duuuużo zdrówka i wszystkiego naj, naj, naj...

reklama
ja używam z witaminy C cebion,ale myślę żeby zmienić

dziś robie nalot znowu na aptekę,żeby kupić witaminy itd,mnie coś bierze....

Vinga kocyki swietna robota,chętnie bym zamówila też taki większy bo już jeden mamy z minky polarem i uwielbiamy ten kocyk,przydałby sie większy i do wó
zka

Wczoraj w DSK spędziliśmy 3,5 godziny. Laura była wykończona, ja też. Jak dobrze, ze mąż był. Oczekiwanie na wizytę, blądzenie po korytarzach szukając gabinetów. Nawet testy skórne miała na alergie pokarmową, z których nic nie wyszło. Po nich, oczekując na reakcję, przy cycu usnęła. Przeszłam na korytarz i tak spała przy cycku. Choć parę minut, ale żeby odpoczęła. Następnie powrót do gabinetu, na koniec test chlorkowy.
Jedyne co się nie podobało to waga Laury 8,5 msc i 7 kg. Spadła z 3 centyla. Je bardzo często, w nocy ponad 10 razy. Nie wiem dlaczego tak nie przybiera. Moze ta wątroba ma wpływ. Oczywiście czepianie się, ze ona za często je. MAm dodawać mięso i więcej rozszerzac diety. Ja im mówi, że mi w spzitalu powiedzieli, ze względu na wątrobę nie zmieniać nawet nic w swojej diecie, więc boje się cokolwiek dawać. Czas oczekiwania na wizyty ponad 4,5 msc. Paranoja

nisiao zamówienia zbieram do niedzieli jak cos ;) mogę ci podać strony z których będę zamawiać materiały, możesz sobie wybrać i ja uszyję :)
co do wit C, my stosujemy VitaCea - to wit C lewoskrętna, lepiej przyswajalna. takie wit ja cebion czy juvitC przyswajają się w bardzo małym stopniu a tylko zakwaszają organizm

nic nie wiedzialam o takiej witaminie, ja mam juvit c

cholera cos mnie bierzze,stan podgoraczkowy, katar, bol gardla, dzieci marudne, oliwka straszniekaszle, szukam dobrego alergologa bo nie iwem co jej jest

hej kochane! :-)

zyje, ale mam teraz taaaak malo czasu...:-p

to tak na szybko: w przedszkolu bardzo fajnie sie pracuje, ale trzeba miec mnostwo energii do 4 latkow:-), a w domu to trzeba miec teraz wszystko zorganizowane co do minuty.

Arek ostatnio bardzo zle spi...tzn od wtedy jak zaczelam prace, a on zaczal zostawac to z babcia, to z tata, z ciocia...
budzi sie w nocy po kilka razy z ogromnym placzem i tylko cyc go uspokaja... ja jak zombie chodze do przedszkola, a tam trzeba za dziecmi i z dziecmi biegac...

czy teraz jakis skok ma? teskni? czy cos przezywa? juz nie wiem co robic...

Vinga dziękuję,ja się jeszcze zastanowie,też coś słyszałam o tej wit c,no ale mam ten cebion.
Marika ciężkie życie alergików.łatwo się mówi rozszerzyć więcej dietę jak tu taki problem.
Kasi,a King też coś marudna ostatnio,ale to może być powód zębów ,w Waszym przypadku to mże też to,że syn odczuwa mniejszą obecność Twoją w domu...

Dona u mne podobnie,cos mnie bierze tu ból gardła,katar ,rtuje się czym moge i też obawiam się,żeby Młodej nie zarazić :no:męża cale dnie nie ma,więc nawet nie ma jak ograniczyć,żeby nie zarazić a tu troche marudkuje to chce być ponoszona.

NAWET Jedzenie coś nam się ostatnio rypneło,mleka wypija okolo630ml plus obiad i mus owocowy,ale to jest takie bawienie się z tym jedzeniem właśnie,nie wiem czy teraz nie za mało je...Ja to już mam uraz z początków z tym jedzeniem i teraz jak ma niechciejstwo to już świruję

reklama
Kasiu wydaje mi sie ze przezywa. Musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji. A nie ma opcji by zostawal np zawsze z babcia ?
Nie wiek co doradzic.

Ja wrocilam wczoraj... pozniej poopowiadam conieco ;)

Milego dnia.

Do góry