reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Marika jak nie ma ciężko, ale jak jest to masakra.... Miałam to samo. Teraz jest lepiej m więcej w domu a wyjeżdża na krócej. Musieliśmy się znowu dotrzeć i nauczyć mieszkać razem ale się udało i tego Tobie życzę.

Akuku jak tam? Żyjesz? Przestań sprzatać i zajrzyj na bb

Kasia 8 miesiąc jest trudny dla maluszków, tylko mama i mama... Też to że nie jest codziennie z tą samą osobą. Ale przeanalizuj też za- jest tylko z bliskimi, pracujesz 4 h, łapiesz doswiadczenie. Ja wracam do pracy w marcu, młody do żłobka na 10h i szczerze zazdroszczę 4h ...gdyby nie to że mam super pracę bym szukała czegoś innego....

Dona zdrówka

Kurcze też słyszałam o tym h...ju bym zabiła gnoja....

U nas nie jest ciekawie. W sobotę przyjechała sis, a właściwie się bez zapowiedzi wprosiła. Z synem który od czwartku dopiero bez antybiotyku, ona zawalona bo się zaraziła. Myślałam że zabiję jak się dowiedziałam, bo przyjechała jak mnie nie było. Oczywiście młody katar, średniak też. Obiecałam jej że jak będziemy chorzy to też przyjedziemy do niej....
Ogólnie u nas zęby powoli idą, dopiero 2 dolna jeynka na początku tygodnia wyszła. Młody zaczyna się puszczać, tj doraczkuje gdzieś, staje i chce iść, albo pcha przed sobą np krzesełko liczydelko, pchacz albo krzesło....

Kurcze ale tutaj cisza mam nadzieję że bb nam nie padnie...

Ostatnia edycja:
reklama
co do tego gnoja ktory zgwalcil dziewczynke tez bym mu jaja obciela

a ja znowu tylko szybko i o sobie bo u nas istny szpital, dzieci oskrzela, ja bez wechy i smaku, z glosem jak po 3 dniowej imprezie, i stanem kataralnym. poszlam do lekarza a ten pyta czy ten glos to po imprezie:), na dodatek lekarz to arab ktory bardzo niewyraznie mowi po polsku, wogole jakby ust nie otwieral, cholera siedzialam z takim wyczeszczem oczu bo mialam nadzieje ze z ruchu warg cos odczytam i zrozumiem, ni chu.... nie dalo sie , dopytywalam pozniej w aptece o leki. dostalam antybiotyk i teraz boje sie go brac, bo maly juz ma sterydy wziewne i antybiotyk i jeszcze ja antybiotyk. no nie wiem, z drugiej strony jak sie bardzoej rozloze bo moze byc jeszcze gorzej. teraz mam lek na 3 dni a pozniej moze byc na dluzej.

DONA sprawdź w leksykonie leków przy karmieniu piersią, w której grupie jest substancja aktywna tego antybiotyku. Wbrew pozorom np Ibuprofenen ma duże molekuły i nie przechodzą do mleka. Wiele innych leków tak samo

Kaczuszka no krew zalewa jak można choremu zbliżać się do małego dziecka.
A mój zaraz znow do świat jedzie to nie zdążymy się dotrzeć, szybciej pozabijac ;)

Siva pisz, dawno cię nie było

To drugie podejście ;)

Od razu ściskam chorowitki - my już tydzień po infekcji na szczęście, pocieszam zapracowane i gratuluję wszystkich postępów :) hurtem, sorry, ale może to sposób, żeby postu nie wcięło ;)
U nas gonitwa odkąd się szkoła zaczęła. Lena ma wreszcie zęba - przebił się po 4 miesiącach wychodzenia ;) w poniedziałek i mam wrażenie, że idą za nim następne. Od kilku dni Lenka robi kilka kroczkow na czworakach i... za choinkę nie chce jeść nic poza cycem. Waży ok, bo trzy tyg temu było 7760 g. Amen
Więcej grzechów nie pamiętam, pozdrawiam ;)
Marika - zaglądam tu na bieżąco tylko nie piszę regularnie ;)

Witam.
My tez infekcja:/ ehhh jakas zaraza panuje.
Co do zębów u nas wychodzą na gorze ale trojki - kly. Wiec ma dwa na dole i teraz na gorze beda tylko kly ( już jeden wyszedl) ale bedzie smieszna. Jak wampir :)
Z postepow to zaczyna dopiero pelzanie , podnoszenie sii na dloniach i takie proby siadania.
U nas tylko cyc jest jedzeniem. Zupki kaszki czy owoce to góra kilka lyzeczek. Taka zabawa. Jak by wogole nie kojarzyla ze to jedzenie. Troche mnie to stresuje bo w grudniu chcialam zaczac odstawianie od cyca.

Ogolnie u nas bez zmian. Walczymy ze spaniem. Tzn spacery tylko :) nie wiem co bedzie jak sie pogoda zapsuje. To tak z grubsza. Przepraszam ze tylko o sobie :( ehhh ale juz zasypiam na siedząco i tak na szybko chcialam się odezwac. Zdroooowia dla wszystkich a w szczegolnosci dla maluchow:)1

Cześć dziewczyny ja dzis tylko o sobie u mnie straszna tragedia maz zasłabł w pon w aucie ( na parkingu) i przy wyciąganiu go z samochodu złamali mu kręgosłup kompresyjnie. Mało tego w szpitalu stwierdzili ze to był atak padaczki i odesłali papiery do wydziału komunikacji doktorka powiedziała ze zabiorą mu prawojazdy na 2 lata. Czy moze słyszeliście o podobnych przypadkach i jak zakończyły sie. Pozdrawiam :)

Marzuś na razie tylko Tobie - na bardzo mi przykro:( jak to możliwe że przy wyciąganiu chorego złamali mu kręgosłup i co znaczy słowo kompresyjnie? Nigdy o takim przypadku nie słyszałam. I chyba bez badań i potwierdzonej diagnozy chyba nie mogą odebrać mu prawka. Trzymaj się kochana! Dużo siły Ci życzę

reklama
Cleopatra sąsiad go wyciągał i jakos tak nie fortunnie spadł na pupę i od tego zlamanie. A zlamanie kompresyjne to Złamania kompresyjne kręgosłupa należą do częstych problemów klinicznych. Według definicji są to złamania, które obejmują uszkodzeniem trzony kręgowe prowadząc do ich zapadnięcia oraz zmniejszenia wysokości. Najczęściej złamania takie powstają na tle urazów w przebiegu których kręgosłup podany zostaje działaniu dużych siły w wyniku, których ulega on kompresji i uszkodzeniu. Biorąc pod uwagę mechanizm urazu oraz rozliczne przypadki życiowe najniebezpieczniejsze są tu upadki w pozycji siedzącej (np. z krzesła) które prowadzą do nadmiernego przodozgięcia i kompresji kręgosłupa z wytworzeniem złamania kompresyjnego w którym trzon kręgu ulega deformacji przybierając kształt klinowaty. A co do diagnozy to wyszły jakies zakłócenia na badaniu EEG

Ostatnia edycja:
Do góry