reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

nisiao - trzymam kciuki za Dzidzię, na pewno się uda, bardzo mocno trzymam te kciuki! :)

Szczerze przyznam, kurde, cholernie się boję też tego, że zobaczę, że serduszko już nie bije. Nie powinno się takich myśli dopuszczać do siebie, ale cholera jasna! 9 miesięcy, świetny czas, czas na oswojenie się z myślą o macierzyństwie, na pokochanie brzuszka i istotki w nim żyjącej, ale kiedy mam takie myśli złe, to bardzo chciałabym, żeby te 9 miesięcy minęło już, teraz, natychmiast, żeby Dzidzi już nic nie groziło, żeby już sobie żyła tu na świecie ze swoimi rodzicami. A! Nie wytrzymam do środy, sieję histerię, wiem.

reklama
Dzień dobry :)

Aniia00- wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :) Mam nadzieję że dzień spędzony był miło :)

Nie było mnie wczoraj ale ze wzg. Że raz w tygodniu mam cały dzień z moim R dla siebie i korzystałam ile mogłam :)

Kaha171 - ja mam termin na 13 stycznia pewnie i Ty podobnie chciałam 6 stycznia bo ja mam urodziny 6 listopad, chłopak 6 grudnia, i jeszcze jakby niunio miał 6 stycznia... :)

Nisiao - nastrój jak najbardziej dobry dziękuje :) już mnie nic nie męczy chociaż właśnie to było głównym powodem zmartwień nie wiedzieć czemu. Ja też mam tak dziś wstałam o 4 do wc i pół godz. Minimum męczarni żeby odpłynąć, a o 6 pobudka chłopaka do pracy wysłać...

Blanka87 - wszystko będzie dobrze aaach też bym chciała mieć badanie ale jeszcze 10 dni.. Odliczam ... :)

nisiao na pwno maluszek zotsanie z mamusia...tylko sie nie denerwuj bo to kruszynce nie sprzyja...poprostu uwierz w swoje dziecko:):):

Ja mam jutro wizytę...i juz sie nie moge doczekac....choc tez tak jak Wy się stresuje...czy tam wszystko jest ok....oj mam nadzieje ze tak...:):)byle do jutra:)

Calineczka, świetnie, że już wszystko w porządku :-) Mnie też brzuch pobolewa czasami.

Miejskibandyta , mój brzuch też już widoczny - dzisiaj nawet przyszłam do pracy już w ciążowej spódnicy :) Ale poprzednim razem też mi szybko wyskoczył - taka już moja uroda widać :-)

Ja już też się nie mogę doczekać wizyty, ale to gdzieś na początku lipca dopiero, muszę się zarejestrować. Dopóki nie poczuję ruchów to cały czas mam wrażenie, że pójdę na usg a tam pusto :-)

miejskibandyta lkasia tak jest,że chce się t beztrosko przejść.Bardzo ważne jest nastawienie to napewno,nastawienie pozytywne.no a o dzieciaczki to martwimy się teraz i po urodzeniu i przez całe życie :):tak:tak to juz maja mamy.

Ja mam andzieję,że moje bóle brzucha nie są groźne,każde ukłucie mnie zastanawia,ból na na @ nie,ale takie ukłucia mniejsze wieksze takie od spodu,jakby wejście do pochwy,zastanawiam się czy do dobraa oznaka i normalne.Sobote miałam power do sprzątania,wczoraj też tak dość byłam na nogach i na wieczór się zaczęło,boję się.Nie boli cały czas ale co jakiś czas,myslałam że jak rano wstanę,to już mi minie a tu się odzywa...Mam nadzieję,że przez te moje przesadzanie z chodzeniem i staniem nie zaszkodziłam.
delewarre ​dobrze,że dobrze sie czujesz,to Ty jesteś w ktorym tyg?AAA doczytałam,8 tydzień i już brzuś widać fajnie??to super.Byle do następnej wizyty

cze!

zaraz utłukę kota mego, włączyło się mu bieganie na wysokości lamperii i skakanie na mnie z wysokości - sport taki nowy, wrrrr

Justynaj - żeby! co Ty! normalnie, regularnie I część Iron Mana...jak smakowała taka pizza?:)

teraz kot w ziemniakach siedzi, idę pogonić

Calineczka - aż się buzia uśmiecha na taki post! fajnie, ze jesteś w domu:)

Vinga - ale udało się wsio? dziś odpoczywaj, a jutro wstaw zdjęcia nam jakies:)

Miejskibandyta - to pierwsza ciąża, piszesz. Tak więc brzuch wyskoczy później znacznie - ciesz się tym:) jeszcze nachodzisz się w ciążowych workach.

A propos... szukałam czegoś ciążowego w sklepach i ...dziękuję, nie będę tego nosiła za nic! wory!!!!!!!bezkształtne, brzydnie, szaro-bure. Na szczęście w" normalnych " sklepach jest dużo kolorów i będę kupowała większe rozmiary i to będę nosiła

Nisiao - przykro czyta się to bardzo:( ja miałam identyczny scenariusz, tylko w 8 tygodniu...tak sobie myślę czy nie warto założyć wątku o stracie dziecka i poronieniu, bo widzę, ze wiele z nas boryka się z tym. I boi...może lepiej będzie jak podzielimy się swoim strachem? A przy okazji nie będziemy w tym wątku straszyć lasek, które nie mają takich doświadczeń? jak myślicie?

Musi być dobrze :) wszystkie negatywne myśli do czasu przyszłych kontroli a siooo a linijki o Aniołkach i bólach przy porodzie omijam (przepraszam) ale już doła mam za soba a następnego nie wyczekuje :)

próbowałam dzisiaj stworzyć swój suwaczek ale pierwsza proba nieudana:), bylam wczoraj na usg, u maluszka wszystko dobrze:-) bardzo ruchliwe i trudno bylo je zmierzyc. jutro ide na normalna wizyte ale juz bez usg. ja chodze na nfz i co wizyte mam robione usg. brzuszek lekko widoczny ale bardzo malutko - koniec 10 tygodnia. ze wzgledu na wiek lekarka da mi jutro skierowanie na badania prenatalne
z suwaczkiem bede probowala dalej:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry