reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Vinga a jak długo miał synek tą wysypkę?
Kasia jak tam u was, u nas rano było trochę ale teraz to cała jest obsypana:( i w ogóle cięzko jest kude bardzo wiem, że niektóre mamy mają gorzej, ale teraz to normalnie juz nie mam siły, dziecko mi zamienili, nigdy nie było jakoś spokojnie, bo Zuzia taki mamoch jest:( i ja ja kocham ponad wszystko ale od czwartku to jakiś horror jest:(
Milusia jeśli chodzi o teściową współczuje, moja to by spróbowała mi taki coś powiedzieć, źle by się to dla niej skończyło. Nie ma prawa cię oceniać! Ja też staram się ale nie da radę sprzątać przy dziecku, gdzie mam problem się wysikać, już nie mówiąc o jedzeniu. i jeśli chodzi o wózek też mi się wydaję, że ten pierwszy.
Aha lekarka niby twiedzi, że do zębów daleka droga, ale dziś to była istna masakra z jedzeniem i teraz na noc skonczyło się histeria, widać że była głodna tak mi się wydawało ale płakała i odpychała:( w końcu jakimś cudem obydwoje z m ją uspokojaliśmy i jakoś nakarmiliśmy:( ech oby jutro było lepiej
Miłej nocki i zdrówka dla naszych maluszków

reklama
Zdrówka dla chorutków.

My już trzydniówkę zaliczyłysmy więc rozumiem wasz ból.

FIFKA walic tesciową, ważne że ty wiesz ze robisz tyle na ile ci czasu starcza, a nawet jesli byś siedziała przed kompem a gary wychodziły(jak ja) to chyba twój problem

U nas pogoda do du.... i sie troszkę kisimy w domku więc lipa, za to mała coraz lepiej sie bawi sama gada baba i opa a najlepsza zabawka to klocki duplo z których młody czołgi buduje, wie ta mu podbiera i ma ubaw

Przymierzam sie do zakupu zmywarki, jakieś porady???
Ta wąska starczy czy lepiej szerszą?

Trzymajcie sie cieplutko i zdrowiutko

Hej Dziewczyny,
Widzę, że sporo naszych styczniówiątek choruje :-( Zdrówka dużo dla wszystkich!!!
Czasu brakuje mi właściwie na wszystko (w tym forum) bowiem Szymon pochłania go całkowicie. Aktualnie skypiony jest na poszukiwaniu coraz to nowych miejsc, przy których może wstać, więc biegam za nim co by zapobiegać upadkom... Nie zawsze mi się udaje, więc mamy już pierwsze siniaki... Jak znajdzie dobre miejsce to spaceruje wzdłuż mebli i to ostatnio sprawia mu największą radość.
Za to na mówienie brakuje mu czasu.
Dobrej nocki wszystkim.

Olich jak masz miejsce to szersza ;) ja piore wszystko. Gary patelnie..czytalam ze nawet mozna pulki z lodowki szklane i te pojemniki ;) napewno bede probowac bo ja mam maly zlew w kuchni i ostatnio sie pol dnia bawilam ze szczoeczka ;) nie pomyslalam o zmywarce. Ja mam beko z malym poborem pradu.
A dzidci rosna i naczyn przybywa ;) kiedys wstawialam raz na dwa dni a teraz w zaleznosci ile gotuje to dwa razy dziennie nawet.

Yoanna wow juz chodzic chce ;) mij dopiero sie buja do raczjowania ale nadal lubi polezec na brzyszku i poodpychac do tylu .

Yoanna, łączę się w bólu... mój też ciągle by wstawał tylko jeszcze bezpiecznie usiąść nie umie i trzeba go stale asekurować... a najlepiej jest się wspinać i stawać na mamie, gniotąc cyca :wściekła/y:

ale dużo maluchów ma ostatnio problemy ze zdrowiem, oby wszelkie choróbska już odpuściły!

Olich, ja bym brała większą i patrzyła, zeby zużywała jak najmniej wody i prądu (firma dla mnie bez znaczenia).

Vinga, jak mu się nie chce, to niech nie podnosi ;-) Jak dla mnie to trochę za szybko się dzieje. Nie nacieszyłam się czasem, kiedy siedział spokojnie, bo on od razu ruszył z wędrówkami i wstawaniem...
Yoanna, Szymon nie raczkuje. Pozycji na czworaka używa po to by usiąść, a jeśli jest się czego chwycić to od razu uklęknąć i wstać. Jako sposób na przemieszczanie się wybrał czołganie, co robi tak sprawnie, że wygląda jak komandos ;-) Czasem w trakcie podnosi się do raczkowania, zrobi 2 kroczki i wraca do czołgania - taki jego wybór :-)
Malinka, właśnie największy problem w tym, że ze stania z rzadka wraca do klęczenia, zazwyczaj stoi tak długo aż zabraknie mu sił lub straci równowagę - w obu przypadkach leci jak długi, więc asekuracja jest konieczna. Wspinanie po mnie staram się ograniczyć do minimum, bo ugniatanie piersi faktycznie boli :-/
Olich, ja mam węższą zmywarkę i jak na razie się sprawdza, bo nie muszę zużyć większości naczyń, żeby ją napełnić, ale fakt, że rzadko myję w niej garnki. Jeśli macie dużo zmywania, to chyba lepiej szerszą. Nasza się coś psuje i chyba będziemy musieli kupić nową, ale to będzie znów wąska, bo mamy zabudowaną i nowa pójdzie na miejsce starej.

reklama
A u nas w nocy pierwszy raz od dawna tylko 2 pobudki, ale za to o 5.40 już koniec spania...
Wczoraj mała skończyła 7 miesięcy, ale to leci;-) Z tej okazji zaczęła się zrywać do siadania z pozycji leżącej - obraca się na bok, podpiera na łokciu i już siedzi, jak jeszcze ma się na czym podciągnąć to tym bardziej, a raczkować jakoś na razie nie zamierza i nie wiem czy w ogóle będzie bo pełzanie jej pasuje...

Olich ja mam szeroką z Beko i mogę polecić:) Jak masz miejsce to na pewno warto, przy dwójce dzieciaczków raz dwa się zapełni a same szklanki sporo miejsca zajmują.

Yoanna to faktycznie strasznie szybko i nie dziwię Ci się, że raczej nie jesteś zadowolona - faktycznie jak maluch siedzi to jest chwilka spokoju, a moją nawet wtedy trzeba asekurować bo też jej się zdarza że jak wraca na plecy to uderzy się główką:)

Do góry