reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

juli wiem ze przy odwodnieniu ciemiaczko sie zapada ale czy przy goraczce podnosi to nie wiem

Hope super ze pomidorki sie udaly, a co do koszmarow to moja przy niektorych bajkach sie boi i chce zeby przelaczyc, wypadlo mi teraz z glowy ale na plusie zamiast pingwinow leci, ooo wlasnie sobie przypomnialam kong fu panda i tam duzo sie bija i ona sie boi i nie chce ogladac, ale chrześniak ogladal jako dziecko bajki o jakims kwadratoglowym i bal sie spac sam i krzyczal przez sen, moze twoja mala tez na cos takiego zareagowala

Fifka super ze choróbska poszly sobie, u nas ciag dalszy kaszlu i chyba ząbków bo wszystko gryzie i to tak na maksa i steka przy tym

reklama
Dziękuję kochane za rady. Przyjrzę się bajkom dokładnie. Ona ogląda przed zaśnięciem bolka i lolka i reksia tam raczej nie ma takich strasznych rzeczy. W ciągu dnia ogląda jedną bajkę barney i przyjaciele to jej ulubioną. I tyle więcej nie włączam. Ale może kiedyś wcześniej coś widziała i tak przeżywa. Wcześniej musiałam się czasem posiłkować bajkmi jak usypiałam Lenkę. Teraz staram się inaczej. Z reguły jej wymyślam jakąś zabawę żeby się zajęła.

Hej!

Jak tam dziewczyny po długim weekendzie?

My w czwartek byliśmy w Centrum Zdrowia Dziecka. Doktorka stamtąd uważa, że trzeba poczekać do skończenia roczku przez małego i dopiero wtedy będzie mogła podjąć decyzję o sposobie leczenia. Być może do tego czasu będą mieć już laser do leczenia naczyniaków limfatycznych. Trochę nam smutno bo chcieliśmy jak najszybciej pomóc małemu... Dała nam namiar na lekarza z Łodzi jeśli chcielibyśmy się jeszcze skonsultować ale nie wiem, czy jest sens...

Hope czasu m w bolku i lolku sie bija .. kiedys widzialam jakas z czarownica... niby ladne bajki a wplatuja cos czego dziecko moze sie bac.
Ja nagrywalam bajki oglsdalam i decydowalam czy moze obejrzec czy nie.

hej!:-)

u nas straszna noc...Arek sie obudzil po 2 i prawie do 5 nie spal...co chwile plakal i nie chcial nawet cyca (!) ostatniej deskii ratunku:no:
jedyny plus to to,ze nie ma goraczki - wczoraj o polnocy spadla po syropie i od tej pory cisza...
bylismy u naszego pediatry rano-stwierdzil,ze troszke przewiane uszy musial miec i zapisal kropelki do ucha- poza tym ok wszystko.

i jeszcze pytanie- jak wasze dzieci przechodzily trzydniowke to wysypki bylo duze? gdzie wystepowala?
bo jakas godz temu zauwazylam krostki czerwoneu Arka na buzce szyjce i karczku i pojedyncze na tulowiu... juz sama nie wiem co mu jest....:no:

No wlasnie u nas podobnie wczoraj goraczka spadla ale w ogole nie chciala spac masakra jakas i ma jakies chrostki na klatce ale ciemiaczko juz normalne za chwile idziemy do pediatry

hej my już po wizycie, Kasia my mamy 3 dniówka po dzisiejszej wysypce nie było wątpliwości i te ciemiaczko ponodz tez przez gorączke takie sie robiło bo dzis normalne. Mam poza tym dać jej takie calcium w syropie dla dzieci. Na kupe jej kupiłam wczesniej bio gaje no i dobrze jak sie okazało. Jedyne co mnie mocno zdziwiło że pediatra kazała mi odstawić przy tych problemach z kupa owoce i że w ogole mam najlepiej dawać słoiki:szok: i niby też zamiast kranówki gotowanej mam używać żywca zdrój z dzidziusiem i go gotować! mamuśki doświadczone wypowiedzcie się proszę.

juli- a wysypka u was tez taka? nie wiem czy dobrze widac bedzie... bo Arek ma tego coraz wiecej, wiec u nas tez trzydniowka pewnie...

P_20140818_135804.jpg

Załączniki

• P_20140818_135804.jpg
    P_20140818_135804.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 51
reklama
wiesz co słabo widać ale sa to takie małe kropeczki? miescowe niewiem jak ci wytłumaczyć i nawet na twarzy i głowce troche ale myśle że u was to samo ech a myślałam że w koncu ząb wyjdzie jakiś i mojemu aniołkowe będzie lżej:(
Kasia teraz widzę że podobne ma, jak na powiększenie dałam.

Do góry