reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Marika, u mnie Lena jak się w nocy przebudzi na cyca to tez pełza, ale jak śpi ze mną to ja taka czujna jestem, że zaraz ją z brzuszka obracam na boczek i do cyca ; ) a jak śpi w łóżeczku to dopelza do szczebelek i dalej nie da rady to się wscieka i wtedy mama się budzi ; )

Ostatnia edycja:
reklama
Marika, u nas podobnie, budzę się od razu, jak on się budzi. Z resztą przy poruszaniu się postękuje sobie, więc to nie jest trudne :-)
Gorzej z drzemkami, one też były w łóżku, gdzie zostawał po tym jak zasnął przy karmieniu na leżąco. Na samo pełzanie barykady z poduszek i rogali wystarczały, ale na wspinaczki już nie. Musiałabym przy nim zostawać. Próbowałam z przenoszeniem do łóżeczka, efekt jest taki, że od kilku dni synek niewyspany w ciągu dnia, porozbijane wszystko. Wczoraj o 19 zasnął na noc (normalnie 21.30-22.30) i o 00.30 obudził się na poważnie. Nie mam pomysłów co teraz.

Yoanna ja uzywam niani w dzien i maly spi na naszym lozku zostawiam go po karmieniu wlasnie.

Marika w nocy maly budzi sie szukajac cyca wiec nie mam problwmu z pelzaniem.

U nas mala spi miedzy nami w nocy :) jeszcze nie pelza ale w nocy obraca sie ale nie przepchnie nas he he :) w dzien jak zasnie to raczej siedze przy niej bo się wybudza non stop. Ostatnio na noc zasnela sama.! Bez cyca bujania skakania- sama. W szoku bylismy az. Zdążyło jej sie to tdwa dni temu i juz nie powtórzyło :) ale raz bylo:)

Do dziewczyn tych bardzo chudych:
Leze na plecach i patrzę cos brzuch krzywy pod zebrami. Dotykam a tu jest wyczuwalny kształt wątroby. Czy to normalne u chudzielcow?

Marika o jezusie nie mam pojęcia ale jak bylam chuda nigdy nic nie czulam. Tak samo nie widzial u innych chudzielcow.

No właśnie też nie widziałam takiego czegoś wiec nie wiem czy to normalne. Chyba pójdę do lekarza jak m wróci. Poproszę o jakieś badania.
A chociaż wątroba jest tam gdzie mówię ?? ;)

Marika nie wydaje mi sie zeby to bylo normalne, to chyba musialabys miec jakas powiekszona wątrobę.

a u mnie nowinka, wczoraj i dzisiaj antek zrobil siusiu na nocnik, oczywiscie musze go trzymac bo on nie umie jeszcze tak siasc i siedziec i posadzilam go po obudzeniu rano i po dluzszej drzemce w poludnie i zalatwil sie, ale byla radocha:) . to jasne ze nie zrobil tego świadomie i wogole nie kumał z czzego tak sie cieszymy:)

reklama
Dona super to musiało wyglądać;) U nas akcja z nocnikiem pewnie by się udała rano, bo kupka idzie zaraz po tym jak ją wsadzę do bujaczka, ale póki co to my nawet nocnika nie mamy;)

Marika wątroba jest właśnie pod tymi najbardziej wystającymi żebrami po prawej stronie. Powiększona na pewno nie jest w porządku a chyba idzie to wyczuć, bo kilka dni temu lekarka mi to sprawdzała.

Odebrałam wczoraj wyniki badań i wychodzi na to, ze faktycznie te bóle brzucha to był problem z woreczkiem żółciowym, na USG wyszło. Teraz już przynajmniej wiem, co mi dolega, a w środę pójdę do lekarki i powie mi co dalej:)

Do góry