reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Olich u nas trzydniówka być może, ale na pewno ząbkowanie mamy już wykryte dwie jedynki na dole. Dziecię marudne i całkiem rozregulował mu się rytm dnia. Śpi inaczej i zdarza mu się dłużej niż 30 minut w dzień to nowość i budzi się o 3 w nocy to też nowość.

emka myślę że pamiętanie o rocznicach itp. Świętowanie i prezenty wynosi się z domu niestety. U nas też jak ja się nie uprę że chce jakiś prezent to nic z tego:(

Ostatnia edycja:
reklama
Akuku ciągle rozmawiamy tzn ja naciskam na rozmowy bo on to potrafi sobie piwko otworzyć jak się rozmowa szykuje...
Marika z tego co widzę to nam się całkiem priorytety rozjechały. Ja się zmieniłam dla niego, on tylko na gorsze ostatnio i jeszcze nowe wymagania zmian, o nie!
Cleo masz rację, u niego też nie było tego w domu, ale mógłby choć trochę się postarać.
A oprócz nieświętowania rocznic to u nas nie było ani wesela ani zaręczyn, nawet pierścionka. Więc to wszystko razem trochę boli...

Wpadam na chwilke zobaczyc co u rówieśników mojej córci
Jak pamiętacie może przy dwójce maluchów ledwo czas znajduje
U nas ciagle zębów brak. Pomału zaczynamy jeść normalnie, gluten wprowadzony bez sensacji. A mała sama siada i raczkuje. Oczywiście zrobiła się okropna chyba odkryla ze nie jest jednoscia z mama bo jak zostaje sama zaczyna krzyczeć. Na pół roku ważyła trochę ponad 8 kilo wzrostu niestety nie mierzą wiec nie wiem.
Pozdrawiam styczniowe mamusie i dzieciaczki :-D

Jagus to macie ułatwione zadanie, moj sie tak roznie zalatwia ze nie wiem jak bedziemy walczyc z kupką. corka zawsze zalatwiala sie rano i od 6 miesiaca zycia praktycznie nie zrobila kupki do pampresa bo po obudzeniu zawsze zrobila do nocniczka. no ale Antek dzisiaj rano znowu sie wysiusial do nocniczka. a co do twojego woreczka, to dobrze ze przynajmniej wiesz co jest grane i mozesz zaczac cos z tym robic

Cleo moj tez nie siedzi jako tako, tzn podejmuje juz proby siadu wiec postanowilam go sadzac, ale musze go trzyac ze wzglegu na slabe miesnie i proby wstawania:).

Marika radze isc do lekarza sie upewnic, bo tu kazda z nas gdyba ale przeciez nie widzimy tego jak to wyglada a po drugie nie jestesmy specjalistami.

Milusia gratulacje, ja tez czekam na to papa, ale jakos Antek nie kwapi sie. no i super z tym siusianiem. mnie sie tez u corki wydawalo ze bardzo szybko zdawala sobie sprawe z tego szybkiego siusiania

Rozmawialam z mama .. oczywiscie wzbudza we mnie poczucie winy... ze ona az chora przeze mnie jest :/ bo ja sie wburzylam... bla bla
Oczywiscie odwrocila kota ogonem..ahh
Dzis chrzesniak ma roczek ;)
Chyba na chrzest bede robic mu torta i zrobie figurki tutaj a w pl tylko torta ;)
Bede 12.09 i zastanawiam sie czy biszkopta zawiesc ze soba ;);) a jak nie to swoje formy wezme bo chce maly 2 pietrowy tort a nie cce juz po sklepach jezdzic.
Hmm musze sobie wszystko przemyslec ;);)

No i mysle tez o drugim mini torciku dla niego (taki do rozmazania ) z okazji urodzin lus zdjecia oczywiscie ;);)

Olich 100 lat dla synka no i zdrowka dla malutkiej

EmKa rzykro mi z powodu problemow z m.

Akuku moim zdaniem to mama powinna przeprosic ciebie. a co do tego co powinna chrzestna to róznie jest w roznych stronach, niekiedy kupuje ubranko dla dziecka, innym razem tę szatkę. ja osobiscie kupowalam wszystko sama bo nie chcialam obciazac dodatkowymi kosztami chrzestnych. aaa gdzies slyszalam tez ze tort daje, a to w twoim przypadku byloby fajne:)

Ja tort robie tak o.

A ptezent jaki ? Zapytam bratowa czy chce pamiatke czy co innego ;)

Ja wlasnie zaliczylam trening uff jak fajnie ;)
Waga spada ;);) narazie waze sie codziennie bo codziennie ubywa i to mnie motywuje by nie kusic sie na slodycze ;)
Juz mam 2.8 na - czyli 7 z przodu.
Niedawnow azylam 85 teraz 79.2
Jeszcze 10 i bedzie 6 z przodu.
Fakt jem mniej ale Emil na tym nie traci i na razie nie cwicze codziennie ;) tylko co drugi dzien.. ale przysiady (wyzwanie zucila Siva na fb) robie codziennie.
Wczoraj ostatni posilek zjadlam o 16 jakos a pozniej nie bylam glodna u zapomnialam ;? ..a dzis rano myslalam ze zemdleje ...ale to przez to ze Emil wisial na mnie cala noc i chyba cala wode ze mnie wyciagnal hehe.
Teraz czuje sie super. Ide zjesc jakis owoc a poyem obiad...a na wieczor jogurt naturalny ;)

reklama
Do góry