reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Marika cleopatra ja nie jestem taka ;) i nie bede przez mame odmawiac.
Oni powoedzoeli ze zobacza czy grudzień da rade bo im sie nie spieszy tylko babcie i prababcia cisna... ale jak mowie mi nawet bardziej wrzesien odpowiada.
Bo niby mamy w grudniu do pl jechac na swieta..ale co jesli nie dostane urloph ..albo m nie dostanie...
no i neszcze kwesta chrztu Emilka tez chce zeby brat byl chrzeztnym.

Co do cwiczen to zaraz ide zjesc owsianke . Potem pocwicze ;)
Dzis z Alexem mam wizyte w szpitalu dotyczaca jego alergii .. cglownie chodzi o to ze alergia na urzechy nie pokazala sie na testach skornych..a on nawet jak dotknie orzecha to mu buzia puchnie.

reklama
Co do snu w dzien to u nas Emil glownie spi od 10 do 12 i od 1430-15 do 16.30 -17.
Ale bywa ze obudzi sie po godzinie i ma trzy godzinne drzemki. Np wczoraj.
Ale za to w nocy daje popalic... cycek rulez i czuje ze mleko pod nosem to sie budzi. Przesypial mi jiz cale noce po 11 g bez jedzenia... przez zeby sie zaczal bidzic i tak mu zostalo.
Am pytanie czy wasze dzieci chodzi mi o najmlodsze tez sie budza zawsze jak rodzice maja czas dla siebie ? Chodzi mi o przytulanki ;)
My oczywiście musielismy zrobic przerwe w polowie na karmienie..chyba boi sie ze tata mu mleko podkrada ;)

Fifka gratuluje !!! Teraz pojdzie z gorki. To chyba jednak szczepionka mu nie zaszkodzila tylko czesto starszaki sie "cofaja" przy mlodszym rodzenstwie ;) buziaki dla Koradka ;)

Fifka - super:) marwilas sie a jemu sie nie chcialo gadac po prostu :) ale Ci niespodzianke zrobił:) mysle ze pewnie to byl bunt 2 latka plus nowosc w postaci brata ktory zreszta tez nie mowi :)

Akuku- nie fajne podejcie. Ale tak to jest ze skoro jestes dobra siostra to sie bez gadania dopasujesz. A mama chlapnela bez sensu tekst. Ale dobrE ze sie dogadacie:)

Marika - my mamy hustawke bright stars husta w przód tyl i wibracje ale nie usiedzi tam chwili. A ta twoja jak? Do ilu kg?

Dziewczyny czy mozna wybielac zeby u stomatologa przy kp? Jakies mam szare teraz.... I jak ze znieczuleniem?

Cześć :)
Spóźnione, ale najlepsze życzenia na te 7 miesięcy dla Chłopców :)
Akuku, rozbawilas mnie z tym podkradaniem mleka :) u nas na szczęście tata się chyba z Lenką dogadal w tej kwestii ;)
Fifka, gratki kolejnych słów! Zobaczysz, że jak się teraz rozgada, to buzia mu się nie zamknie długo ; )
Kamag, co do wybielania zębów podczas kp, to ja wiem że nie wolno. No i wszystkie muszą być zdrowe. A ze znieczulenia to Lidokaina jest dozwolona , po innych musisz 3 godziny odczekać zanim nakarmisz.
Miłego dnia dla Was - ja zmykam, bo m wziął dziś sobie dzień wolny i pakujemy się na weekend na działkę :)

Hej!

Maciek chyba wziął sobie do serca moje marudzenie bo wczoraj poszedł spać po 20 :-) wreszcie trochę odpoczęłam :-) no ale w dzień spał tylko 2 razy, ostatni raz do 16-tej.

Kaczuszka, to trafił się nam podobny egzemplarz, mój też w miejscu nie usiedzi, zabawką zajmie się z minutę i woli się wspinać i kotłować po łóżku :-D

tamtusia - u nas też nie do wyobrażenia jest drzemka dłuższa niż godzinę

Marika - a co z zębem, bo chyba nie doczytałam. Fajnie, że mąż wraca. A jak długo będzie? I jak rozumiem, jak jest w domu to nie chodzi do pracy? masz go cały dzień do pomocy?

Akuku - co za tekst mamy! mam nadzieję, że uda wam się zgrać terminy. A kiedy wracasz do pracy?

Fifka - to ci się teraz Konrad rozgada :-D

Siva - udanego wypoczynku! ciekawe, co będzie z tego weekendu bo u nas pada od rana...

aaa, młody nauczył się siadać z raczkowania i z leżenia też już prawie mu wychodzi (przekręca się na boczek i odpycha rączką) - zdolniacha mój :*

Witam. Kaszel mnie męczy. Kurcze to już 3, 5 msc odkąd w szpitalu byliśmy. Może to krztusiec od syna.
Starałam dziś na wagę, ale pewnie cos nie tak z nią bo pokazała 45,5kg. Zdążyłam się z Laura i odjelam to wychodzi 6,6kg, ost raz była ważona 2 msc temu 6, 1kg. Coś mało przybiera
KAMAG moja akurat na boki się buja. Może w przód i tył. Do tego melodyjka. Nie wiem do ilu kg 9 albo 12kg. Laura też się burzy ale ją ją mocniej bujam i śpiewam to poddaje sie i zaczyna zasypiac. Buja się podczas snu i dlatego tak dłużej śpi
FIFKA super, jeszcze będziesz miała dosc gaduly. Myślę, że to reakcja na nowego członka rodziny była
AKKUKU to wy wszyscy po świecie rozeslani ;)
MALINKA połamał się na pół do korzenia, to ząb martwy po kanalowym leczeniu ale dzaslo bardzo spuchlo. Mam zalogony opatrunek. A mąż jest pracownikiem PL wiec tu na bazę idzie do pracy, do Norwegii ma delegacje. Został mu 2 tyg urlop ojcowski to go weźmie. Planujemy nad morze pojechać
Gratki z postępów synka :) Z siedzącym jest lżej

Ostatnia edycja:
Malinka gratki dla Maciusia z siadaniem. Moj zadko sam siada bo tylko z pol lezenia ale on uwielbia byc na brzuchu ;) no i szykuje sie do raczkowania na kolanach i na rekach sie kolysze ;);)

Malinka do pracy mam zamiar wrocic jakos we rzesniu po chrzcinach brata.
Tylko musze sie upewnic czy mama przyjedzie na ok 3 miesiace zajac sie Emiskiem zanim bede wiedziała jak bedzie pracowal m..bo teraz ma rozne dni rozne godziny.
A jak mama sie obrazila to moze nie przyjedziem
Szczerze najchetniej nie wracalabym do pracy...
Ale wymyslilam spbie tak ze bede jechala na 6 rano.. ok 8 wyjde przyjade nakarmic Emilka i zawioze chlopcow do szkoly... ok 9 bede w pracy ok.. 11 do domu nakarmic emiska i polozyc spac..wroce do pracy skoncze o 14 do domu nakarmie emisia i pojedziwmy juz razem po chlopcow i pojdziemy na spacer. Poten do domy na obiad i tyle.

Ciekawe tylko czy w pracy by tak sie zgodzili... ja w ciazy mialam tylko 18, 5 godIny pracy ..a teraz chcialabym kiec caly etat..bo skoro chce zajsc w ciaze to wyzszy maciezynski by sie przydal. Jak sie nie zgodza to moze bede pracowac do ok 11 w tym wyjsvie na karmienie.

Fifka super
Akuku to ale masz mega pracę ze tak możesz .... Ja wracam w nowym roku i chcę karmić więc 7 h czyli z dojazdami 9h rozłąki. Jak po powrocie chciałam skrócić czas pracy - zgodnie z ustawą to było bez szans...
Marika ja też mam fisher price i jak zaczął się kulać i raczkować to nawet minuty w niej nie usiedzi.
Już od rana nowy guzioł na czole - uparł się że wstanie przy ścianie i jak stał to tryknął się ze ścianą....

reklama
Akuku pewnie gdybyście bezpośrednio rozmawiali z bratem to nie byłoby nieporozumień. A ze względu na malca to dobrze zrobiłaś bo przecież on niczemu nie winny. Trzymam kciuki żeby z pracą wyszło po twojej myśli. Podziwiam bo ja na razie nie wyobrażam sobie zostawić małego pod czyjąś opieką. Myślę że trudniej będzie mi niż małemu.

Fifka brawo dla Konradka! :) jaka ulga dla rodziców

Malinka no zdolnego masz synka :) gratulacje

Marika to rozumiem że w niedzielę macie święto w rodzinie - wreszcie tata wraca. Alanek pewnie nie może się doczekać.

Kamag ja byłam u dentysty po porodzie to nie dał znieczulenia bo stwierdził po co faszerować maluszka, ale miałam małą dziurkę do plombowania. Dentysta nie ryzykował bo ma córkę trochę starszą od naszych styczniówiątek i po tym jak jego żona brała antybiotyk na zapalenie piersi to mała dostała takich kolek że całe noce nie spali. Więc się bał dać mi znieczulenie.

Do góry