reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

100 latek naszym solenizantom!!!

Akuku ja bym w takiej sytuacji odmówiła. Tak sie nie robi... a matka pojechała po bandzie.... :-(

Kaczuszka moj starszy taki byl. Nie usiedzial na miejscu i tylko by draptal i sie wspinal... Adrian jest bardziej stateczny. Najlepiej mu na kolanach u mamy. Uwielbia zabawki i potrafi dlugo się jedna bawić. Chce biegać za bratem bo az sie trzęsie i wyrywa ale juz widac ze to inny charakter :-)

Vinga i jak????

Kasia ja nie żałuję ze względu na chłopców ale patrząc na swoja wygodę 3-4 lata jest super kiedy statszak rusza do przedszkola. Gdybym urodzila w tym roku jak Konrad idzie do przedszkola byloby mi o wiele lżej... no ale fajnie mieć w domu tez prawie rówieśników :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka nie odmowie bo zgodzilam sie na bycie chrzestna jeszcze jak Pawelek w brzusiu mamy sobie rosl.
Dzis rozmawiałam z bratowa i bratem i okazuje sie ze to babcie i prababcia tak cisna o ten chrzest... powiedzieli ze zobacza czy chrzestny moze w grudniu jak nie to ja sie zgadzam na 14 wrzesnia (nawet lepiej bo nie chce do grudnia nie moc zajsc w ciaze) i tyle. A problem w tym ze moja mama 14 września z norwegi od brata wraca ale ok 15 a chrzest rano ..wiec dopiero na imprezce bedzie.
No trudno ;);)
Ja polece na 3 dni z samym Emilkiem.
Mama zadzwonila do mojego brata i powiedziala ze ja sie wkurzam bla bla bla i ze chyba nie bede chrzestna... a ja sie wkurzylam na jej tekst..bo sorry ale ja tez urodzilam dziecko a jej wnuka i nie ma prawa mowic ze cos zawalilam prze ciaze...ze chrzest byl wazniejszy niz moje dziecko.a tak sie poczulam.

Jedyny problem ze mam malo czasu na zgubienie wagi..czesci wagi.. jutro 8 juz.
No i dzis nie cwiczylam(goscia mamy do 15)..ale bylam na 3 godzinnym spacerze.. tylko ze obiad nie dietwtetyczny bo z majonezem i serem zoltym.
Ale od jutra sobie gotuje osobno.. i bede rano cwiczyc. Jutro m na noc do pracy wiec rano pocwicze spkojnie.

Kasiu rowniez wszystkiego naj dla Areczka ;)
Ja jutro jade wazyc Emilka z okazji 7 miesiecy ;);) dzis mialam zwazyc ale health visitor przyjmuje co ostatni czwartek i mi sie pomieszalo ;)

Fifka super waga ;)
18.08 dzieci wracaja do szkoly ;) moze uda mi sie wtedy cwiczyc 3 razy po 40 minut ;) 2 razy cwiczylam jak byli w domu ;) wiec chyba dam rade.
A mam wsparcie kolezanki. Tez sie odchudza hyhyhy ;)

padam na twarz, a jeszcze tyle rzeczy musze zrobic...:-( w sobote wesele,a ciuchy jeszcze na wieszakach nie wisza...oj czarno to widze... jeszcze maz pracuje w sobote do 15:45+ dojazd do domu 16km, a slub na 16... :no:

spokojnej nocy! ja- zmykam...

Vinga trzymam kciuki bardzo mocno za zdrowko malego, kurcze ci nasi lekarze to masakra! Moge sie zalozyc,ze gdyby u nas cos takiego bylo to tez by nikt nie widzial,takie konowaly! Napisz potem co po tym usg. Co do szczepien ja tez sie boje,ale pomimo,ze opoznialam to robilam,ale jak czytam,to coraz bardziej sie przekonuje,zeby na mmr nie zaszczepic...

Michalina. i za Wasze zdrowko trzymam kciuki! Mocno!

Dona wlasnie bylam ciekawa jak obadaja malego na tej komisji i wyczytalam.ze tak 'po lebkach ':-( mam nadzieje,ze przyznaja Wam te pieniazki na rehabilitacje!

Fifka ale fajnie,ze Konrad mowi mama :-) teraz to juz z gorki pojdzie,a tak sie martwilas, moze musial dojrzec,i pewnie narodziny Adrianka tez jakos wplynely na jego zachowanie! Super,ze chlopcy maja taki dobry kontakt ze soba,nie beda sie nudzic :-) no i zwinny wstajacy Adrianek

Malinka moj tez w dzien nie spi, jak slysze o drzemkach godzinnych czy dwugodzinnych u innych dzieci to jest to do mnie niewyobrazalne :-) u nas najczesciej 2-3 drzemki trwajace 20- max 40 minut, w tym na spacerze,gdzie i tak w domu nic nie zrobie. W nocy tez sie budzi 2 razy minimum.

Kaczuszka eh z trojka, az mezem 4 facetow masz co robic i tak super dajesz rade!

Akuku ale mieszaja z tymi chrzcinami,szok normalnie i podziwiam motywacji do chudniecia, ja chcialam troszke brzuch uszczuplic to tylko jeden dzien cwiczylam :-)

Czytam o tych Waszych siedzacych,wstajacych dzieciaczkach, u nas powoli pelzanie sie zaczyna :-) tzn uwielbia sie turlac ale podnosi pupke i cos probuje,ale szybko sie wkurza i woli sie turlac, jak siedzi w spacerowce lub lezaczku to sie podciaga do siedzenia sam, ale jakies stabilne to nie jest.
Wspolcczuje przygod z zebami,ja sama bylam we wtorek truc zeba i bolal mnie potem i niedlugo na kanalowke!

I 100 lat dla 7 miesiecznych styczniatek :-)!

100 lat na te 7 miesięcy!!!

Akuku podziwiam że mimo wszystko chcesz i się dogadaliście w sprawie chrztu. Ja jestem chrzestną u m siostry bo nie mieli kogo wziąć. O terminie dowiedziałam się 2 tygodnie przed i miałam wtedy jeszcze egzamin na studiach. Więc byliśmy na styk, wszystko w biegu. Już nie wspomnę że prezent dostała raczej ubogi bo w tym czasie byliśmy bez kasy akurat

AKuku KASIA wszystkiego Naj z okazji 7 mscy.
Wy też macie wrażenie, że to za szybko się dzieje
AKUKU ja bym odmowila na twoim miejscu.
MALINKA dola jakiegoś zlapalas, też miałam takie momenty, ale mi przeszło. Teraz nawet całuje i przytulam Laure jak mi co chwila się budzi w nocy

Do spania w dzień polecam huśtawke Fisher Price Cradle Swing. Laura odkąd opabowalam jej refluks czyli po 6 msc śpi dłużej w dzień. Dochodzi nawet do 1,5 godz.
Dalej sama nie posiedzi ale i tak mam lżej jak siedzi bo ją noszę że sobą
W niedzielę mąż wraca

reklama
Hej hej!!

Dziewczyny mój syn - Konrad - normalnie dalej mnie zaskakuję! Dzisiaj nalepiamy nakejki uzupełniając książeczkę - Uwielbia to... - I pytam "a co to jest"? Wskazując na królika... a mój syn???? KRÓLIK! Normalnie szczęka do ziemi.... idę dalej... i pytam "a jak robi krówka?" a on 'Mu...." słuchajcie normalnie do teraz zbieram zęby z podłogi... jak mój syn nie mówił tak widzę ze powoli zaczyna!

No i przy okazji jest tak niegrzeczny że chyba go zaraz uduszę... :baffled:

Do góry