reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka dzieki spojrze na ten baby design.

Cleopatra w uk nie kupi sie czopkow bez recepty... oni uwazaja ze nie powinno sie dzieciom nic w pupcie wpychac j ze to wlasnie powoduje ze dziec robi kupke..wiec jezeli nie wymiotuje i nie ulewa refluksowk to tylko syropy.

reklama
MICHALINA u mojej siostry ciotecznej córka też ma padaczkę, teraz ma 2 latka. Mogę podpowiedzieć abyś podawała Omega Med te kwasy, bo one pozytywnie wpływają na mózg. Mała zaczęła chodzić w 18 msc

Dzieki dziewczyny :)
Moja Wikusia turla się jak szalona (taki obrała model przemieszczania), usiłuje usiac z lezacej ale sie nie udaje, z polezacej opiera sie na lokaciach i siada, ale zupelnie nie umie sie utrzymac. Ale moze to kwestia tego ze zrobil jej sie niedowlad i lewa raczka gorzej funkcjonuje (nie ma np. odruchu obronnego)>

Naczyniaka ma na prawej półkuli mózgu (dlatego lewa strona słabsza). Na razie leki, ale chyba będziemy wracac do szpitala bo nie dzialaja w 100% i trzeba cos modyfikowac.
A u nas pewnego dnia zaczela mocno plakac, nastepnie wymiotowac, zrobila sie przezrczysta i wiotka , zaczela drgac i nie bylo z nia kontaktu. przyjehalo pogotowie - szpital - wklucie ledzwiowe, tomografia, rezonans itd... i na koncu diagnoza - rzadka choroba wrodzona - zespół Sturge'a webbera....

czesc, u nas trwaja przygotowania do chrztu, juz w ta niedziele.
Moj maly nadal samodzielnie nie siedzi ale zaczyna raczkowac, czolko sobie obdziera i rusza przod tyl calym cialem na czworakach , udaje mu sie troszeczke posunac w przod ale nieduzo poki co.
Zakonczylismy etap karmienia piersia, dokladnie do skonczenia 7 mscy, teraz najlepiej smakuje mu cos podawane lyzeczka. Musze poczytac co w 8 mscu z nowowscie moge podawac.
Bardzo malo spi w dzien praktycznie wcale moze ze 2-3 drzemki po 30 min, pozniej klade go o 19.00 i spi do 7.00 rano.
Teraz jestem u rodzicow wiec mam pomocnikow. Kazdy mowi ze jest inny od brata zywszy , i ze bedzie maly ananasek zniego :-) W sensie ze taki ruchliwy i bardzo kontaktowy.

Mysle o Was ale czasu brak....buziaki dla wszystkich moich kochanych brzdąców :-)

Cześć Dziewczyny!
Zaczynam post poraz drugi, bo poprzedni mi wcięło :( będę zapisywać w trakcie i edytować ;)
Przepraszam, że długo mnie nie było, ale odpoczywaliśmy rodzinnie najpierw na działce dwa tygodnie, a potem dwa tygodnie w górach. W sobotę rano wróciliśmy i zaraz daliśmy nogę na działkę, bo skwar straszny. No i wczoraj wieczorem wróciliśmy do nierozpakowanego domu, więc nie muszę mówić jaki dziś był dzień ;)
Jestem cała zagracona, ale cztery pralki prania schną. Teraz na szczęście Lenka zasnęła, więc zmykam dokończyć obiad i resztę napiszę potem jak Lena pozwoli ;)
Buziaki dla Was i Waszych Maluszków! Michalina - duuużo zdrowia dla Malutkiej

Ostatnia edycja:
I ja witam się pourlopowo!

Byliśmy z małym 2 tyg na działce, mąż dojeżdżał na weekendy. Maciek prawie cały czas spędzał na kocu na trawie :-) Tylko ja niestety nie do końca wypoczęłam bo oprócz mnie były jeszcze 3 osoby 55+ z ciągłymi uwagami co do mojego sposobu postępowania z dzieckiem (tego mu nie dawaj, on za lekko ubrany, uważaj bo się uderzy itp) grrrr jak się postawiłam to oczywiście atmosfera się skiepściła ale ile można tego wysłuchiwać...

michalina, mój synek też ma naczyniaka, ale to nie aż tak poważna sprawa jak u was. Tak btw - udało się i idziemy już 14-tego do CZD, może coś wreszcie ruszy z tym leczeniem

A co do umiejętności Maćka to obraca się na wszystkie strony, dookoła własnej osi, w ogóle poruszanie się nie sprawia mu już żadnej trudności - nie tylko pełza, ale już raczkuje i to bardzo szybko (w szczególności motywuje go do przemieszczania się telefon i komputer :D), poza tym wspina się okropnie na nas (mnie przy tym łapie za piersi auuuuuł) i staje na nóżki :szok: ciągle by stawał, nie wiem, czy to zdrowe dla jego kręgosłupa... aaaa a sam jeszcze stabilnie nie siedzi, kiwa się na boki, ale z leżenia na brzuszku do pozycji półsiedzącej sie podnosci

idę czytać, co u was bo w temacie nie jestem

Ostatnia edycja:
Hejka! :)

ZOcha zaczęła siedzieć :d tzn jak posadze to siedzi :p

Kamag ja mam tak że mam siniaki i nie wiem skąd byle mocnejsze uderzenie czy złapanie przez kogoś i zaraz siniak :) a wydaje się że nic takiego :)

Fifka zazdroszczę remontu ale nie zazdroszczę sprzątania :) O Furby siostrzenica ma muszę iść zobaczyć jak ZOcha zareaguje! Boski ten twój synuś :***

Akuku kciuki trzymamy za kolejnego malucha! Może w końcu dziewuszka się trafi :) Jak robiłaś te kotleciki z kalafiora? Nam chrzestny zamówił takie : FISHER PRICE KRZESEŁKO DO KARMIENIA RAINFOREST (4444927237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Jestem mega zadowolona ale zobaczymy jak się sprawdzi :)

Co do smoka to moja Zosia sama chyba zaczęła już odstawiać :) Bierze tylko do usypiania a jak tylko uśnie to wypluwa :)

Emka też tak mam :p Kocham ponad życie ale chwilami mam ochotę wystawić za drzwi :p Heh :)

Cleopatra my dajemy surop dla Zosi i gorączka zaraz spadała a mamy Ibufen forte daje 2 ml jest smaczny truskawkowy :)

reklama
Michalina mój Antek bardzo szybko pełza ale jednostronnie, zawszedo przodu wyciaga prawa rączkę i odpycha sie lewa nóżka , ale to normalne u dzieci z asymetria. staje do raczkowania, utrzymuje sei na rączkach i paluszkach nózek, bawi sie grzechotkami, "biega" za piłką, probuje siadac z boku czyli z pozycji do raczkowania ale nie wychodzi mu to jeszcze dobrze, obraca sie z pleckow na brzuszek ale odwrotnie to raczej przypadkiem następuje, ale nie potrafi podniesc glowki z lezenia na plecach i dlatego chodzimy na rehabilitacje metoda Vojty i plastrujemy mu brzuszek (Antoś ma obniżone napięcie miesniowe i jest wcześniakiem ). aha i pierdzenie buzia ze slinotokiem też jest:) biedny twoj maluszek a ta padaczka to taka typowa z napadami rzucania cialem czy tylko wyłączanie świadomości? wlaśnie doczytałam, biedny maluszek, ale jak czytam ile juz potrafi to nie odbiega jakos od innych dzieci wiec na pewno bedzie dobrze, oby tylko właśnie dobrac odpowiednie leki. chodzicie gdzieś na rehabilitacje z tym niedowładem rączki? ja jutro ide na komisje do orzekania o niepełnosprawności. mam nadzieje ze nam przyznaja bo wtedy bede miala drobne pieniążki bo to ponad 100zł jest na rehabilitacje, a jedna wizyta rehabilitantki kosztuje mnie 80zł

Cleo i jak po lekarzu? ach wlasnie doczytalam, moja starsza skolei po syropie wymiotowala wiec musialam dawac czopki. ale mysle ze skoro byla biegunka zaraz po czopku to ewidentnie na niego zareagowal wiec prawei na pewno czopek sei nie wchlonął. w razie czego rób okłady, najlepiej na pachwinach, a jezeli jest wysoka temp to zmocz pieluszke i owijaj cale cialko albo kąpiel w wodzie o stopien chłodniejszej niz gorace cialo Wojtusia

Akuku moj spi w lozeczku wiec musze go wyciagnać aby nakarmic, ale mysle ze sam nie zaskoczylby z braniem sobie piersi, ale msui to supre wygladac

Kamag kurcze obserwuj to, zeby to nie bylo nic niepokojacego. jezeli tylko ssanie to faktycznie mogla zrobic sobie malinke

Do góry