reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Kasia super samochod,niech Wam sluży dobrze

Fifka
lepiej z Adrianem,duzo zdrowka życzę.To jest wlasnie ciezko czlowiek się tak miącham co zrobić,czy jechć do przychodni czy potem do szpitala,masakra oby nie trzeba było nigdzie się ruszać.

Cleopatra wiesz ja się nie dziwię,że teraz jescteś przeczulona bardzo,bo powiem szczerze jak u Was to czytałam o tym zapaleniu pluc sama mam stracha o Kingę,czy aby kaszelek ma o nadmiaru śliny i odkaszlnie czy coś nie daj Boże się dzieje.
a jak u Was to wyszlo że te bezobjawowe zapalenie rozpznano.

Ja już też teraz panikuje,bo czasem raz czy dwa Kinga tak mocniej odkaszlnie,zwlaszcza jak jej się coś cofnie to jak odkaszlnie to aż tk zatrąbi i sama nie wiem jak to analizować,czy panikować i jechac do przychodni niech ją osluch,też szkoda zdrowe dziecię narażać na bkterie,natomiast tak to w ciagu dnia nie kaszle jakoś specjlnie powaznie,czesciej to jakby udawala takie kaszlenie choćby wcale,bo to chyba nawet kaszlem nazwać nie mozna.
Natomiast teraz wlaśnie po mleczku chwile potem zakaszlała i takie trąbnięcie,

dziś podalam malej groszek i jakoś caly dzien widać,że jej się cofa coś,nawet przed obiadem,tak widać ze cos jej podchodzi do ulania,ale ona to przelyka.Kurcze wychodzi na to,że kazdy nowy produkt jaki zje to wyjdzie jje wysypka,pojedyńcze wypryski takie plamki czerwone i znikną do wieczora,nwac to mozna reakcja alergiczną?Bo wychodzi na to,ze przy każdym warzywie sie tak dzieje,z tym że po marchewce chyba miala wiecej wysypki i tak w okolicy pampersa pod pepkiem,nawet zastanawiam się czy to przypadkiem papaersy są ok

reklama
Cleo sorki, ale w takim razie Wam również życzę nowego autka jeżeli tylko jest taka potrzeba:)

Kasiu gratuluję autka:).

Coraz częściej robię jakies pomyłki, a wydaje mi sie że wsystko dobrze zapisuję:)

Nisiao podawaj Kini probiotyk to powinno jej ułatwic przyjmowanie nowych produktow.

Cholera mialam iść dmuchać basenik a tu pogoda sie chrzani, jakies chmurzyska na niebie, wiec chyba odpuszcze dzisiaj bo szkoda mojej roboty.

Fifi jak tam Adrianek?

Akuku a ty kochana rób swoje torty jeżeli masz tyko ochotę i oczywiscie siły na to. ja podziwiam, bo sama w nocy nic nie dałabym zrobić, po prostu wieczorem padam na twarz a rano nie umiem wstać. mały jest grzeczniutki, dużo umie sam sie zabawić a mimo wszystko jestem zmęczona bo tez caly dzień sama bo mąż stale w pracy od rana do poźnego wieczora. chociaż powiedzial że dzisiaj wroci wczesniej ale zobaczymy

miłego dnia

mialam jeszcze napisać że mojego małego coś zatwardziło i się męczy, i już 2 razy od wczoraj zrobił taki maly twardy żółty bobek. i nie wiem czy zjedzone przedwczoraj przeze mnie czereśnie? ale ten owoc chyba nie powinien wywołać zatwardzenia. nic takiego nie zmieniłam w swojej diecie, bo chyba nie woda mineralna, bo zwykle piję źródlana a ostatnio wypilam butle mineralnej. chyba ze kasza jaglana ktora kilka dni temu jadł w obiadku?

Ostatnia edycja:
Dona jak juz zaczne rbic je na zamowienie to tez nie bedzie ich pewnie az tak duzo...w mojej malej miescinie kilka osob tobi torty ;)
Zaczne pewnie troche taniej zeby zlapac klientow ;)
Ale zawsze moge nie przyjac zamowienia ;)
Potrzebhje eiecej wprawy..bo dosyc dlugo mi sie schodzi..ale wiem ze dziewczyny tobia wievrj tortow i daja rade. Z tym ze ja torty bede robic tylko wieczotami nocami..lub jesli nie wtoce do pracy to w godzinach w ktorhch bym pracowala..ale to jeszcze zobaczymy. Swoja droga ja do pracy powinnam etocic za 2 miesiace...ale moge wydluzy o 3 mkeskace bezplatnego...

Donka kasza jaglana jest tak zdrowa, nie sadze ,zeby miala wplyw, a moj wiesz dzisiaj tez zrobil takiego bobka-kulka, a ostatnio tez najadlam sie czeresni. Wczoraj ogladalam film o Kubie Rozpruwaczu na polsacie, pozniej mnie jakies dziwne sny meczyly. A spalam z maluchem w salonie zeby sobie na spokojnie film obejrzec i wiecie nic sie nie wyspalam, on ma manie odwracania sie na brzuch , wiec co chwile musialamz porotem na plecki, boje sie ze na brzuchu nei ebdzie mial czym oddychac, w dzien mu pozwalam jak go kontroluje. Kaczuszka to mowisz ze starszak na obozie byl , tak sie zastanawialam kiedy jest juz odpowiedni moment zeby mozna bylo poslac dziecko na kolonie gdzies. U Was to pierwszy samodzielny wyjazd? Bylismy juz na zakupach z maluchem , mam zamiar dzisiaj wysprzatac na cacy, wykorzystam ze jest spokoj.

O jaciez pierdziele, powiedzcie , ze małemu nie zrobiłam krzywdy, sluchajcie odsuwam łozko a tam wit D w pudełku leży , totalnie o niej zapomniałam o podawaniui chyba ponad msc nie dawałam...kurcze dlaczego zapomniałam o tym..????:-(

Sylka nie chce zbytnio wprowdzAC W BŁĄD,ALE MOJA kINIA WIESZ ,że jadla malo,nie wypijala wystarczającej dawki mleka i jak bylam w maju na wizycie lekarka powiedzila,że jeszcze z dwa mesiace,brala wit D ponieważ nie wypija wystarcającej ilości mleka to dlatego,jeżeli Twoje dziecię pije tak w normie to pewnie nic się nie stanie,ale podawaj mu.

Fifka - jak Adrianek? Byliscie u lekarza w koncu?
Akuku- super ze masz chęci i siłę do tych tortów. Mam nadzieje ze zrobisz z tego biznes dochodowy i będziesz robila co lubisz. Praca ktora sprawia przyjemnosc to podstawa w życiu.
Nisiao a moze zapytaj lekarz. Bo moze to normalna reakcja na cos nowego. Te chwilowe znikają a nastepnego dnia jak podajesz znowu to warzywo to znow na pare godzin wyskakują i znikają czy tylko jednorazowo? U nas po marchewce bylo taki jak odparzenia przy pachwinach i na pupce i troszke krostek. I nastepnego dnia zniknęło.

Dona- moze wzbogacanie diety jakos ogolnie zagescilo kupke? Wydaje mi sie ze im wiecej rzeczy je tym kupka bedzie twardzsza? Chyba ze sie myle bo nie mam doswiadczenia. Tak mi sie zdaje bo jak troszke kaszki podalam to kupka juz taka gestsza sie zrobila. Ja jem czeresnie i u nas ciagle kupy- papki :)

Sylka- to podawaj juz teraz i nie zapominaj. :) Chyba do roku sie zaleca. Mysle zw gorzej by bylo gdyby byla zima. A tak to zawsze troche witamidy d od sloneczka sie wyprodukuje.a Ty karmisz butelka? Bo chyba w mm sa te witaminy w skladzie.

Kurczw wyswietla mi sie reklama castoramy i ciagle mi sie gazetka odpala.... :/
My dzis porządki robiliśmy i byla u mnie koleżanka :) m sprzatal kuchnie i łazienkę. I szok jak weszlam , sama bym tak dokladnie nie sptrzatnela. Umyl kuchenke , blaty, wanne lustro podlogi wszystki półki. I wstawil i przygotowal wszystko na barszcz :) no dumna jestem z niego dzis. Tak dokladnie to ja tylko przed swietami sprzatam :)
Mam zamiar upiec ciasteczka w wersji dla alergikow. Zobaczymy co wyjdzie bo jestem noga w temacie pieczenia ciast i tym podobnych ale juz taaaaak mi sie czegos chce. Zobaczymy co to wyjdzie.
Milej soboty:)

Kamag wypożyczysz męża :) chętnie przyjmę do pomocy...
Sylka do roku potrzeba, ale teraz lato więc myślę że nic strasznego
Akuku kurcze i co wracasz do pracy? Co zrobisz wtedy z chłopcami?
Sylka kolonia już 3 raz, ale 1 była jak miał 7 lat na 3 dni blisko domu, teraz obóz sportowy, więc i dieciaki się znają i trenerzy... A na wycieczki szkolne już 2 rok jeżdżą takie kilku dniowe. Spoko daje radę, przywozi wszystko spowrotem i jest w jednym kawałku :)

Kurcze byliśmy dzisiaj ze znajomymi nad jeziorem i było super do czasu jak przyjechała kumpela z dziećmi - jeden ze strupami ospowymi, a drugie mówi że właśnie dostał krosty i w poniedziałek do lekarza bo pewńie ma ospę :angry::-p myślałam że się wścieknę i wróciliśmy do domu... Nosz kurde, tylko nikt się nie odezwał że inne dzieciaki i ludzi pozarażają.

Ostatnia edycja:
Kaczuszka nie wiem co robic...czy wziac ala wychowaecze na np 2 lata..ale nie musza mi zapewnic powrotu.. czy wrocuc w godzinach szkolnych dzieci a Emila do opiekunki /zlobka..

Moge wrocic nawet na jeden dzien i robic nadgodziny ale wtedy urlopy slabo platne..a moge wrcic na 5 dni po 5 g albo 4 dni..w dumie ode mnie zalezy
Tylko nie wiem czy sie z godzinami dogadam z nimi.. juz mi kiedys robili mega problemy .. nie wiem co robic.. zobaczymy..

reklama
Do góry