reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

TINA długo cie nie było, witaj
Jak dla mnie to napisałas strzał w 10tke. Te kłótnie to dziecinada :)
FIFKA ma rację ta pielęgniarka. Po co pół dnia przesiedziec wśród chorych.

U Laury dziś kupka z resztą marchewki. Widać męczą się jej jelitka. Chyba marchew nie dla niej. Ją z nowości to tylko jadłem młode ziemniaczki

reklama
Fifka, w razie co na świąteczną pomoc lekarską pojedziesz bo siedząc pół dnia wśród chorych mały złapie jeszcze coś gorszego... ja chyba musiałam przegapić powstawanie tej grupy na fejsie bo nic o tym nie wiem... jak można tam dołączyć?

Akuku, super torty, żeby jeszcze szybciej się je robiło, bo w nocy jednak warto by było troszkę pospać :-)

Milusia, ja na razie nie wyobrażam sobie odstawić małego od piersi, szkoda, że musiałaś skończyć kp, ale jak mus to mus, zdrowie najważniejsze

Marika, może odczekaj trochę i spróbuj znów z tą marchewką... ogólnie chyba na początku większość nowych rzeczy ląduje prawie w całości w kupce

u nas przewijanie to też koszmar, wierci się, odwraca na brzuch, ale ostatnio zaczął wkładać stopy do buzi więc się tym na chwilę na szczęście zwykle zajmuje, zostawić go na chwilę nie mogę, duże łóżko przemierza w tempie światła, szczególnie jak na końcu komputer stoi to dostaje takiego przyspieszenia, że szok :-D:-D:-D

a i chciałam powiedzieć, że Maciek zaczął tak śmiesznie mamma-ma marudzić, jak chce cyca :)

Ostatnia edycja:
MALINKA Laura też nawija Mamamama :)

A co do grup to one pewnie istnieją x czasu. Ją zapisałam się do jakiejś grupy AZS tam przekonali mnie do KP. Chcąc dowiedzieć się więcej na temat KP dołączyłam do grupy Karmienie Piersią. Tam należy ponad 3 tys kobiet. No i jeszcze do grupy mam z Białegostoku bo mieszkam niedaleko i zawsze pytam o opinie na temat lekarzy. Jeśli kogoś tematycznie cos interesuje to można jak najbardziej dołączyć. A i jeszcze się dopisałam do grupy BLW i oglądam zdjęcia bobasów jak jedzą różne pokarmy raczkami :)

czesc, witam ocierajac łzy, starszak wlasnie pojechal do babci, maz go zawiezie i wroci w niedziele. Ja mam dojechac za 2-3 tygdonie , smutno mi zawsze moge z nim podyskutowac , jest juz duzy a z maluchem to tylko wyglupy, chociaz dzisiaj mowil abuchy abuchy...brzmiało ja duchy, duchy haha :-) Umowilam sie z kolezanka pojdziemy na lody- z goracymi malinami, jak nie jadlyscie to sprobujcie zrobic w domu bardzo proste, malinki z cukrem rozpuscic i cieple nie gorace, nalozyc na dno na to 2-3 galki lodów najlpeiej wanilia, smietanka czy orzech i na to bita smietana pychotka :-)

Ostatnia edycja:
Sylka......matko już widzę jak pożeram ze 3 porcje..... tylko te kalorie :cool2:

wczorajszy wypad do zoo super - wymęczyliśmy się ale było warto. Byłam w Nowym Zoo w Poznaniu jest duże, zwierzęta mają duże wybiegi robione aby były zbliżone do naturalnego. Fakt że chodzenia sporo - 3 godzinki chodziliśmy i nie obeszliśmy wszystkiego. Pogoda była ok bo pojechaliśmy od 10. Średniak jeździł hulajnogą i dał radę, nakarmiłam małego na ustronnej ławeczce koło placu zabaw.
Po powrocie zrobiliśmy sobie kilka godzin leniwca, ja nareszcie skończyłam czytać książkę, potem naleśniki z dżemem z rabarbaru (mniam polecam) i pojechaliśmy na duży plac zabaw :) To był super dzień.
Dzisiaj cały dzień w ogrodzie, basen napełniony wodą i można leniuchować. Przyjechała sis z 4 latkiem więc poplotkowałyśmy.

Sylka mój 10-latek dzisiaj wraca i cieszę się jak głupia - stęskniłam się strasznie - on pewnie nie miał czasu...

Fifka ja też nie lubię przychodni i tego co można tam złapać, ale jest to mniejsze zło niż w weekend jechać na dyżur do szpitala... mam nadzieję że to ząbki..

A mi tak smutno się zrobiło. Wciąż sama jestem. Mąż wyjechał 22.04. Był na tydzień na początku czerwca. Zaczynają się ciepłe dni

KASIA niech wam autko służy

EM KA ja też czekam aż mala zacznie siedzieć w miarę stabilnie no chyba, że nie ogarnie sie to jak skończy pół roczku chyba zrobimy wymiane

AKUKU jak ja piwa nie lubie tak ostatnio miałam chęć i powiem że radler 0 miodzio

Donka kochana jesteś ale to nie ja kupiłam samochód tylko Kasia - oby służył jak najdłużej i nie psuł się tfu tfu odpukać

Akuku ja myślę że dziecku należy się wszystko co najlepsze ale też każda mama musi choć czasem zrobić coś dla siebie bo gdy mama szczęśliwa to i dzieci szczęśliwe, a Ty masz talent i super że go rozwijasz z resztą pisałam Ci już kiedyś:)

Fifka jak Adrianek dziś? Nie dziwię się że się martwisz. Ja po tym jak byliśmy w szpitalu to jak to m mówi często panikuję a mój rodzinny jak mnie widzi to chyba bierze głęboki oddech, ale no skąd mam wiedzieć że to nie znowu bezobjawowe zapalenie płuc a że Wojtuś to alergik to już inna sprawa.

Olich moja właśnie nie siedzi jeszcze za bardzo, ale stara się i ustawiłam na półleżąco. Czasami podgina się do przodu łapiąc za barierkę ;)

Akuku mam pytanie bo chyba tylko ty możesz wiedzieć. Moja siostra jest w południowej Anglii, zaraz kończy 38tc i zalecają tutaj jeszcze w ciąży szczepionkę przeciwko krztuścowi, Repovax bodajże. Podobno w okolicy panuje ta choroba i jakieś dziecko nawet zmarło ostatnio. Ale siostra boi się powikłań bo naczytała się o przypadkach straconych ciąż po szczepieniu. I nie wie jaką decyzje podjąć. Kojarzysz może coś na ten temat?

reklama
Emka kolezanka sie szczepila... ja sie nie szczepilam...nie lubie szczepien w ciazy bo kobieta ma juz oslabiony organizm ciaza... musi sama podjac decyzje. Choc wiem ze ciezko...a jak w pl szcepi sie kobeity w ciazy ?
Ja sie nawet nie szcepilam w ciazy na swinska grype.

Cleopatra dziekuje;) torty maja byc moim hobby i dorobie przy okazji ;) dzieci na tym nie traca a zyskac moga ;) uwazam ze jak dzieci obserwuja rodzicow ktorzy rozwija swoje pasje i dbaja o marzenia tez beda dbac o swoje marzenia ;) beda wiedzieli ze mozna wszystko tylko trzeba sie zorganizowac i bardzo chciec... nie wszystko trzeba robic duzym kosztem ;)
A wiecie jak mi milo bylo jak Alex rano powiedzial mamo to jak Ty w nocy torta robilas to pewnie bardzo zmeczona jestes i bedziesz musiala odpoczac ;) i caly dzien byl pomocny i grzeczny ;)

Bylismy dzis na tym festynie dzieci poskakaly na zamkach dmuchanych ;) pobiegali, pojedli ...ale musielismy wracac na sygnale ho emis plakal na zabki i chcial do mamusi sie utulic ;)

Teraz bede robic 2 torty na 12 lipca ;) juz sie nie moge doczekac ;)
Jutro sobie zrobie pozadek na cycus glancus ;) w nocybede robic kikka figurek ;) a w poniedzialek jedziemy do edynburga robic paszporty. Moze do zoo pojedziemy z dziecmi tam, ale musze spojrzec jaka pogoda ;)

Do jutra

Do góry