reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Podalam mu ten Ibum,lezy jak kłoda , jak goraczka spadnie dam mu zupke, dobrze ze pije caly czas. Czarnooka to ladnie wazy , ja tez sciagam w dzien laktatorem , karmie tylko noca, bo tez przyzwczajony do butli i wdzien nie za bardzo chce ciagnac.

moj niestety ssal cyca przez 2 ms tylko. jak sie urodzil to nie dal rady ssac cycka meczyl sie bardzo ciagle plakal . mialam problemy z laktacja. ale w marcu 8 trafilismy z niuniem z zapaleniem pluc do szpitala. tam niuniek mocno plakal i ciagle pielegniarki przylatywaly ze on moze glodny ja mowie im ze on ma taki charakter a one sie upieraly by dac mu butle ze sztucznym no i w koncu dalam i to byl blad od tamtej pory odrzucil momentalnie cyca. i teraz sie mecze w dzien i w nocy ze sciaganiem. 2 ms walczylam by jeszcze zaczal ssac ale niestety.

Sylka szkoda że m nie może wcześniej wyjść albo może sąsiadka podrzuciła by was wcześniej do lekarza?

Szkoda maluszka że musi tyle lęków przyjmować.

Czarnooka ja swojego dopiero od 8 tygodnia karmię piersią i trochę dokarmiam, a wcześniej laktator i heja...

Wojtuś miał chyba 2x że obraził się na pierś i tylko butelkę i tak dwa trzy dni i przechodziło a innym razem też 2x się zdarzyło obraza na butelkę i tylko pierś ale generalnie jest ok. Podziwiam że tak długo ściągasz wiem jak to ciężko i jak to mi m wtedy mówił nic nie robisz tylko stale się karmieniem zajmujesz. No bo jak nie karmisz to ściągasz. A ile masz pokarmu? Bo mi wzrosła ilość jak przystawiam małego ale nie na 100% potrzeb. Czasem się zastanawiam czy jakbym karmiła przystawiając od początku to byłoby jeszcze więcej?

Ostatnia edycja:
no niestety kochane ale jak sie sciaga pokarm samym laktatorem to nei ma sie duzo pokarmu jesdnak jak dziecko ssie to jest zupeønie inaczej. z rana sciagne jakies 200 ml- 300 ml . ale teraz z reguly 200 ml. a w ciagu dnia sciagam co 2- 3 h jakies 130.czasami tylko 100 ml a zdazy sie ze tylko 60 ml. teraz zdaza sie ze musze go raz w nocy dokarmic sztucznym bo mi nie starcza. ale i tak sie ciesze ze tyle dociagnelam na swoim mleku:)

Sylka i jak Wiktorek? Daj znac co po wizycie. Trzymam kciuki . Oby to zeby...

Czaenooka- witaj:) to Oliwierek ladnie nadrobil. Ja czuje ze i u nas bedzie na szczepieniu już z 8 kg:) fajnie że udalo ci sie tak dlugo maminym mleczkiem. Dobrze jak bys jeszcze z miesiac dała rade. :)

My bylismy dzis w Łazienkach Królewskich. Fajnie ma spacer. Zero rowerow rolek psów( nie zebym nie lubiła ale jak jest za duzo to ciasno z wozkiem i trzeba uważać zeby sie nie zderzyc). Upal meeega dzis ale tam duzo cienia wiec bardzo przyjemnie. :) jutro na spacer chyba o 7 pojde bo ma byc jeszcze gorecej niz dzis:)

Hej ja tylko na chwilkę....

Adrian wczoraj w nocy gorączki już nie miał - zobaczymy dzisiaj...

No i wiem że refluks wywołuje mleko... i to na 100%... wczoraj zjadłam ciasta na mleku a dzisiaj napiłam się pół szklanki do kawy na śniadanie (chcąc właśnie sprawdzić czy to faktycznie mleko czy cierpię bez sensu) i dzisiaj mimo leków mały ulewa i wręcz wiszczy przy piesi mimo leków... słychać jak mu się co chwile cofa... tak więc ostra dieta bezmleczna bo nie zauważyłam zeby inne produkty taką reakcję wywoływały....

Do lekarza pójdziemy zapewne we wtorek bo mieliśmy właśnie skontrolować ten refluks, Chyba że gorączka dzisiaj wróci to pójdę jutro...

Czarnooka jak dla mnie 200 czy 300ml to mega dużo :) ja z rana po całej nocy najwięcej 130ml ściągnęłam a w ciągu dnia co mniej więcej 3 godziny średnio 50ml - fakt że był to pierwszy i drugi miesiąc, no ale dokarmiać musiałam.

Fifka fajnie że już bez temperatury - kamień z serca, przykro z tym refluksem, ale dobrze że wiesz od czego u nas nie wiadomo. Już było prawie idealnie jak dawałam debridat a teraz jak wprowadzamy nowości to znowu ulewa nie tak jak na początku ale jednak. Ulewa też jak się przeje zauważyłam jak po nocy było dużo pokarmu i za dużo zjadł:(

Sylka mam nadzieję że już lepiej choć zazwyczaj wieczory i nocki najtrudniejsze

Dziś cały dzień na podwórku u siostry. Nawet stopki zanurzylam Laurce w basenie ale jej się nie podobało ;)
CZARNOOKA i kolejny przykład niewiedzy pielęgniarek i lekarzy na temat laktacji. Ją teraz unikam butelek i praktycznie ich nie używam. Wiem czym to się kończy bo syn po 2 msc nie chciał już piersi jak go dokarmialam. Piersi mam niesciagalne. 80 ml odciagam za kilka godzin
CLEOPATRA ciebie to podziwiać z tym cycowaniem. Laura też ulewa po nowościach tak wiec ma kleik na moim mleczku a zjada tego 80ml np dziś i jest najedzona
FIFKA ją na takiej diecie 3 msc. Dziś kupiłam 1 kg mleka kokosowego w proszku. Pycha

reklama
Akuku w pl nie słyszałam w ogóle o szczepieniach w ciąży. A Ty nie bałaś się że chłopcy złapią? Siostra chyba zrezygnuje, wg mnie za późno już bo urodzić może w każdej chwili.
Uważam że to fajnie, że znajdujesz czas na swoją pasję, podziwiam za organizację :)

Kaczuszka szkoda tego wyjazdu. Ludzie to czasem nie pomyślą o takich oczywistych rzeczach.

Czarnooka witaj :) Ładnie przybrał Twój synek :) co do karmienia szkoda że tak się stało, że nie chce piersi, ale podziwiam za determinację ze ściąganiem.

Sylka oby gorączka minęła i nie oznaczała nic poważnego.

Fifka szczęście w nieszczęściu że przyczyna wyjaśniona. Ja też na diecie bezmlecznej jakiś miesiąc byłam bo mi lekarka przy kolkach kazała i też miałam dość, ale u mnie nie dało się tak szybko sprawdzić czy to dobry trop.

Zakończył się kolejny tydzień kiedy praktycznie sama z małą byłam codziennie do późna, łącznie z sobotą. Od jutra na szczęście m ma wcześniejszą zmianę. Dzisiaj gorąco strasznie męczyło moją kluseczkę, przestawała marudzić tylko jak ją spryskiwałam wodą i wachlowałam ;) ale z niej księżniczka ;) od trzech dni inaczej mówi, to takie gdakanie zabawne, gdaaa bdaaa, bardziej piskliwe i krzykliwe i tak zabawnie szeroko otwiera przy tym buzię :D hehe rozwija się gaduła.
Zauważyłam też ostatnio, że wyraźnie wysmuklała, miałyście rację że nie będzie źle z tą jej nadwagą :)

Ostatnia edycja:
Do góry