reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej,
ja również czytam, choć nie piszę. Przede wszystkim dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków.
Aniu, wszystkiego najlepszego dla Natalki :)
Gratki dla Fifki

U nas akurat mała przerwa od ząbkowania, tzn ślinka leci wciąż i gryziemy wszystko, ale humor jakby lepszy. Chociaż teraz po wczorajszym szczepieniu kryzys. A propos, chyba zmienię przychodnie bo jak nie lekarz to położna mi swoje mądrości wciska. Że dziecko za grube, żeby mniej karmić (je tylko 5 do 6 razy, całą noc śpi), przepajac (na piersi?) żeby ćwiczyć (nie wierzy jak mówię że się turla w kółko i na okrągło a ja biegam co rusz bo z dywanu ucieka) a żaden z tych specjalistów nie raczył sprawdzić siatek centylowych. A moja Mati owszem wyszła poza centyle, ale nie tylko z wagą-8500 ale też ze wzrostem-70cm. Pomyśleć że taką wagę i wymiary ma przeciętny dzieciak 8-miesięczny :D a tak serio to cieszę się że już tak nie przybiera, faktycznie gimnastyka robi swoje, teraz przez 3 tyg tylko 350g przybrała więc się wyciąga już powoli.
Z rozszerzaniem diety się nie spieszymy, mimo zaleceń lekarza który mięsem ją chciał odchudzać. Dopiero jabłuszko kilka dni na smaczek podałam ale jakoś wtedy kupka się zatrzymała na 3 dni, potem seria poszła, więc teraz przerwa.

reklama
Em-Ka a ja jeszcze miesiąc temu chciałam żeby moja mała tak przybrała;) Za to od tamtego czasu na buzi się jej takie pucki zrobiły że niekiedy jak na nią patrzę to sama się zastanawiam, jakim cudem;) Z tą przychodnią to pewnie też bym rozważała zmianę - jak wszyscy tacy mądrzy to faktycznie lepiej poszukać kogoś, do kogo będziesz miała zaufanie.

Marika bardzo mi przykro:( myślałam że tak restrykcyjna dieta wpłynie pozytywnie na jej wyniki. No życzę dużo zdrówka Laurce i żebyście trafiły na jakiegoś dobrego lekarza który ją poprowadzi i z tego wyciągnie a nie tylko leki będzie zapisywał. Trzymajcie się babeczki! Musicie dzielnie przetrwać ten ciężki okres

Jaguś, no właśnie jak czytam te wagi waszych maluszków, po 6 kilo to się strasznie dziwię, chociaż wiem że to moja wystrzeliła ponad normę :D ja mam po prostu takie tłuste mleko, mogę użyczyć jak ktoś chce podtuczyć ;)
Taka anegdotka odnośnie jej wyglądu. Moja mama odwiedziła nas jakieś trzy tyg temu i wyszła z Matyldą na spacer, spotkała koleżankę wtedy mała zaczęła marudzić, a koleżanka na to: "posadź ją, co ona tak leży". Wtedy mama uświadomiła ją że ma dopiero 4 miesiące. Postawiła oczy " A myślałam że z 7" :-D

Cleopatra u mnie warzywka same przyjeżdżają :) Pan jeździ 2x w tyg i ma swoje warzywka, a ziemniaczki już z pola rodziców :) Lada chwila wchodzę też na swój ogródek po marchewki, pomidorki i inne smakołyki :)

Marika kurczę to nie fajnie! Jedź jedź może w końcu ktoś się zajmie tym tak jak trzeba i znajdzie rozwiązanie! Buziaki dla małej :* A właśnie Jagus piszę o interpretacji wyników, ja też się przeraziłam morfologią a okazało się że jest dobrze. Poczekaj na fachowe oko :*

Jagus ja przyprawiam właśnie koperkiem, natką lub liśćmi selera, wiem że od 6 msc można kawałek lista laurowego lub zielę angielskie :) i zawszę daję masło osełkowe i ono nadaje takiego smaczku fajnego :) Dziś mi z ręki wyrwała drożdżówkę z serem ! Ale się uśmiałam z moją mamą haha :D a potem obrażona jak jej zabrałam :) Oj tak leżaczek to istny cud! Ale teraz mamy tego jumpero i też był wart każdej złotówki :)

Emka my poprosimy trochę! Zosia taka z chudszych maluchów więc parę dag by się przydało ekstra :)

Niestety takie są normy dla małego dziecka. To jest już 3 raz badane i w tym samym laboratorium, żeby były takie same normy. Byłam miesiąc temu z wynikami u rodznnejbto tylko skierowanie do gastrologów i najwcześniejszy termin 01 września. Mówiła prywatnie szukać. Poczekalam miesiąc i dawałam sylimarol no i zrobiłam ponownie a one jeszcze większe

Marika jej, dobrze,ze jedziesz jutro, moze ktos cos poradzi i lepiej Laura bedzie sie czula! Trzymam kciuki&&&&&

Fifka wielkie gratulacje obrony! Przy dwojce takich maluchow to naprawde osiagniecie! Super! To Adrianek moze miec tez refluks z tego co piszesz to powodzenia w obserwowaniu!

Monika no to ladnie Twoja coreczka juz wcina wszystkiego, moj dopiero ziemniaczka probowal, nie posmakowal i marchwke tu juz lepiej bylo :-)

Dla Natalki sto lat na te pol roczku :-)

emka ja mysle, ze Twoja mala sie wyciagnie nie dlugo, wiec spokojnie :-)

Nisiao, Kaczuszka super, ze dzieciaczki ladnie juz przybieraja!

Mirka dla mnie forum to tez taaka odskocznia w ciagu dnia, ze mozna cos poczytac, co tam u naszych dzieciaczkow :-) moj tez sie slini na potege, narazie jest jeden zabek, ale chyba ida nastepne!

Dona no to niezle przygody mieliscie na wyjezdzie, serwis masakra, a piasek malemy mogl nawet w parku w miescie naleciec, my tez bylismy na plazy i nie pomyslalam nawet o tym ...

kasia super, ze wyjazd sie udal

Sylka zdrowka, wiem jakie to okropne uczucie byc przeziebionym, bo sama to niedawno przechodzilam :-( pytalas z czego podyplomowke robilam z terapii pedagogicznej

Elama zdrowka dla mamy!

Pustiszi, no co za sasiadka,eh... dziecka nie rozumie?

Inomama duzo sil i cierpliwosci!

My pierwszy kaszel mamy nie wiaadomo od czego, ale osluchowo czysto, mozliwe, ze to od sliny, bo potrafi kilka godzin nie kaszlec, a chwilami mocniej, ale jestem spokojna ze u lekarza bylam, a tez bylismy na malym wyjezdzie 200 km od ddomu, wiec klimat inny moze,bo po powrocie to sie zaczelo. A wczoraj bylam na pozegnaniu przedszkola, w ktorym pracowalam, dzieci mnie pamietaly, rodzice zagadywali, duzo kwiatow i prezentow dostalam, no i rozwiazanie umowy, bo likwiduja mi zaklad pracy :-( do stycznia mam macierzynski, zus bedzie placil, a potem nie wiem, pewnie dopiero od nastepnego wrzesnia moze sie uda, bo teraz nikt sie nie odezwal, gdzie zawiozlam cv, zycie :-( Zdrowka dla wszystkich! Pozdrowienia

Hej lasencje.

My wlasnie wrocilismy z cyrku ;) bylismy wszyscy razem z Emilkiem i bylo suuuper ;)

Odezwe sie jutro ;)
Dobranoc

reklama
Dzień dobry:)

Em-Ka ja też bym chętnie trochę takiego tłustego mleczka małej zaserwowała - pewnie przez to tak fajnie Ci śpi, kuzynka ma córę starszą o 1,5 m-ca i też takie mleczko, mała jak miała 5 m-cy też ważyła 8 kilo a kuzynka mówi że nie wie co to są nieprzespane noce;)

Monika w takim razie przy kolejnej zupce też jakoś przyprawię;-)

Marika jej to tym gorzej:-( Myślałam, że jednak te normy są dla dorosłego i dlatego nie odzwierciedlają do końca sytuacji:( Obyście trafiły wreszcie na dobrego fachowca:*

Tamtusia przykre to, że zostałaś bez pracy:( Trzymam kciuki byś coś fajnego znalazła&&&& A może sama zdecydujesz się na otwarcie np. klubu malucha? Doświadczenie już masz więc kto wie?

Akuku super, że dzień udany:)

A my dziś znowu cały dzień same, m jedzie za godzinę do pracy i wróci przed 19... Ech, żeby się wypogodziło to przynajmniej poszłabym z małą na spacer:)

Do góry