reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Calineczka, trzymaj się dzielnie :) Buziaki :)

A ja właśnie odkryłam prawdę okrutną - w nic się nie mieszczę :no: Muszę sobie coś zacząć dużego kupować, bo mam tylko jedne spodnie w które się wciskam :szok: , chyba, że zacznę do pracy w legginsach chodzić :-), albo w dresach, hehe.

reklama
Blanka87- właśnie ja też od kąd pamiętam mam migreny ale ketonal, okna zasłonięte cisza i przespałam najgorszą fale. Nic wypiłam tą kawe ale to już chyba za późno na nią ( smak paskudny ). Mam apap i w sobote sie poddałam i wzięłam 1 tabl. Nie chcę się przyzwyczajać :(

Czasami tabletka to koniecznosc. Paracetamol jest dozwolomy, wiec w krytycznych sytuacjach po prostu musialam wziac. A pilas kawe przed ciaza?Moze to tez ma wplyw? Moj lekarz w poprzedniej ciazy mowil, ze jedna filiżanka kawy jest lepszym rozwiazaniem niz co jakis czas leki. Wiec mimo, ze od kawy mnie odrzucilo pije raz dziennie rozpuszczalna z mlekiem .

ivi - ja jechałam rodzić Gabrysie, a wyszedł Cyprian

dona76- u mnie piersi jakbym karmiła nabrzmiałe i bolesne, ale znalazłam fajny krem do pielegnacji biustu dla kobiet w ciąży bielendy- pisali ze zmniejsza bolesność i faktycznie, co do coli, litrami piłam przed ciąża a teraz az tak namietnie nie, ale nie powiem czasem zakupie

pustiszi o kawie z cytryną słyszałam na kaca co prawda ja nie pijam więc nie próbowałam

anbasa arbuz sama woda, ja własnie też z pół wciągnęłam

calineczka trzymaj się ciepło

delewarre mnie spodnie tez cos zaczynają uciskać a to tak wczesnie

jejku dziewczyny, ja sobie chyba płuca wypluję :( taki mam kaszel. tylko on mi został ale męczy niż wszystko inne razem zebrane:dry: dobrze że mdłości już nie nawiedzają bo bym się chyba zamordowała :(

pewnie mało mnie teraz będzie, dopiero w poniedziałek wpadnę na dłużej. sprzątanie, kucharzenie... normalnie żyć nie umierać. a w dodatku sama do czwartku jestem, mąż wyjechał do pracy. w piątek i sobotę będzie na szczęście w domu to trochę pomoże przed tymi chrzcinami.
daty wizyt przesyłajcie mi w prywatnej wiadomości, to później uzupełnię. bo ja nie połapię się po powrocie. mam nadzieję, że przez kilka dni nieobecności nie zapomnicie o mnie ;-)

hej :-) już się pochwaliłam na odpowiednim wątku, że u mnie wszystko ok :tak: serducho bije- 8 tydz ciąży!
Były to najdłuższe 2 tyg mojego życia... ehhh... dobrze że już wszystko wiem!

Dzidziuś jest mały- więc łudzę się że siedzi tam mała Marysia :tak:;-) baaardzo bym chciała!

Idę odpocząć bo jestem psychicznie wykończona :-p
buziaki

Calineczka trzymaj się, dasz radę, wiem co mówię ponieważ za 4 dni minie miesiąc jak już leżę,na szczęście tylko półtora tygodnia w szpitalu, reszta w domu. Dzidzia duża więc wszystko będzie dobrze.:-):-):-)

Panna nikt - ooo ciekawe co piszesz:) daj znać co po wizycie będzie! i grunt to wiedzieć co jest /może być nie tak by temu zapobiec :) teraz będzie dobrze, nie martw się :)

a tak ogólnie dziewczyny z tym konfliktem jest tak, ze jak matka ma rh- a dziecko rh+, to przy porodzie czy innej sytuacji gdzie może dojść od styku obu rh jest ryzyko że matka zacznie wytwarzać przeciwciała przeciwko krwi dziecka. Jeśli poród i ciąża jest normalna, to w tym przypadku nie ma ryzyka.. ale przeciwciała zostają i przy kolejnej ciąży, jeśli znów dziecko będzie rh+, to przeciwciała zaczynają działać przeciwko maleństwu i.. je niszczą. Tak mocno w skrócie. Immunoglobulina podana po porodzie "z konfliktem" likwiduje ten problem i kolejna ciąża jest już bezpieczna.
Ja miałam immunoglobulinę podaną i po poronieniu i, jak pisałam, po pierwszym porodzie.
A ja właśnie odkryłam prawdę okrutną - w nic się nie mieszczę :no: Muszę sobie coś zacząć dużego kupować, bo mam tylko jedne spodnie w które się wciskam :szok: , chyba, że zacznę do pracy w legginsach chodzić :-), albo w dresach, hehe.

hmmm ja proponuję najwygodniejsze co może być- spodnie ciążowe z pasem! zakładasz je i nagle życie wydaje się piękniejsze... :)

ivi - ja jechałam rodzić Gabrysie, a wyszedł Cyprian

ooo własnie, i jak tu wierzyć USG ? ;) Jak to moja gin mawia -lepiej pomylić się w sprawie płci niż w sprawie zdrowia maluszka ;) i się z nią całkowicie zgadzam :)

Vinga,jak moglybysmy zapomniec?;-)milej imprezki!

delewarre, Olich, skads to znam' w nic sie nie mieszcze' i to juz u mnie to od dnia zatrzymania okresu, wiec juz wiedzialam,ze cos nie tak jest,jak w moje ulubione spodnie sie nie moglam wcisnac.masakra, a niedawno je kupilam.z powodu ciuchow mialam troche dola w poprzedniej ciazy pamietam.ale nic jakos trzeba przetrwac jeszcze te ponad pol roku,moze jakos zleci:-)

Calineczko trzymaj sie!
Nic ide sie polozyc,chyba dosyc na dzisiaj,spijcie dobrze i mocno!

reklama
Vinga- a nie probowalas jakiegos syropu z sosny, one sa bezpieczne w ciazy . Ja calkiem niedawno mialam straszny kaszel, juz myslalm, ze skonczy sie na zapaleniu oskrzeli, ale wtedy karmilam wiec odpadaly jakies mocne syropy I raz w markecie znalazlam syrop na baize sosny, 2 dni I po klopocie. Gdybym mieszkala blizej, to bym Ci podeslala, a tak zanim dojdzie to juz bedziesz zdrowa, ale w Polsce chyba PINI jest tego typu.... Trzymaj sie kochana...... U nas strasznie leje caly dzien, wiec mala przymusowo w domku, chyba nie musze mowic jak wyglada mieszkanie, ale juz nawet nie mam sily sie denerwowac......... mam wrazenie ze dzialam tak na 50 % ale z mdlosciami ciut lepiej, wiec pojawilo sie swiatelko w tunelu .......

Witamy nowe mamusie, ile dzieciatek urodzi sie w styczniu :-)cudnie po prostu

Do góry