reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Calineczka, trzymaj się dzielnie :) Buziaki :)

A ja właśnie odkryłam prawdę okrutną - w nic się nie mieszczę :no: Muszę sobie coś zacząć dużego kupować, bo mam tylko jedne spodnie w które się wciskam :szok: , chyba, że zacznę do pracy w legginsach chodzić :-), albo w dresach, hehe.

reklama
Blanka87- właśnie ja też od kąd pamiętam mam migreny ale ketonal, okna zasłonięte cisza i przespałam najgorszą fale. Nic wypiłam tą kawe ale to już chyba za późno na nią ( smak paskudny ). Mam apap i w sobote sie poddałam i wzięłam 1 tabl. Nie chcę się przyzwyczajać :(

Czasami tabletka to koniecznosc. Paracetamol jest dozwolomy, wiec w krytycznych sytuacjach po prostu musialam wziac. A pilas kawe przed ciaza?Moze to tez ma wplyw? Moj lekarz w poprzedniej ciazy mowil, ze jedna filiżanka kawy jest lepszym rozwiazaniem niz co jakis czas leki. Wiec mimo, ze od kawy mnie odrzucilo pije raz dziennie rozpuszczalna z mlekiem .

ivi - ja jechałam rodzić Gabrysie, a wyszedł Cyprian

dona76- u mnie piersi jakbym karmiła nabrzmiałe i bolesne, ale znalazłam fajny krem do pielegnacji biustu dla kobiet w ciąży bielendy- pisali ze zmniejsza bolesność i faktycznie, co do coli, litrami piłam przed ciąża a teraz az tak namietnie nie, ale nie powiem czasem zakupie

pustiszi o kawie z cytryną słyszałam na kaca co prawda ja nie pijam więc nie próbowałam

anbasa arbuz sama woda, ja własnie też z pół wciągnęłam

calineczka trzymaj się ciepło

delewarre mnie spodnie tez cos zaczynają uciskać a to tak wczesnie

jejku dziewczyny, ja sobie chyba płuca wypluję :( taki mam kaszel. tylko on mi został ale męczy niż wszystko inne razem zebrane:dry: dobrze że mdłości już nie nawiedzają bo bym się chyba zamordowała :(

pewnie mało mnie teraz będzie, dopiero w poniedziałek wpadnę na dłużej. sprzątanie, kucharzenie... normalnie żyć nie umierać. a w dodatku sama do czwartku jestem, mąż wyjechał do pracy. w piątek i sobotę będzie na szczęście w domu to trochę pomoże przed tymi chrzcinami.
daty wizyt przesyłajcie mi w prywatnej wiadomości, to później uzupełnię. bo ja nie połapię się po powrocie. mam nadzieję, że przez kilka dni nieobecności nie zapomnicie o mnie ;-)

hej :-) już się pochwaliłam na odpowiednim wątku, że u mnie wszystko ok :tak: serducho bije- 8 tydz ciąży!
Były to najdłuższe 2 tyg mojego życia... ehhh... dobrze że już wszystko wiem!

Dzidziuś jest mały- więc łudzę się że siedzi tam mała Marysia :tak:;-) baaardzo bym chciała!

Idę odpocząć bo jestem psychicznie wykończona :-p
buziaki

Calineczka trzymaj się, dasz radę, wiem co mówię ponieważ za 4 dni minie miesiąc jak już leżę,na szczęście tylko półtora tygodnia w szpitalu, reszta w domu. Dzidzia duża więc wszystko będzie dobrze.:-):-):-)

Panna nikt - ooo ciekawe co piszesz:) daj znać co po wizycie będzie! i grunt to wiedzieć co jest /może być nie tak by temu zapobiec :) teraz będzie dobrze, nie martw się :)

a tak ogólnie dziewczyny z tym konfliktem jest tak, ze jak matka ma rh- a dziecko rh+, to przy porodzie czy innej sytuacji gdzie może dojść od styku obu rh jest ryzyko że matka zacznie wytwarzać przeciwciała przeciwko krwi dziecka. Jeśli poród i ciąża jest normalna, to w tym przypadku nie ma ryzyka.. ale przeciwciała zostają i przy kolejnej ciąży, jeśli znów dziecko będzie rh+, to przeciwciała zaczynają działać przeciwko maleństwu i.. je niszczą. Tak mocno w skrócie. Immunoglobulina podana po porodzie "z konfliktem" likwiduje ten problem i kolejna ciąża jest już bezpieczna.
Ja miałam immunoglobulinę podaną i po poronieniu i, jak pisałam, po pierwszym porodzie.
A ja właśnie odkryłam prawdę okrutną - w nic się nie mieszczę :no: Muszę sobie coś zacząć dużego kupować, bo mam tylko jedne spodnie w które się wciskam :szok: , chyba, że zacznę do pracy w legginsach chodzić :-), albo w dresach, hehe.

hmmm ja proponuję najwygodniejsze co może być- spodnie ciążowe z pasem! zakładasz je i nagle życie wydaje się piękniejsze... :)

ivi - ja jechałam rodzić Gabrysie, a wyszedł Cyprian

ooo własnie, i jak tu wierzyć USG ? ;) Jak to moja gin mawia -lepiej pomylić się w sprawie płci niż w sprawie zdrowia maluszka ;) i się z nią całkowicie zgadzam :)

Vinga,jak moglybysmy zapomniec?;-)milej imprezki!

delewarre, Olich, skads to znam' w nic sie nie mieszcze' i to juz u mnie to od dnia zatrzymania okresu, wiec juz wiedzialam,ze cos nie tak jest,jak w moje ulubione spodnie sie nie moglam wcisnac.masakra, a niedawno je kupilam.z powodu ciuchow mialam troche dola w poprzedniej ciazy pamietam.ale nic jakos trzeba przetrwac jeszcze te ponad pol roku,moze jakos zleci:-)

Calineczko trzymaj sie!
Nic ide sie polozyc,chyba dosyc na dzisiaj,spijcie dobrze i mocno!

reklama
Vinga- a nie probowalas jakiegos syropu z sosny, one sa bezpieczne w ciazy . Ja calkiem niedawno mialam straszny kaszel, juz myslalm, ze skonczy sie na zapaleniu oskrzeli, ale wtedy karmilam wiec odpadaly jakies mocne syropy I raz w markecie znalazlam syrop na baize sosny, 2 dni I po klopocie. Gdybym mieszkala blizej, to bym Ci podeslala, a tak zanim dojdzie to juz bedziesz zdrowa, ale w Polsce chyba PINI jest tego typu.... Trzymaj sie kochana...... U nas strasznie leje caly dzien, wiec mala przymusowo w domku, chyba nie musze mowic jak wyglada mieszkanie, ale juz nawet nie mam sily sie denerwowac......... mam wrazenie ze dzialam tak na 50 % ale z mdlosciami ciut lepiej, wiec pojawilo sie swiatelko w tunelu .......

Witamy nowe mamusie, ile dzieciatek urodzi sie w styczniu :-)cudnie po prostu

Do góry