reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
u mnie rozpoznano w 18 tyg. A ja znowu zastanawiam się kiedy pierwsze ruchy będą...w pierwszej ciąży dopiero w 21 tyg, w poprzedniej w 17, a teraz? bym chciała w 8 np:)

Anbas myśle ze zależy od doświadczenia i oka lekarza i oczywiscie od jakosci usg. mi 2 lata temu ginka powiedziała w 15 tyg. Okazało się ze miała racje.

Mi potwierdziła gin ciąże w 13 tygodniu i się sprawdziło :-D Oczywiście mówiła ze to jeszcze może się zmienić, ale mały się super ustawił!

Ruchy poczułam już w 15 :-) No ale ja byłam bardzo szczupła... w 17to gołym okiem można było dostrzec jak brzuch się ruszał. Ciekawe kiedy teraz poczuję :-D

Ostatnia edycja:
Ale ruch na tym forum :) Nie mogę nadążyć z czytaniem :-D
Ja bardzo zle sie czuje cale dnie mam mdlosci, brak apetytu i ciagle zmeczenie . Ale licze, ze z koncem pierwszego trymestru wszystko minie.
czytałam , ze wspomniałyscie o pierwszych ruchach, o poznaniu płci. Tez juz nie umiem sie tego doczekac.
Ja w popprzedniej ciazy poczulam ruchy w 16 tyg az sie dziwilam , ze tak szybko. Moze dlatego, ze syn byl dosc duzy?( waga przy ur. 4, 700 i 59cm ) Natomiast płec poznałam w 21 tyg na USG 3D. Mam nadzieje, ze teraz poznam troche wczesniej i skrycie marzy mi sie corcia:) a jakie imiona wam sie podobaja do dzieci? jakie macie typy

Ja ruchy pierwsze poczułam w 16 tyg. (ale jakoś szczupła nie byłam nigdy za bardzo) Płeć też w 21 tyg, ale na normalnym usg. Blanka87, moim typem jest właśnie Blanka, hehe :-) też liczę po cichu na dziewczynkę.

Zostałam dzisiaj w pracy zdemaskowana :tak: sekretarka wróciła po urlopie i na korytarzu już zaczęła do mnie wołać, że czemu ja jej nie mówię, że jestem w ciąży i że ona widzi, że dziewczynkę będę mieć :sorry2: No i ani nie zaprzeczyłam ani nie potwierdziłam, ale teraz to już chyba będę musiała szefowi powiedzieć, bo się w końcu obrazi, że na końcu się dowiaduje :tak:

Ja chce Oliwia ( chłopak twierdzi ze zbyt tłuste imię ) a chłopca chce Mikołaja bo właśnie mój chłopak urodził się 6 grudnia, ale jak mi powiedział ze tu będą wołać na niego Nikolaus to troszkę musimy się zastanowić

Ja płeć poznałam ok.16tyg i 20tyg
Ruchy w pierwszej ciąży ok20tyg ale słyszłam że w 2ciąży zazwyczaj szybciej się czuje

moja szwagierka płeć ma rozpoznaną już w 12tyg!!!!I to lekarz mówi że widac perfekcyjnie...:szok: głęboki szok że tak szybko
ja myślę ze najlepiej tak po 15tyg żeby nie było rozczarowania:-D

reklama
ja w obu ciążach miałam ok 14-16 tygodnia już prawie na 80% a potem lekarka tylko potwierdzała. Siusiaka było widać od razu pieknie, z dziewczynkami jest gorzej ;)

bylam na IP. Małe jest, dobrze ułożone (w macicy) bije mu serduszko i lekarz nie zauważył plamienia. Przepisał duphaston oczywiście. Niestety, maluszkowi serduszko bije troszkę za wolno.. i albo się rozkręci, albo niestety nie.. mam czekać i być dobrej myśli.

najważniejsze dla mnie że mam te hormony już i mogę zacząć działać, a reszta przyjdzie z czasem.. ale mimo wszystko proszę o kciuki..

Do góry