reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
u mnie rozpoznano w 18 tyg. A ja znowu zastanawiam się kiedy pierwsze ruchy będą...w pierwszej ciąży dopiero w 21 tyg, w poprzedniej w 17, a teraz? bym chciała w 8 np:)

Anbas myśle ze zależy od doświadczenia i oka lekarza i oczywiscie od jakosci usg. mi 2 lata temu ginka powiedziała w 15 tyg. Okazało się ze miała racje.

Mi potwierdziła gin ciąże w 13 tygodniu i się sprawdziło :-D Oczywiście mówiła ze to jeszcze może się zmienić, ale mały się super ustawił!

Ruchy poczułam już w 15 :-) No ale ja byłam bardzo szczupła... w 17to gołym okiem można było dostrzec jak brzuch się ruszał. Ciekawe kiedy teraz poczuję :-D

Ostatnia edycja:
Ale ruch na tym forum :) Nie mogę nadążyć z czytaniem :-D
Ja bardzo zle sie czuje cale dnie mam mdlosci, brak apetytu i ciagle zmeczenie . Ale licze, ze z koncem pierwszego trymestru wszystko minie.
czytałam , ze wspomniałyscie o pierwszych ruchach, o poznaniu płci. Tez juz nie umiem sie tego doczekac.
Ja w popprzedniej ciazy poczulam ruchy w 16 tyg az sie dziwilam , ze tak szybko. Moze dlatego, ze syn byl dosc duzy?( waga przy ur. 4, 700 i 59cm ) Natomiast płec poznałam w 21 tyg na USG 3D. Mam nadzieje, ze teraz poznam troche wczesniej i skrycie marzy mi sie corcia:) a jakie imiona wam sie podobaja do dzieci? jakie macie typy

Ja ruchy pierwsze poczułam w 16 tyg. (ale jakoś szczupła nie byłam nigdy za bardzo) Płeć też w 21 tyg, ale na normalnym usg. Blanka87, moim typem jest właśnie Blanka, hehe :-) też liczę po cichu na dziewczynkę.

Zostałam dzisiaj w pracy zdemaskowana :tak: sekretarka wróciła po urlopie i na korytarzu już zaczęła do mnie wołać, że czemu ja jej nie mówię, że jestem w ciąży i że ona widzi, że dziewczynkę będę mieć :sorry2: No i ani nie zaprzeczyłam ani nie potwierdziłam, ale teraz to już chyba będę musiała szefowi powiedzieć, bo się w końcu obrazi, że na końcu się dowiaduje :tak:

Ja chce Oliwia ( chłopak twierdzi ze zbyt tłuste imię ) a chłopca chce Mikołaja bo właśnie mój chłopak urodził się 6 grudnia, ale jak mi powiedział ze tu będą wołać na niego Nikolaus to troszkę musimy się zastanowić

Ja płeć poznałam ok.16tyg i 20tyg
Ruchy w pierwszej ciąży ok20tyg ale słyszłam że w 2ciąży zazwyczaj szybciej się czuje

moja szwagierka płeć ma rozpoznaną już w 12tyg!!!!I to lekarz mówi że widac perfekcyjnie...:szok: głęboki szok że tak szybko
ja myślę ze najlepiej tak po 15tyg żeby nie było rozczarowania:-D

reklama
ja w obu ciążach miałam ok 14-16 tygodnia już prawie na 80% a potem lekarka tylko potwierdzała. Siusiaka było widać od razu pieknie, z dziewczynkami jest gorzej ;)

bylam na IP. Małe jest, dobrze ułożone (w macicy) bije mu serduszko i lekarz nie zauważył plamienia. Przepisał duphaston oczywiście. Niestety, maluszkowi serduszko bije troszkę za wolno.. i albo się rozkręci, albo niestety nie.. mam czekać i być dobrej myśli.

najważniejsze dla mnie że mam te hormony już i mogę zacząć działać, a reszta przyjdzie z czasem.. ale mimo wszystko proszę o kciuki..

Do góry