reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
hej :-) wpadłam tylko się przywitać i prosić o trzymanie kciuków jutro o 18- bo mam wizytę serduszkową... i jestem cała w nerwach!!! Żałuje, że nie mogę spędzać tu więcej czasu- mam tyle roboty że nie ogarniam! A czuje się fatalnie!- pewnie też przez tą pogodę... Buziaki dla Was Styczniowe Mamy :-)

Ivi zatem trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze.
W ciazy Natanielem tez brałam Duphaston, z powodu niedoklejonej kosmówki.
W czwartek mam wizyte u gina i tez mam stracha jak to zawsze przed wizytą , czy wszystko ok.
Delewarre jak bylam w ciazy synem tez wkrecalam sobie troszke ze to chyba corcia i ubzduralam sobie imie Blanka i tak od tamtej pory zostala mi ta Blanka, ze z przyzwyczajenia jak sie loguje na jakies forum to wlasnie jako Blanka. A na imie mam Ania :)Teraz imiona jakie wybralam to chlopak oliwier a dziewczynka Nela, Pola lub Kornelia:) Chyba mi sie juz nie odmieni.

ja poczułam młodą w 17 tyg a płec w 21 tygodniu poznałam aleale gin uprzedzał że z dziewczynki częściej wychodzi chłopak niż z chłopaka dziewczyna...tzn ja stwierdzi dziewczyne to zawsze istnieje ryzyko że gdzieś tam sie siurdak schował a jak jest chłopak to raczej na bank bo nic juz mu nie odpadnie...i sie potwierdziło u szwagierki i koleżanki...miały być dziewczyny a jest 2 chłopaków...

też jestem ciekawa jak to teraz bedzie....i na pewno zrobię usg 4d chodz osobiscie dla mnie to nic fajnego bo dziecie wyglada przerażająco jak na mój gust tam w środku w takim usg...miałam przez chwilkę z młodą....taki gratisik.
chodzi mi własnie o wady które można zobaczyć gołym okiem...dlatego chce zrobić to usg.

mi sie śniło pare dni temu że urodziłam w domu bo do szpitala nie zdązyłam i zabrali dziecko do szpitala ale mi nikt nie powiedział co urodziłam....i zobaczylam pięknego dużego chłopaczka....takze mam nadzieję że w połowie bedzie to proroczy sen:-p

agatka -kciuki zaciśnięte

anbas, ja dowiedziałam się że będzie synek właśnie w 14 tygodniu :) no i tak najwcześniej chyba można rozpoznać płeć :)
delewarre, ja też poczułam dzidzię w 16 tygodniu :) niesamowite uczucie i nie można tego pomylić z niczym innym ;-)
diablica, też tak słyszałam o dzieciach, że dziewczyna może się okazać chłopcem ale raczej jak jest wykryty chłopiec to się to nie zmieni ;). moja znajoma prawie do końca była przekonana że córę urodzi a na ostatnim usg przed porodem okazało się, że jednak chłopak, no i jest chłopak ;) a ona nakupowała ciuszków dla dziewczynki itp :p
ale mam kaszel, a myślałam że powoli mi przechodzi. oby do niedzieli wyzdrowieć :(

reklama
Witam Was, nie czytałam Was 1 dzień i ledwo nadrobiłam. Przeczytałam przez weekend rewelacyjną książkę, już dawno żadna lektura mnie tak nie poruszyła :happy2:

Co do ruchów to w pierwszej ciąży wyraźne ruchy poczułam w 16 tyg, a takie jak by pukanie w 15:-)

Agatka i inne dziewczyny czekające na wizytę trzymam kciuki !!!!

W czwartek idę do Luxmedu, mam u nich wykupiony przez firmę abonament. Chciałam tam chodzić do jednego lekarza, jednak okazało się że na wizycie ginekolog nie może zrobić USG, musi najpierw wypisać skierowanie. Idzie się z nim po termin i czeka, a ja nie mogłam jak wiecie czekać, musiałam mieć co wizytę kontrolowanego i dzidziusia i krwiaka.
Reasumując, prywatne wizyty doprowadzają mnie do bankructwa, co 9-12 dni USG z wizytą kosztuje mnie 170zł. Zaraz do tego dojdą jakieś badania kontrolne i będzie kaplica :no: Natomiast dowiedziałam się że jeśli na wizycie w Luxmedzie lekarz wyda kartę ciąży i wpisze tam nazwisko lekarza prowadzącego ( pracującego nawet po za grupą Luxed), to wszystkie badania przez niego zlecone będę mogła wykonać w Luxmedzie :-) Zastanawiam się tylko nad tym czy rzeczywiście Pan doktor będzie taki miły i wpisze do karty mojego lekarza.

Czy może któraś z Was musiała tak kombinować? A może korzystacie z Luxmedu i nie macie z niczym problemu?

Do góry