reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
hej :-) wpadłam tylko się przywitać i prosić o trzymanie kciuków jutro o 18- bo mam wizytę serduszkową... i jestem cała w nerwach!!! Żałuje, że nie mogę spędzać tu więcej czasu- mam tyle roboty że nie ogarniam! A czuje się fatalnie!- pewnie też przez tą pogodę... Buziaki dla Was Styczniowe Mamy :-)

Ivi zatem trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze.
W ciazy Natanielem tez brałam Duphaston, z powodu niedoklejonej kosmówki.
W czwartek mam wizyte u gina i tez mam stracha jak to zawsze przed wizytą , czy wszystko ok.
Delewarre jak bylam w ciazy synem tez wkrecalam sobie troszke ze to chyba corcia i ubzduralam sobie imie Blanka i tak od tamtej pory zostala mi ta Blanka, ze z przyzwyczajenia jak sie loguje na jakies forum to wlasnie jako Blanka. A na imie mam Ania :)Teraz imiona jakie wybralam to chlopak oliwier a dziewczynka Nela, Pola lub Kornelia:) Chyba mi sie juz nie odmieni.

ja poczułam młodą w 17 tyg a płec w 21 tygodniu poznałam aleale gin uprzedzał że z dziewczynki częściej wychodzi chłopak niż z chłopaka dziewczyna...tzn ja stwierdzi dziewczyne to zawsze istnieje ryzyko że gdzieś tam sie siurdak schował a jak jest chłopak to raczej na bank bo nic juz mu nie odpadnie...i sie potwierdziło u szwagierki i koleżanki...miały być dziewczyny a jest 2 chłopaków...

też jestem ciekawa jak to teraz bedzie....i na pewno zrobię usg 4d chodz osobiscie dla mnie to nic fajnego bo dziecie wyglada przerażająco jak na mój gust tam w środku w takim usg...miałam przez chwilkę z młodą....taki gratisik.
chodzi mi własnie o wady które można zobaczyć gołym okiem...dlatego chce zrobić to usg.

mi sie śniło pare dni temu że urodziłam w domu bo do szpitala nie zdązyłam i zabrali dziecko do szpitala ale mi nikt nie powiedział co urodziłam....i zobaczylam pięknego dużego chłopaczka....takze mam nadzieję że w połowie bedzie to proroczy sen:-p

agatka -kciuki zaciśnięte

anbas, ja dowiedziałam się że będzie synek właśnie w 14 tygodniu :) no i tak najwcześniej chyba można rozpoznać płeć :)
delewarre, ja też poczułam dzidzię w 16 tygodniu :) niesamowite uczucie i nie można tego pomylić z niczym innym ;-)
diablica, też tak słyszałam o dzieciach, że dziewczyna może się okazać chłopcem ale raczej jak jest wykryty chłopiec to się to nie zmieni ;). moja znajoma prawie do końca była przekonana że córę urodzi a na ostatnim usg przed porodem okazało się, że jednak chłopak, no i jest chłopak ;) a ona nakupowała ciuszków dla dziewczynki itp :p
ale mam kaszel, a myślałam że powoli mi przechodzi. oby do niedzieli wyzdrowieć :(

reklama
Witam Was, nie czytałam Was 1 dzień i ledwo nadrobiłam. Przeczytałam przez weekend rewelacyjną książkę, już dawno żadna lektura mnie tak nie poruszyła :happy2:

Co do ruchów to w pierwszej ciąży wyraźne ruchy poczułam w 16 tyg, a takie jak by pukanie w 15:-)

Agatka i inne dziewczyny czekające na wizytę trzymam kciuki !!!!

W czwartek idę do Luxmedu, mam u nich wykupiony przez firmę abonament. Chciałam tam chodzić do jednego lekarza, jednak okazało się że na wizycie ginekolog nie może zrobić USG, musi najpierw wypisać skierowanie. Idzie się z nim po termin i czeka, a ja nie mogłam jak wiecie czekać, musiałam mieć co wizytę kontrolowanego i dzidziusia i krwiaka.
Reasumując, prywatne wizyty doprowadzają mnie do bankructwa, co 9-12 dni USG z wizytą kosztuje mnie 170zł. Zaraz do tego dojdą jakieś badania kontrolne i będzie kaplica :no: Natomiast dowiedziałam się że jeśli na wizycie w Luxmedzie lekarz wyda kartę ciąży i wpisze tam nazwisko lekarza prowadzącego ( pracującego nawet po za grupą Luxed), to wszystkie badania przez niego zlecone będę mogła wykonać w Luxmedzie :-) Zastanawiam się tylko nad tym czy rzeczywiście Pan doktor będzie taki miły i wpisze do karty mojego lekarza.

Czy może któraś z Was musiała tak kombinować? A może korzystacie z Luxmedu i nie macie z niczym problemu?

Do góry