reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Milusia nasze odpieluchowanie zajelo zaskakujaco nali czasu... Sama w szoku jestem bo tydzien tylko i pieknie zalapal co i jak :) Oczywiscie drobne wpadki się jeszcze zdarzaja. Szczegolnie przy zabawie zdarza mu sie czasem popuscic no ale to chyba jeszcze ryzyko wliczone w cene :) Bo przeciez to dopiero 4ty tydzien leci. Na noc jeszcze pampka zakladamy ale coraz czesciej i w nocy wola na siusiu :) Ogolnie do przodu :)

reklama
Anbas kochana super brawo dla Kuby:) wpadkami nie ma się co przejmować. Moja prawie rok bez pieluchy (będzie w czerwcu ) a jeszcze się czasem zdarzy w zabawie jak zapomi.

Ojciec z matka pilnuja 2 latka i stoja obok moich drzwi a ten maly do mnie przybiegl. Az mnie krew zalewa. Wcziraj wieczorem przyjeci na oddzial. Dzieciak biega wiszczy, wali drzwiami. A Laura tylko podskakuje. Jak babka pilnowala znaczy gadala z pielegniarka a on wiszczal biegal to wyszlam opierdzielic bo mnie krew juz zalewala. Mowie bawic sie to rozumiem ale nie biegac i wiszczec. Teraz mi w szybe zapukal to popatrzylam na ojca takim wzrokiem ze od razu go zabral.
To sie wygadalam.
Laura juz sie przyzwyczaila do halasu ale nie takiego glosnego znienacka
ANBAS gratki z odpieluchowania
MILUSIA pewnie brzusio jeszcze za slabybna nowosci.
No niestety tak sie zlozylo ze Laurka tak mocno zachorowala i akurat wyjechal
A Zosia aby kontaktu z chorymi nie miala, na dwor moze
MUEJSKI fajnie ze kolezanka wpada

Zdrowia wszystkim chorowitkom.

Ja zdycham, dosłownie. Chłop 4 dzień w robocie do 24 :( a wstaje o 7 rano i leci do roboty. Kuba go nie widział od poniedziałku.

mamy malutki postęp w ćwiczeniach. Leo sam przekręcił sie z plecków na brzuszek :)

SYLKA przykro mi

ANBAS gratulacje dla Kubunia zdjęcia gipsu i odpieluchowania, super że od razu załapał. Ja się przyznam że mój zaraz sześciolatek nadal potrafi popuścić jak sie zapomni ( chyba mu utnę...:baffled:)

ANISEN super gratki dla Leo, u nas niesmiale próby ale na razie bez wyników

Co do bałaganu mąż się śmieje,że świeta mogłyby byc częściej bo wtedy w chacie posprzatane( pomijam fakt, ze menda jedna sie do tego sprzatania nie przykłada). U mni ew chalupce zawsze twórczy nieład:laugh2: . Mam ważniejsze rzeczy do roboty niz sprzatanie.

hej :)
ale majowka, ja chora, Leos przziebiony :/

Czytam na biezaco, ale nie mam sil pisac...rece mi odpadaja od trzymania malucha w pionie, bo kaszle biedaczek..
Mam nadzieje, ze przetrzymamy noc i uda sie choc troche pospac.

Udanej majowki:)

I Marika: trzymaj sie kochana, ucaluj Laurke, serce mi peka jak czytam o szpitalu, biedna mala, ale taka dzielna! trzymam za was kciuki, za szybkie wyjscie z choroby i szpitala

Dziekujemy. Trzeba myslec pozytywnie. Pielegniarki sa super zajefajne, zeby bylo inaczej to chyba bym dola zlapala. One powtarzaja, ze zapalenie pluc to nie choroba. Choroba to taka ktorej nie da sie wyleczyc. W ogole duzo dzieciaczkow chorych i w szpitalu

Olich moj Alex zarasz 6 lat i potrafi sie rano posiusiac... Viki 4 lata tez.. ale ti juz tak ze 2 razy do roku Alex. Ale juz dawni nic nie bylo... ja pamietam jak mialam z 8 lat i mi sie sbilo ze ide siusiu i zrobilam w lozko ... wtedy mi sie oberwalo troche.

Anisen wspolczuje...zdrowja zycze i odpoczynku troche... a czemu Twoj m tak duzo pracuje ??

Marika niestety tak jest w szpitalach..ale i tak masz dobrze ze izolatke masz ...

Anbas brawo dla Kubusia;) szybko poszlo a wpadki to jeszcE moga sie zdarza ... mi chloocy szybko zalapali a dalej sie zdarza popuscic glownie w nocy..
Choc ostatnio bylam z chlopcami w sklepie w ktorym nie ma toalet i Alexowi sie zachcialo bardzo kupke... poszlam do ekspedientki a ona ze toaleta tylko dla pracowanikow a ja do niej ze o dziecko chodzi a Alex juz plakal..jakos czesciej sie zalatwial i nie mogl trzymac...z nogi na noge i placze a kobieta okeyy i tak powoli szla gruba flodra ( nie mam nic do grubszych bo ja sama gruba jestem ale moge podbiec lub isc szybciej a ona sie czolgala doslownie.. alex w gorszy placz ze juz nie moze i w koncu gorszy placz i ze juz robi... masakra... i biedny sie tak zestresowal... majtki wyzucilam..spodnie na szczescie czyste i nie musial nago wracac... caly czas mu powtarzalam ze nic sie nie stalo a on biedny az sie zanosil ze wstydu i takiego poczucia winy chyba... a babe myslalam ze rozszarpie..

Milusia moj Emil tez baki sadzi.. ja zaczelam wazywa jesc...i owoce...

Bandyta waga inponujaca ;) buziaczek w stupke Kajtusia ;)

Anbas ja nie wybudzam alw nie musze maly od 1 je co 2 godziny :/ a chcialabym by bylo jak kiedya hehe.

Sylka jeju wspolczuje ;(

Tina milego urlopu ;) aa i mi Emis tez ladnie spal a teraz buu i pobudki co godzine albo dwie whh

Anbas ja kupuje bialy i farbuje..a zdjecie zaraz zrobie i wstawieb;)

Dona ojj te szczepienia ;(;( mam naadzieje ze dzis Antos lepiej ?

A ja dzis nie cwiczylam booo rano wziozlam dzieco do szkoly potem na chwile do kolezanki..jej 2,5 letni synek jedynak... moze wszystko..ogolnie nie lubi nowosci nie pojdzie z nikim boi sie malych dzieci szczegolnie jak marudza lub placza... i ja sie go pytam jedziesz do cioci ??wyciagnal do mnie rece...wsiadl do auta i pojechalismy pilnowalam go do 15 od 11.30 .. nie bylo zle ;) potem pojechalam z nim po chlopcow i po jego mame a znia do nas ;)... zjedlismy wszyscy obiad przejwchal kolezanki maz... zjedlismy ciasto (marchewkowe z mala iloscia tluszczu i maki ) hehe pogadalismy i pojechali.
Emilowi leci woda z nosa..slini sie wiec boje sie ciezkiej nocki i ide z nim spac.. choc pewniebmoglabym pocwiczyc ale..pocwicze jutro ;) figurek tez dzis nie polepie. ;)
Potworek wyszed za gruby... utuczylam go ciastkami ;)

Załączniki

• 1398970172652.jpg
    1398970172652.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 49
  • 1398970187811.jpg
    1398970187811.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 49
  • 1398970202116.jpg
    1398970202116.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 45
  • 1398970214682.jpg
    1398970214682.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 50
OLICH AKUKU moj tez zaraz 6 lat i tez zdarza sie jak gra albo sie bawi popuscic
AKUKU no faktycznie mogla was pokierowac gdzie isc i wy byscie biegiem tam.
No mam izolatke i sie od wszystkich izoluje ;) praktycznie nie wychodze.
Swietne te figurki, bravo

reklama
Marika ona nie mogla bo to trzeba miec karte zeby wejsc do magazynu...bo to tylko dla personelu... ale kurde mogla sie ruszyc... to nie byl kilometr tylko kilka metrow...a dziecku na psychike wjechalo ;(

Do góry