reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej kochane

Wybaczcie że tak mało mnie ale brak mi czasu na wszystko. Przyłączam się do tych które mają w domku istny armagedon. Dziewczynki tak mnie absorbują, że brakuje czasu na cokolwiek.
Gotowanie obiadu jest mega wyczynem i często staje na głowie żeby dac radę. A na sprzątanie już czasu brakuje. A wieczorami jak dziewczynki śpią padam na twarz! Serio!

Marika tak mi żal Twojej Laury. Biedna malutk. Trzymajcie się tam jakoś. Dużo zdrówka dla niej :)

Akuku masz talent kochana!

U nas też nocki fatalne. A chrzciny mamy 11 mają i szczerze obawiam się jak nasz Lenonek da radę w Kościele .

reklama
Anbas 3 razy pisalam i mnie z forum wywalalo..te figurki robie z icying sugar czyli ...jadalne ale nie zdrowe ja to robie jako ozdobe...choc zapewne dzieci beda chcialy zjesc ;)

Dzis zrobilam tego drugiego potwora niebieskiego... ale jeszcze nogi musza dobrze wyschnac by utrzymaly cialo hehe. ;) a on gruby hehehem

Zmykam spac bo padam na pysk po calym dniu.... miala dzis sprzatac prasowac a noc nie zrobilam..figurke hahaha... tak to brudem zarosniemy na maxa... ehh a jutro kolezanka przyjezdza wiec musze wczesnie wstac i popsrzatac ehh

czesc dziewczyny

i ja witam sie majowo. u nas zapowiada sie piekna pogoda bo sloneczko swieci od rana. my wczoraj z antkiem na szczepieniu przeciwko pneumokokom bylismy i maly od godziny 12 w dzien do 9 wieczorem praktycznie nie spal tylko plakal. tzn plakał od 16-21 bo byl po szczepieniu, mial stan podgoraczkowy i biegunke. a to ze nie spal dodatkowo go rozdrzanialo bo on maks po 2 godzinach musi zrobic sobie drzemke a tu tyle godzin i nie umial zasnac. noc tez byla ciezka bo czesto sei budzil i plakal. teraz odsypia. ja oczywiscie ledo widze na oczy.

czesc, nie nadrobie co napisalyscie, wiec troszeczke napisze co u nas.

Jakos calkowicie brakuje mi czasu, ciagle sie cos dzieje, jeszcze mi dziadkowie dziecko nauczyli na raczki..wiec wiecie:baffled:
Dzisiaj maz nam niespodzianke zrobil i o swicie pojawil sie u nas(po swietach wrocil do domua my ciagle u dziadkow bylismy)

Wiktorek silny albo by stawal albo siadal, wklada wszystko do buzki co ma w raczkach, ladnie chwyta zabawki i oczywiscie odrazu co ma to wklada i slini a jak nie ma nic to cale paluchy ssie az bordowe.
Po za tym nocki gorsze sa takie ze budzi sie co 3 h jak noworodek, ciagle glodny.
A z kaszkami chyba poczekam jeszcze z 2 tygodnie, narazie marcheweczka, dzisiaj moze zielony groszek sporobujemy.

A z smutnych wiadomosci to dzisiaj rano moj chrzestny zmarl..smutno mi..chociaz ostatnie lata nie mialam z nim duzego kontatktu. Poszedl na zabieg usuniecia przepukliny i juz ie wyszedl..powiklania :(

Pozdrawiam Was cieplutko, w niedziele wracamy to na nast tydzien wroce do swojej rutyny, bede miala wiecej czasu.

Hello kochane!!!

Akuku jeszcze raz super!!!! A farbujesz to barwnikami czy kupujesz gotowe kolorowe? I czekam na fotke Sully-iego

Nasza nocka dzis super. Chyba az nawet za super i nie wiem czy mam sie martwic :); Mala zasnela o 20 i spala do 6.30 ciurkiem!!! Bez pobudki żadnej. Jak myślicie poqinnam ja wybudzic na karmienie? Czy to nie za dlugo bez jedzenia jak na tak male dzieciatko? w ciagu dnia wypija miedzy 700 a 850.

Marika zdrówka dla Laurki!!!! Bidulka tyle sie nacierpi :(

Buziaki pierwszomajowe!! :*:*:*

Witam sie mamusie majówkowo! Mała z S jeszcze spia wiec skrobie:)) Drugi raz bo konczylam posta i laptop mi padl;//// Jak majówka to grill:)) tyle ze u nas niestety pogoda sie spiepscila i chyba nici z grilla;/ a tyle wczoraj nakupowalam miesa i jak sie za nim nalatałam, bo oczywiscie obudzilam sie za pozno ze jutro wszystko pozamykane i w sklepach z grillowych rzeczy to tylko kiełba zostala;/

Malutka moja ma ostatnio dziwne noce. Zawsze budzila sie ok 2 razy o 2.30 i 6.30 pozniej po 8 wstawala i ok 10 jeszcze drzemke sobie robila. A teraz od kilku dni budzi sie po 5-6 razy na cyca. Nie placze ale wierci sie i chce mleka;/ Co to moze byc? Tak juz zostanie??

Tak sie ciesze, ze jutro lecimy na ten urlopik!!! Łaaa nie moge sie juz doczekac:))

Akuku, Anabas: dzieki za pomoc dot. lotu z małą. Dzwoniłam wczoraj do ryanair ( o dziwo sie dodzwonilam) I faktycznie mozna wziac wozek z gondolka :)) super! My bierzemy jeszcze fotelik za 47 zl/ jedna strona , nie majatek a gondolka nam sie przyda:)) CO do torby, nie moge miec dla malej na pieluchy itp, ale faktycznie moge miec sowja torbe o jakis tam wymiarach, dzisiaj bede to sprawdzac i poprostu moja torebka to bd torba z pieluchami:p Troche nie stylkowa ale co tam:D

Akuku: wspolczuje astmy u chlopców:( nie masz lekko:( a co do figurek podziwiam!! MAsz wielki talent! SA super:)

Milusia; u nas tez na tapecie łapki w buzi:)) az do odruchu wymiotnego:) DOdatkowo sa piski i krzyczenie bo to przeciez takie fajne:)))

Siva; mam nadzieje ze wyniki moczy wyjda ok:)

Sylka : wspólczuje smierci chrzestnego :( mocno tule!

Anabas; ja mysle ze nie ma sensu jej wybudzac, jak zglodnieje to sama da CI znac;)) ciesz sie snem!:))

Marika: Cały czas mysle o Twojej malutkiej i trzymam kciuki, zeby bylo juz ok!!

Wszystkie dietowe mamy równiez mocno tule i smutam:(

Milego dnia kochane!!

Ostatnia edycja:
Hejka :)

Sylka wyrazy wdpolczucia, przykro mi :-(
Akuku ty szalejesz kobieto hihi :-D
Anbas ja nie wybudzam, ostatbi raz zjada na spiocha o polnocy, a pozniej mala mi spi do 9 rano. Jakby dzidzi glodne bylo to by wstalo :-) Natalka zjada podobnie jak Emma :-)

Witam was. Nudy jak nie wiem a od 5 rano do 22 dzien jak rok. Izolatka bez tv. Nie wychodze zeby zarazek nie poprzynosic. Tylko jak musze.
Dzis pojawila sie niwa wysypka. Napisalam o tym na watku cycowym.
Dziekujemy za zyczenia zdrowka

Hope - to straszne, ale pociesza mnie, jak ktoś pisze, że też ma bałagan. Tym sposobem usprawiedliwiam siebie i mój bałagan na moim kawałku podłogi. Ech, no ale trudno!

Tina - ojaaa wypoczywaj! Zazdraszczam bardzo! :)

ANbas - Kajtula mój też się przeważnie nie wybudza w nocy i nie budzę go. I chyba jest ok :D

Ahooj!

Kajtek wczoraj na szczepieniu był, w nocy marudny nieco ale bez gorączki, dużo czasu w łóżku z nami spędził, biedaczysko coś mu nie tak było. Ale teraz już gitara graa :)

Waga Kajtka - 7 900. Nie mówcie/piszcie nic.

Dzisiaj przyjaciółka przyjeżdża, lada moment, ale się cieszę. Na dwa dni z narzeczonym swym. I w skały jedziemy o ile pogoda się nie spieprzy.

Udanej majówki!

reklama
witajcie majówkowo
jak myslicie moje pranie złoży się samo, a zmywarka rozpakuje???:-D:-):baffled: mam sajgon w domu a żeby mi się tak chciało jak się mi nie chce...:-p

Po wczorajszej siatkóweczce super-uwielbiam raz w tyg a ile frajdy:-D

Tylko w nocy mała mi płakała chyba pierwszy raz tak mocno...:-( i bąki takie waliła że ło jej...dziś ja tylko na kanapkach...bo se ostatnio za dużo pozwoliłam...:-p

Anabas a jak odpieluchowanie poszło już?
MArika wytrwałości, malutkiej zdrówka,szkoda że mąż akurat teraz musiał wyjechać..:baffled:

kurcze może by dziś tak se wyjść...majówkowo...tylko mała mi się smarka znów...:wściekła/y:

Do góry