reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

FIFKA- gratulację pierwszego ząbka :) aż się boję jak u nas będzie to przebiegac :)
AKUKU- to trzymamy kciuki za czwartą córę :)
INOMAMA- a czemu przed snem w butli dajesz cycowe czy MM? i czemu tak? :)

Strasznie zazdroszczę wam tych nocy. U nas co 3 godziny pobudka a od 4 rano to juz nie ma spania prawie.
Możecie polecić jakiś krem do buzi z filtrem na sloneczko? Któraś z was pisała o uczuleniu bo dzidzia ma powracajacą ciemieniuchę, sucha skórę, pękającą skore za uszami... u nas pediatra stwierdziła że to z przegrzania bo w domu za ciepło. . . i teraz sie zastanawiam ze to moze tez alergia?
Wiem ze temat był juz poruszany nie raz ale jak ubieracie teraz maluchy? . zakładajac 20 stopni i bez wiekszego wiatru.:) no i jeszcze mnie zastanawia sprawa klimy w aucie , teraz moze jeszcze nie ale tak za miesiac lub dwa mze być już na tyle ciepło . włączacie klime przy maluchach?

reklama
PAPAGU my dzisiaj krótki rekaw i półspiochy pod chustę, a dzis u nas prawie lato

ELAMAMA zdórwka

Ja juz chałupa odgruzowana, jutro rano tylko podłogi szmatą przelecę( dzis i tak nabrudzą), ciacho sie piecze więc chwilka realksu sie nalezy a co.

Kamag my jezdzimy już z klimą(na oddziale z wcześniakami też była klimatyzacja...) ja ubieram jeszce długi rękaw,ostatnio jak było tak gorąco to body długi rękaw+leginsy i skarpetki-czapka zawsze a głowie,taka siateczkowa ale jest Sorki że tak mało pisze ale komputer mi sie pitoli i nie wiem czy nie pójdzie do naprawy-ciągle mi miga... Do tego ktoś podmienił moje grzeczne dziecko!!!! kręgosłup mi dziś siada...

Kamag, nie chcę tu czarnowidztwa snuć, ale to objawy alergii. Czy możliwe, że to samo jest z przegrzania, nie wiem... ale od alergii na pewno być może... My też jeździmy z klimą, z tym że z tyłu nadmuch wyłączamy, żeby tak bezpośrednio nie wiało, przynajmniej na początku, jak mocniej wieje, żeby dojść do pożądanej temperatury - my mamy ustawione 22 stopnie.

Jeny cały dzien zbijam dziecku goraczke myslalam ze juz ta o 5 rani to juz koniec a tu w południe po 17 a teraz dałam jeszcze nurofen nie reagował tak po 1 szczepieniu :((((( boje sie az nocy a szczepiony był wczoraj o 16 i ciagle trzyma go ;(((((;

hej!

Putiszi trzymam kciuki za synka, niech go to już opuści. Biedne maleństwo.

Yoanna my mamy podobne objawy jak ty opisujesz i ja też myślę że to alergia ale nie wiem na co? Od kiedy można iść do alergologa i zrobić jakieś badania np. Z krwi? Poza tym mały pokaszluje i psika.

Inomama ja też ostatnio jakaś niezorganizowana jestem - nie mogę tej chałupy ogarnąć bo mały krótka drzemka i koniec, a wieczorem jak on w końcu padnie to ja też nie mam siły. Mój m cały czas w pracy, ja cały czas sama i nie wiem jak pewne sprawy załatwić np. Jak wynieść śmieci kiedy małego nie chce zostawić samego a jak idę z nim po schodach to też ich zabrać nie mogę i wychodzi na to że o 22 jak m wróci to biegnę. Niby prosta sprawa ale jakoś ... A jak wy sobie z tym radzicie?

Akuku trzymam kciuki:) u mnie mój m chce drugiego bąbla a ja odpowiadam "jeszcze pamiętam mój straszny poród więc na razie takich decyzji nie podejmuje"

i jeszcze pytanko czy można dołączyć do zamkniętego??

Ostatnia edycja:
I jeszcze z tymi szczepieniami cholernymi!!!
Pastuszi, nie dziwię się, że obawiasz się nocy... też bym tak miała... mam nadzieję, że gorączka wkrótce minie!
Cleopatra, takie objawy są wg mojej pediatry typowe dla uczulenia na mleko, ale może mogą dotyczyć czegoś innego, nie wiem... My u alergologa nie byliśmy jeszcze, ale chyba jednak pójdziemy - właśnie zaczęłam poszukiwania kogoś konkretnego. Dotychczas nie byliśmy, bo po tej pierwszej diagnozie i przejściu na ścisłą dietę była poprawa, no ale poprawa, a nie przeszło zupełnie :no: U Szymona poza tymi objawami jest brzydka kupa - właściwie sama woda ze śluzem (ostatnio duuuzo śluzu) i grudkami - nie ma nic wspólnego z musztarda :-( Miałam nadzieję, że to się zmieni w końcu, ale ciągle nic. Ostatnio przeczytałam, że jak jest śluz to może byc cały czas podrażnianie jelito i mnie zmroziło :szok: Jakoś lekarze i położna mnie uspokoili, że taka widocznie jego uroda, skoro ładnie przybiera, jest pogodny (a od czasu jak przeszły kolki - woooow - mam cudownie wesołe dziecko), ma apetyt to nie ma się czym martwić, przejdzie. Ale czas mija, wczoraj skończył 3 miesiące i nic. Tak więc teraz prowadzę poszukiwania 1) alergologa dobrego, 2) alergenu, który mu dokucza - najnowszy typ - pszenica.
Cleopatra, nie wiem od jakiego wieku chodzi się z dzieckiem do alergologa, ale chyba któraś z dziewczyn już była? Nie jestem pewna :sorry2: Ostatnio mi koleżanka mówiła, ze oni szli po skończonym 5. miesiącu, ale pewnie teorii na ten temat jest więcej ;-)
A po dostęp do zamkniętego to PW do vingi ;-)

czesc, u nas juz alergia w krwi wyszla jak mial 3tygodnie czy msc, juz dokladnie nie pamietam.
JJa Dawida smarowałam kremem z filtrem z NIVEA BABY , on jest hipoalergiczny, teraz musze tez koniecznie cos kupic Wiktorkowi na buzke .

A moj jeszcze w krotkimrekawie nie byl na zewnatrz, zazwyczja w body z dl rekawem jak nie ma wiatru. Dzis na przyklad jest wiatr wiec ma cienka bluzke z dl rekawem i sweterek ubrany, spi na zewnatrz w wozku, dziadkowie robia tam porzadki i zagladaja do niego.

PUSTISZI u nas po szczepieniu pojawil sie kaszel, no i jestesmy w szpitalu. Lekarka mowila ze to zbieg okolicznosci ale nie wydaje mi sie
KAMAG jezdze z klima bo Laura w samochodzie strasznie sie poci
CLEOPATRA pewnie przejdzie ci trauma po porodzie tak jak mi - po 5 latach ;)
YOANNA powodzenia w szukaniu dobrych specjalistow.
Ja na ta wysypke Laury to sie tu dowiedzialam tylko tego - nie jesc nabialu i kapac w emolientach
SYLKA a co dokladnie badalas? Moze warto na swoj koszt zrobic badania

reklama
Hej Laski ;)
Marika zdrówka dla Laury
Pustiszi i dla Twojego Synka też!
Kamag, ja też z delikatną klima jeżdżę.
Inomama, ja pewnie bez pomocy mojej mamy to w domu bym pobojowisko miała ;)

Ja dziś żyję już chrztem Leny.
I tu pytanie mam. Jak ubrać Lene do kościoła? Mam dla niej sukienkę cieniutka z bolerkiem i zastanawiam się czy jak pod założę jej body z dlugim to wystarczy. U nas dziś po deszczu 18 stopni.

Do góry