reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Szykuje sie na zastrzyk i kontrole. Dziewczyny tak sie boje. Poprawy nie widze :(
FIFKA musisz kogos zaangaxowac do pilnowania chlopcow i spiac sie napisac prace do konca. Ja pisalam z jednym dzieckiem i wiem jak jest ciezko. Maz od 7 do 21 byl w pracy bo robil u prywaciarza. Tak sie spielam ze w 2 tyg cala prace licencjacka napisalam. Pisalam w czadie drzemek syna i w nocy jak juz wszyscy spac poszli. Jak nie zaliczysz teraz to bedziesz zalowac
PUSTISZI u mnie synek butelkowy byl. Od 4 miesiaca dawalam mleczko z kleikiem i sloiczki jednoskladnikowe. Musze przyznac ze jego brzuszek lepiej tolerowal wszystko po 5 miesiacu.
A mleczko z Bebiko zmienilam na Bebiko 2R czyli z kleikiem. Tylko te prawie 6 lat temu byl inny model wprowadzania i mleko nr 2 bylo od 4 msca

reklama
Pustiszi mozna kleik po 4 miesiacu :) ja chwile przed końcem 6 miesiaca dawalam Konradowi kasze manne na noc i tak nauczył się spac całą noc :)

Marika no właśnie zabieram sie za to...

Czesc,
dziewczyny kupilam taki gotowy sloiczek z bobovity po 4 mscu marchewkowa z ryzem, kaszki ryzowe na przyklad z jablkiem tez sa po 4 mscu, czyli u nas za 3 dni konczy 4 msc.
Ja sie nie boje z tymi pokarmami, nie dostaje tego nie wiadomo ile, powolutku niech przyzywczaja brzuszek, pediatra mowila ze jak najbardziej po troszeczke dawac.

Dzisiaj sie wyspalam, maly super spal, podjadal z cyca i zasypial dalej.

Monika..trzeba wierzyc i miec nadzieje,ze tata wyjdzie z tego. Trzymaj sie jakos.

A teraz prasownie czas zaczac:-)

Fifka kochana ja pamietqm jak mi bylo ciezko przy malym Alexie i malutki Victorkh ;) ojjj pamietam. Ale szczerze Ci powiem ze to trwa stosunkowo niedlugo... ;) moi chlopcy sie teraz super razem bawia ... po za tym mysle ze jak juz mam starszakow to Emil nie bedzie az tak absorbowal mnie bo ma starszycb braci ktorzy na pewno sa ciekawsi niz mama hahaha. Ogolnie jeszcze nie postanowine na 100 % ale jednak moj m juz nie jest na nie hehe . Dla mnie duza rodzina jest piekna ;) bede miala komu gotowac i piec ; P

MONIKA :(

AKUKU a co tam jak masz siły i ochotę, czemu nie- może tym razem dziewcze zmajstrujecie

Co do ubierania my na krotki rekaw w domku, na dwór jeszcze nie było tak ciepło, poza tym mała w wózku zawsze spi a jak czlek spi to i zimniej.

jeśli chodzi o jedzonko to babcia dała malej jabłko polizac , a śpieszyć sie nie bedę bo z cycem wygodniej i czysciej... nie licząc jej ulewania

My jutro chrzciny a ja zamiast odguzowywac chałupę do was piszę. czekam az meżo z dzieciem wstana i trza na zakupy, cosik na jutro upichcic. Na szczęście mężu się zdeklarował że on gotuje mnie ciacha zostają.

Cześć Dziewczyny,
Ja tylko na chwile bo przenieśliśmy się do rodziców bo mąż musi dokończyć remont mieszkania bo nie mamy list podłogowy, połowy łazienki itd a im mały większy będzie to będzie gorzej.. u rodziców kiepski net jest ale mam pytanie do mam z Warszawy.. macie jakiegoś fajnego okulistę dla dzieciaków? pediatra dopatrzył się czegoś w oczku i musimy się jeszcze zbadać.. możecie kogoś polecić?
Zdrówka dla wszystkich dzieciaków..i mam:)
Fifka gratluję ząbka.. bardzo markotny był mały?
Nie zdążę wsyztskim odpisać bo tu net czasem jest a czasem nie ma zasięgu:( ale mam pytanie jeszcze d chustowych mam jak ubieracie swoje maluchy w chustę w taką pogodę? bo chcę się z nim pierwszy raz przejść ale nie mam pomysu jak ubrać:)
dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

bry!
się mi ckliwy nastrój włączył od rana, więc myśli przelałam na zamkniętym:)

dziś dziecina ma spała znowu od 21 do 7, bosko i obłędnie!

mimo to mieszkanie tak zapuszczone, że....a w dupie, nie będę po nocach podłóg myć! kopnę jakieś okruszki nogą pod stół, kiedyś się znajdą:) albo Laurka albo Garson na klęczkach odnajdą na pewno,:)

Marika - nie mogę dosłownie czytać o Laurce, że już rozpoznaje, kiedy będzie bolało, Boże...:(

co do ubierania, to dziecina ma ino do zdjęcia był na krótki rękaw na razie, a tak długi, czapeczki nie miała raz. A jakim kremem smarujecie pyszczki teraz?a na upały to co? 50 filtr?

Akuku - no to beznadziejnie z tą alergią! kurde, co roku tak ma? a jak ćwiczenia Twe? bo wiesz...MOTYWACJA Twa czyli ja pyta:) aaaaaaaaaa, 4 dziecko...tak...jestem na tak!:) tylko nie wiem czy moje zdanie ma tu znaczenie, ale chyba na pewno tak:)

Monika - bardzo mi przykro...jutro kanonizacja, więc..wszystko bedzie dobrze! ja sie pomodlę !

Antinetka - witaj w klubie! ja mini - mini nigdy nie mogłam, a już najgorsze zło to muzyka relaksacyjna , gdzie na okarynie nadają na cały regulator, tudzież inne fasolki. Moze przy Laurce się przekonam - przy Kajtku nie dałam rady. Pidżamą katowałam i Strachami i Happysadem i Peszkową. Tak wiec do dziś chłop nuci :"dzien dobry, kocham cie", "milosc to nie pluszowy miś","brzydkie słowa to rajstopy", "muchomory na humory" miksujac to w rozny sposob:)

trza mi na spacer, zatem znikam na chwil kilka

Ostatnia edycja:
Cześć kochane :)
Ja na początek trochę prywaty, bo moja córunia kończy dzisiaj 4 miesiące! :-D Jeny kiedy to zleciało, to ja nie wiem :-) ważyłam ją rano w pampku i śpioszkach i wyszło, że waży 7 kg, czy to się potwierdzi dowiemy się we wtorek na szczepieniu :-)
Akuku szalona kobieto, podziwiam Cię :-) ja na razie marzę o drugim maluszku, ale to dopiero za kilka lat 3-4 :-)

Fifka i Ciebie też podziwiam, że ogarniasz wszystko. Ja pamiętam jak pracę licencjacką napisałam w miesiąc, bo termin mnie gonił, Dasz radę!

Monika współczuję z powodu Taty :-( mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Co do rozszerzania diety, nam pielęgniarka doradziła, żeby zacząć wprowadzać jak mała skończy 4 i pół miesiąca i zaczynać od łyżeczki dziennie. I najlepiej, żeby gotować samemu.

Inomama Happysad... lofffciam :-D ja moją Metallicą, Nirvaną, Evanescence i tym podobnymi katuję ihihihi :-D

reklama
Inomama wczoraj cwiczylam !!! Naciskanie i wioslowanie ;):D:D tzn. Naciskanie przyciskow na pilocie i wioslowanie lyzka do buzi !! Liczy sie ?? Aajjj tak to ja moge cwiczyc a ile potu przy tym !!! No pewnie ze Twoje zdanie sie liczy baaa po co ja wogle m o zdanie pytam...przeglosowane !!! Hahaha

Monika jejku dopiero doczytam wspolczuje kochana i novno kciuki za tate trzymam !!! Teraz On potrzebuje czuc ze jestesvie przy nim i ze go potrzebujecie !!!

Dziewczyny a ja sie ciesze ze chcemy jeszcze raz spróbować o core zawalczyc.. a jak wyjdzir chlopak to jaka ochrone bede miala prywatna..wynajnowac bede !! A co.
Ale mysle co w pracy powiedza co nasze rodziny powiedza... zamiast miec to w dupie to az mnie trzesie... ja juz teraz ze 3 sie nasluchalam historii... ajjjj

Do góry