reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Dzięki dziewczyny, byłam w aptece i chciałam to Urofuraginum, jak później spojrzałam babka sprzedała mi Furaginum - z tyłu pisze że sprzedawany na receptę, ale jak sprawdziłam na necie to producent i skład jest ten sam co w tym uro, więc może po prostu już jest dostępny bez? Tak czy tak, zaraz biorę;-) Yoanna, ja też wcześniej takich infekcji nie miałam, mam nadzieję że to doleczę i już będę mieć spokój:)

Babka już upieczona, pachnie pięknie ale do jutra jest bezpieczna;-)

Marika a co się dzieje że aż zastrzyki? Zdrówka dla malutkiej!

Marika ojej... współczuję... :-( Biedna Laurka ale po zastrzykach powinno szybko przejść....

Nisiao a no mąż piecze :-) Obiady też czasem gotuję z tym że ostatnio rzadziej bo ja mimo wszytko diete karmiącej mamy trzymam i co zaproponuję ja mówię ze jeść nie mogę i się zniechęca :-D Ale jego murzynka nie mogę się doczekać!!

Akuku
no to @ robi cię w bambuko... nie ma co...

Yoanna
ja nie chce wracać... wróciłam po Konradzie i bardzo żałowałam... Nigdy nie pozwole się więcej zawładnąć nałogowi, bo choć KOCHAM palić wkurzał mnie ten przymus ze jak nie ma to ssało od środka i człowiek tylko o tym myślał... :-(
Furagin powinien pomóc, Mi zawsze pomaga a przynajmniej daje mega ulgę.

Chłopaki śpią (Boże jak cudownie cicho jest w domu....) obiadek się gotuję (dzisiaj będzie ryba pieczona w sosie śmietanowym i ziemniaczki) Akurat starszy wstanie to Mąż wróci :-) Dzisiaj na podwórku teścia spotkałam... chciałam iść do nich wieczorem w odwiedziny ale widzę że ma "czepialski nastrój" więc pójdziemy raczej na spacer... nie potrzebne kłótnie przed świętami... (wystarczy ze przed wigilią sobie do oczu skoczyliśmy....)

Cześć laski!

Marika zdrówka dla was i współczuję że mała taka pokłuta będzie

Akuku może to gina musiałabyś się wybrać skoro tak często cię dopada@

ja nie wiem już co robić Wojtuś nie dość że ma tą wysypkę na buzi to jeszcze teraz ciemieniucha się nam przyplątała i katarek i kaszelek troszkę. Na tą ciemieniuche stosowałam kilka dni oliwkę i nie zeszło a jak czeszę włoski to jakby łupież leci. Kupiłam teraz szampon na to już dwa razy stosowałam i na razie nic. Pytanie czy mogę i szampon i oliwkę stosować. Już sama nie wiem co zrobić?

Marika a sama dajesz zastrzyki czy do lekarza musisz jezdzic ?
Wspolczuje wam ale lepsze to jiz by mala sie meczyla...

Z tym okresem u mnie dziwnie bo wczoraj tylko troche a dzis juz plamie... masakra ..po chlopcach dostalam tez szybko ale regularnie co 28 dni...

Anisen nie biore anty ; D

Cleopatra kiedyś chyba Kasieńka polecała szampon z Musteli - potwierdzam że jest rewelacyjny i u nas po drugim myciu już było wszystko super, a też były to dopiero początki ciemieniuchy bo właśnie taki łupież:)

Hello.

Ja juz spakowalam cala familie...ufffff 3wielkie walizy, 3 male do tego wozek i torba do wozka ;) wszystko pięknie tylko jak my to do auta spakujemy hihihi. A to tylko tydzien nieobecnosci :)

Jagus urofuragin czy furagin bardzo dobry jest. Ze dwa dni i po klopocie. A jakby cis mocniejszego cie dopadlo to bardzo dobrze jest rozgrzac pecherz tzn. ciepla butelke trzymac miedzy nogami. Byle nie za goraca woda zeby udek nie poparzyc ;) ale dziala cuda :)

Akuku ty to masz z tym @ niezle... Moze faktycznie trzeba by do lekarza podejsc. Tylko u ciebie na pewno tak jak u mnie musialabys do gp szurac a oni g... pomoga w tej sprawie wiec pewnie tylko prywatnie do gina.

Fifka- fajnie ze jestes zdrowiutka :) a meza piekacego zazdroszcze ;)
My sie ciagle meczymy z tym przeziebieniem czy cokolowiek to jest :/ Juz sobie pistanowilam ze po swietach musze sie wziasc za te moje zatoki porzadnie bo juz nie pamietam jak to jest swobodnie oddychać :(

Nisiao- tak czesto bywa ze dzieci podczas infekcji lub brania lekow maja mniejszy apetyt. I mi wydaje sie tak samo jak Fifce ze twoja malutka tak po prostu ma ze wystarcza jej mniej. Grunt zeby nie tracila i cos przybierala. Moja Emma tez nalezy do tych dzieci mniej jedzacych. Srednio zjada 700-750 i tyle. Strasznie schizowalam na początku ze malo itd. Próbowałam karmic czesciej ale bylo jeszcze gorzej. Wiec postanowiłam pozwolic jej zglodniec. Karmie ja teraz 5 razy dziennie co 4godz a w nocy tylko jak sie obudzi :) Zauwazylam ze zje wiecej jesli i przerwa jest dluzsza. Moze i ty sprobuj przez jeden dzien :)

Dziewczyny moje kochane za niedlugo smigam na lotnisko i może mnie nie byc troche jeslu nie wbije sie w tych Niemczech na neta nigdzie. Tak wiec w razie czego jeszcze raz WESOLYCH ŚWIAT, SMACZNEGO JAJECZKA I MOKREGO PONIEDZIALKU :* Buziaki dla was wszystkich i dzieciaczków naszych styczniowych !!!!!

akuku skoro nie bierzesz anty, to w te pędy do gina. bo przy anty mogą sie zdarzyć krwawienia sródmiesięczne przez pierwsze nawet 4 miesiące, ale to nie miesiączka. Natomiast jeśli tak sie dzieje w normalnym cyklu to coś niedobrego sie dzieje :(

poiczteam wiecej co u Was chyba dlopiero w wielką niedzielę ;) bo dzis mąz w robolcie a jutro będzie załatwiał na budowie. Kiedy porobie zakupy na święta nie mam ponysłu, a kiedy cos upieke, ugotuje też :( masakra. Ba nawet nie mam kiedy iśc coś sobie do ubrania kupić. Śmiejsie sie ale od 2 lat nic sobie nie kupiłam co by było n ie ciązowe ;) mam pół szafy ciązowych rzeczy ( nota bene jakbyście znały kogoś kto chce prawie za darmo ciązowe spodnie, spódnice, bluzki, w zasadzie po kilka zł to dajcie znać ) a drugie pół rozmikar 36/38 w które jeszcze nie wchodzę. oszaleje chyba

acha znów mam jazdę z teściową. teraz o chrzest Leo i o święta. Musze nazbierać sił bol inaczej ta baba mnie wykończy.

Buziaki. lece dalej sprzątać i dzieciaki ogarniać ;) bo mi dom rozwalą ;)

reklama
aj dola mam. Jeszcze we wtorek z rana maz wyjezdza i to moze na 3 msce.
AKUKU dzis jeden juz dali w przychodni, wieczorem na ip musze jechac a sobota niedziela i poniedzialek beda przyjezdzac z karetki do domu. A we wtorek pojade na zastrzyk do przychodni i od razu wizyta kontrolna.
Najgorzej, ze osluchowo nic a jednak musiala miec antybiotyk. A ulewa niemilosiernie. Juz ja sadzam praktycznie na siedzaco a i tak chlusta mocno. Caly czas przebieram

Do góry