reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Marika- robiłaś sobie jakieś badania? bo to nie dobre objawy..
Bluelovi- no ładny mały a jaki był jak się urodził?
Aniia- u mojego też zależy od dnia czasem w nocy jedna pierś mu wystarcza a czasem przy drugiej zastanawiam się co dalej bo nie mam co mu dać... ale na szczęście jeszcze nie było sytuacji, że mały był jeszcze głodny a ja nie miałam co mu dać:)

Dziś zaczynam akcję pieluszki wielokrotne- zobaczymy jak się sprawdzą:)

reklama
Marika moze to z przemęczenia? obserwuj się kochana, i postaraj sie odpocząća ja wczoraj bym dziecko utopila, az mi sei cieplo zrobilo, kapalam malego i odwrocilam zeby plecki umyc i jakos glowke mu zamoczylam a on zaczal tak wierzgac nozkami. matko dziewczyny koszmarne uczucie, jak go odwrocilam i powycieralam twarz to zobaczylam taki lęk w oczach. ale o dziwne nie plakal tylko tak inaczej patrzyl na mnie, z takim strachem wlasnie albo wyrzutem.co do wagi to moj wazy 5300 a urodzony 3070 i ubranka nosimy 62 a niektore bodziaki to nawet 56 jak sa takie wieksze.czytam teraz fajna ksiazke a raczej serie, dla tych ktore lubia czytac o kobietach w arabii polecam . znalazlam na allegro, ja mam z biblioteki TANYA VALKO ARABSKA ŻONA CÓRKA KREW KSIĘŻNICZKA (4052752855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Anbas tak, Nataniel miał skazę białkową (już mu powoli przechodzi), jak karmisz butlą to trzeba będzie zmienic mleko, a jak cycy to wyeliminować wszystko z mlekiem i jajami. ten krem z la roche jest ok, dobry do gojenia. ja smaruje obydwu balsamem do skory atopowej z svr, fajnie natłuszcza

Kasia moj jadl co 2 godziny. .sam sie urwgulowal na dluzsze przerwy.. za to drugi syn non stop wisial na mnie. ..a przeciez jadam tak samo od lat... za malo raczej nie masz. Moze Twoj maluszek lubi miec zatankowane pod korek.

Dona moja jak zaczal roic kupkibo konsystencji musztardy to po kilku dniach zaczal lepiej spac. Zycze Ci tego.

Monika ja sie obudzilam o 4.30 I chfialam isc cwiczyc ale stwierdzilam ze pozniej padne na twarz wiec pocwicze wieczorem..ale ze chlopcy wstali o 6 to pocwiczylam..z tym ze wtedy musze czekac z karmieniem godzine od cwiczen ...

Dziewczyny tyle napisalyscie dzisiaj..aaa na musze isc obiad robic... postaram se zajrzej jak chlopcy beda kbiad jedli... albo wieczorkie...no kurcze tyle robie ze nie mam czasu... pisac moge ew. Jak na kibelku jestem haha bo jak ide do lozka wieczorem to jestem w stanje tylko przeczytac z tel. I zasypiam haha

Karmi wiec mam sekunde.

Elema moj chyba najkrotszy bo jeszcze niektore zaklada ciuszki na 56 hehe jemu w mase idzie a nie w dlugosc hahaha.

Pustiszi a moze zabki ?? Moj Viki mial 2 m jak pierwszy wyszedl.

Sylka to musialas czadowo z tymi wozkami wygladac haha...

Marika mojemu wyszla wysypka po truskawkach.. narazie probuje dalej ..

Diablica hehe moj 4 dbi kupy nie robil..a jak zrobila to taka ze az na biodrach zewnatrz ud..wszedzir heh.. wiec chyba noe zuzywa a magazynuje haha

Ania moga byc I zabki juz...

Pustiszi haha moj Emil identyko tv najlepsze haha.. I tez by siedzie chcial non stop...

Kaczuszka ja tez zasme musze malego budzic zeby ratowal cycki haha ale mi sie poprostu nie chce wstawac do laktatora haha
Bo cwicze...z dieta nie ma szans bo I ja glodna chodze I Emil bul niespokojny... a ja z glodu zla I na koniec dnia sobie humor slodkim poprawilam..

Ania a na fejsie napiszr moj pies robi zdrowa kupku bo je pedigree hahaha.

Cleopatra ja tez chce do fryzjera..

Yoanna zara pronlemy brzuszkowe powinny minac..oby!!
Moj tez zostawia mleko w piersi.. widocznie juz noe potrzebuje wiecej! !

Papagu nie oszalejesz a bedziesz sie cieszyc z kazdej nowej zczynnosci ktorej sie synek nauczy..jeszcze sie w zuviu napracujes az Ci bokiem wyjdzie ;)

Kamag moj maly spi je zabawa I sam zasypia...ale starszaki zasypiali przy cycu.. Emil ze smokiemm ale Asem chce cyca mimo ze glodny nie jest..ale chwile possie I soe zlosci ze leci I woli smoka.

Blue t faktycznie duzy juz moze sprobuj go woda lub herbatka oszukac.

Papagu ja mam tak jak ty maly ptzyzwyzajony do zynnosci o danym czasie hhe. Widzr ze dzis o weekendzie zle mu sie w foteliku spalo wiwc hyba w weekend bede robic tak jak w tyg..

Anbas zr skazy bialkowej czesto dziecoi wyrastaja. Idz do lekarza bo czasem dlugo to schodzi a lepiej sie upewnic zy to to..ew. jak jej zejdzie zhedz cos mlecznego I jak go znowu wysypie to znaczy ze skaza..

Marika jejku uwazaj na siebie... swoja droga ja co karmienie jak maly zazyna jes dostaje dusznosci I jakbu zawrotow glowy ...co jest ??

Dona jejku dobrze ze sie noc noe stalo...

Ja osatnio w trakcie karmienia kihnelam I maly sie tak przestraszyl ze sie rozplakal biednu..
Uff dalam rade..ale niw posprzatalam..wr

Do pozniej..jad po hlopcow I na plac zabaw pojdziemy bo pieknie jest n

o jacie , co to dzis naprodukcja stron!!!
Teraz to nei wiem co napisac.

Do fryzjera tez sie wybieram w tym tygodniu, bo sa za dlugie i opadaja, musze miec scieniowane , zeby byla burza loków.

yyyyyyyyy.....moj tez uwielbia tv, ostatnio probowalam mu glowke odwrocic to tak zawziecie trzymal i patrzyl jak zahipnotyzowany.

Moj je od 90-120, wiec podobnie jak Wasze...to nie ma sie co martwic , maluchy wiedza ile potrzebuja.

Kupke robi codziennie 1 lub 2.

Akuku to ty wystarszylas Emisia, niedobra ty..u nas Dawid straszy małego, juz nieraz sie rozpłakał, bo przybiegnie nie wiadomo skad i wydaje jakies dziwne glosy.

Anbas moj ma alergie na mleko krowie, kapie w emolium, a do buzi stosuje krem specjalny z emolium, bardzo fajny. Poczatkowo wyeliminowalam mleko i wszystkie przetwory mleczne plus jajka, teraz zaczynam powoli jesc, ale w malych ilosciach, mleka nie pije w ogole.

Fifka no tak prawie 7 kg 6890 dla mnie jak 7 !!! Oliwia nosi teraz body i śpiochy zreszta resztę ubranek które Julii kupowałam na pól roku !!:) a sama nie ma jeszcze 3 miesięcy .

Pati ja nie mam żadnej porady co do smoka bo Oliwia wlasnie tydz temu go odrzuciła nie chce wcale liże swoje rączki a próba wsadzenia smoka kończy sie histeria :( i juz z nią nie walczę bo Julia wcale smoka nie miała bo tez nie chciała i jakos przeżyliśmy chodz nie ukrywam ze smok dobra sprawa dziecko sie szybciej uspokoi :(

monika 9 to pięknie zjada o 19 i śpi do rana :) zazdroszczę ;)

papugu ja wrocilam po pól roku z Julia i stanowisko na mnie czekało a oprócz tego miesiąc po powrocie kończyła mi sie umowa i na szczęście dostałam na stałe :) teraz jesli wrócę po roku to tez wracam na swoje śmieci :)

kamag tak u nas ta sama kolejność do tej pory tej aktywności po jedzeniu była tylko godz i zaraz musiała sie zdrzemnac teraz wydłuża ten czas zabaw do dwóch godz za Chiny ludu niechce wcześniej drzemki złapać przez co uspac ja graniczy z cudem :(

blue moja tez juz prawie 7 ręce mi opadają jak biorę ja do odbicia a jak ma kryzys i beczy to noszenie jej na rękach katastrofa ja nie mam sił ona szybko tyje a ja ciagle chudne .

Moja teraz wazy prawie 6...znaczy kolo 5800 lub 5900 tak mniej wiecej bo wg wagi lazienkowej. Tez mnie rece czasem bola ale porównując z kuba to i tak niewiele bo on to co miesiac 1500g jak w pysk strzelil :) i w tym wieku wazyl prawie 8 ;)

Co do rytmu dnua to tez roznie. Znaczy rytm to mamy nocny tylko. O 20 kapanie, 20.30 karmienie i nyny do 2.30-3.30 znow karmienie i spanie do 7-8 a potem to zupelnie roznie. Szkoda ze mlody wstaje po 6 bo tak to bym sie wyspala :)

Dzieki dziewczyny za rady dotyczace tej skazy. Tak myśle ze cos z tym jest na rzeczy bo od wczoraj zupelnie nic mlecznego nie jadlam, smaruje buzke tym la roche i widze ze blednie ten rumien na policzku chociaz dalej taki suchy strasznie.

Sylka i jak teraz z ta alergia jak juz wprowadzadz pomalu nabial do diety ? Bo ja laik w tych sprawach zupelny i myslalam ze nie mozna nic nic az do zakonczenia karmienia.

Vinga a ty kochana jak przestalas karmic Nata to jakie mleczko podawalas? I co z tymi wszystkimi kaszkami np. Sa tez jakies nie na mleku ktore mozna podawac?

Anbas ja też myślałam że mały ma skazę białkową bo miał całe policzki w krostkach i czerwone. W szpitalu przy okazji mu podleczyli i teraz ma troszkę. Ja próbuję po trochu nabiału od kilku dni i mu nie wychodzi więcej krostek więc chyba nie potrzebnie się męczyłam z tą dietą. Także idź do lekarza bo to nie musi być skaza.

mój Wojtuś waży już na pewno ponad 6kg bo w szpitalu prawie 2 tygodnie temu miał 5660g. Śpi w nocy ładnie tak jak pisałam wcześniej a w dzień różnie czasem ładnie kilka drzemek po 2-3godz a czasem kilka po 15 min. Ciężko o schemat żeby w tych samych godz to samo robić.
sylka podziwiam z tymi wózkami i jeszcze starszak.

Magsus nie zła waga. Co do noszenia rozumiem tyle że ja bardziej na kręgosłup narzekam.

Blue w tym wieku chyba nie masz się co przejmować, bo ci będzie płakał że głodny. On sam sobie wyreguluje.

marika napisz jak się czujesz i zrób badania, bo strach normalnie. Ja też idę na morfologię z małym bo po antybiotyku i przy okazji sobie zrobię.

Ostatnia edycja:
reklama
Anbas jak przestałam karmić to młody bebilon pepti pił, kaszki są ryżowe i robiłam je właśnie na bebilonie pepti. poza tym Nat uwielbiał sinlac, to taka kaszka specjalna dla alergików, bez mleka i glutenu. mój to już w ogóle alergik na całego, bo i gluten i mleko ... a teraz już wszystko powoli przechodzi, już nawet pijemy zwykłe mleko Hipp :) i nie wysypuje go. głowa do góry Anbas, z takich alergii do 2-3 roku życia dziecko wyrasta :)

Do góry