reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ania, mam nadzieję :-) Może tak się po prostu wyregulowały. Tyle im potrzeba i koniec. Bo u nas też nastroje przednie :-)
Papagu, ja podobnie jak Ty chcę zostać rok z Księciem skoro mogę. Początkowo myślałam, że w tym czasie poszukam nowej pracy, bo już się zasiedziałam, finansowo jest znośnie, ale nie są to kokosy a znacznie więcej nigdy nie będzie. Ale z drugiej strony mam tak fajne warunki pracy, że wątpię czy znajdę porównywalne. Najchętniej nie wracałabym wcale, rozkręcamy z M. własną firmę (tzn.bardziej M.) i w to chciałbym się zaangażować, ale obawiam się, że e Tym czasie nie rozkula się na tyle, by zrezygnować z mojej wypłaty :-(

reklama
ale pogoda sie popsula. nie dosc ze spacery to i tak masakra a w taką pogodę to boje sie brac ja na rece na dworzu ze ja zawieje... :(
Co do wprowadzania rytmu dnia dziecka wszędzie jest taki schemat: sen-jedzenie-aktywnosc-sen-itd. czy u was tez jest taka kolejność? u nas najłatwiej o zasniecie przy cycu:) bo po aktywnosci jak jest zmeczona to zaczyna sie placz i bardzo ciezko mi Pauline uspic. Jak to wygląda u was? :)

No to ja jestem zalamana wojtek ma jutro 9 tygodni ubranka nosi 68-74 i wazy UWAGA!!! 7 kg masakra! on ciagle mnie wysysa i jeszcze UWAGA czasami po spiciu cycków za 15 minut musze mu dac butelke wypija 120 i wola !! nieiwem czy ja dzieciaka nie utuczylam juz 3 razy wypijal w tamtym tyg mm! z luska nigdy nie mialam takich problemów ... zastanawiam sie czy moj salcesonik dalej tak bedzie tył? bo mi ręce mdleją ;O:szok:

Właśnie a może skok hehe wyszloby ze co tydzień maja hehe

U mnie jest rytm od zawsze ale po 19 albo 20 kąpiel mleko sen ... Mleko sen .... Mleko sen ... A od 5 - 6 rano żadne zasady nie obowiązują mojego dziecka... Jest wyzwolony

Kamag- u mnie ten sam schemat.. po półtorej godziny mały zaczyna pojękiwać, że jest śpiący.. ale tu zależy od pory dnia przy pierwszej drzemce kładę go na brzuszek w wózku i chyba się już nauczył ze to oznacza sen, bo już nie walczy z podnoszeniem główki tylko zasypia.. druga drzemka to zazwyczaj spacer więc jak tylko mu czapkę zakładam to on już wie co się dzieje (dlatego w taką pogodę jak dziś muszę go trochę oszukiwać i zakładać czapkę a jak zaśnie, zdejmuję mu) trzecie drzemka to też często ale nie zawsze spacer więc już go nie oszukuję tylko wkładam do wózka i powożę aż uśnie:) tylko, że ja robię to prawie zawsze o tych samych godzinach albo jak mały zaczyna pojękiwać.. nie pozwalam mu się tak zmęczyć, że zasnąć nie może. i u nas nie ma problemu z zasypianiem w ciągu dnia:)

Hej babeczki.
Z tym jedzeniem może przecież btc roznie. Dziecko to nie maszyna i nie musi co 4 godz zjadac dokladnie 150 czy 180 ml. No tak to sobie przynajmniej tlumacze bo mija tez je roznie. Przeważnie kolo 120-130 co 3.5-4 godz. Wiecej i częściej nie wmusze chocbym chciala. Pluje, wywala jezorek i koniec a przeciez na sile wlewac nie będę.

U nas chyba inny probkem sie pojawil :( Chyba mamy skaze bialkowa :( ten policzek coraz gorzej wyglada :( najpierw tylko troche krostek bylo. Potem zaczal czerwieniec a teraz jeszcze taki suchy sie zrobil na maxa i swiecacy. Jeszcze nie bylam u lekarza bo chce sprawdzic czy jak odstawie wczystko co mleczne czy bedzie cokolwiek lepiej ale martwie sie bardzo :(

Vinga ty chyba mialas podobny problem z Natem co? A moze cos pomylilam. W kazdym razie czy macie moze jakies rady co i jak z jedzeniem i jak traktowac ta skore na buzce?
Do tej pory kapiemy w oilatum. A na buzke kupilam krem z la-roche taki z vit b5 bo farmaceutka tak doradzala...

Macie moze jakies rady? Bo ja zielona w tym temacie a mala mi sue zadrapie zaraz tak ja to swedzi :(

Ale mi sie slabo zrobilo. W jednym momencie. Ledwo do lozka doszlam. Glowa boli, w oczach ciemno, mdli i na wymioty zrywalo. Gwiazda spi w foteliku przy wlaczonej suszarce. Zaraz pewnie wstanie a ja boje sie wstac na nogi :(

reklama
Pustiszi ja od tyg zabieram się za ogródek! Został już przekopany a teraz planuje co gdzie posadzić :) Tylko boję się czy mi nie zmarznie jak posieję już teraz bo niewiadomo czy się nie ochłodzi?

Sylka musiałaś nieźle wyglądać z tymi 2 wózkami, ale gratulacje że dałaś radę, dzielna kobieta z Ciebie! :)

Aniia nie przejmuj się że mała je jakby mniej bo u nas jest na odwrót i je 3 x więcej niż zwykle , lekarz powiedział że to taki skok wzrostowy który jest 2,6,9 miesiąc gdy dzicko bardzo szybko rośnie przez chwilę :) Wiec może twoja mała już jest po tym skoku i wróciło do normy jedzenie :)

bluelovi no wow :szok: masz co nosić :D

Marika dzwon po meza, mame, kolezanke! Niech ktoś przyjdzie do małej a ty odpocznij! Nie ma co ryzykować żeby się coś stało Tobie czy córce!

Do góry