reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka rozumiem o co ci chodzi, masz racje, to nie jest normalne, że wszystko co złego się dziecku dzieje to zwala się na szczepionki.
Pustiszi akurat to o czym piszesz to bardzo możliwe, większość szczepionek ma rtęć i inne metale cięzkie które kumulują się w mózgu uszkadzając go. co do gorączki to normalną można uznać do 38stopni, i tak masz nawet napisane w ulotkach szczepionek ale jak nie chce spadać lub jest naprawdę wysoka to oni muszą coś wam mocniejszego dać!

Kasiu podobno nie istnieje coś takiego jak "chudy pokarm". ja ostatnio mało jem i widzę,że pokarmu jest mniej ale czy jest mniej sycący - nie sądzę

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Verita!
Ja od początku mam chuda dietę,a mała przybiera prawidłowo, w środę była ważona i ma 4760 g czyli od wypisu przybrała 1660 g.

siva- moj Areczek przybral od wypisu juz 2750g! :-) takze przybiera ładnie, tylko chodzi mi o te pare dni, jak wprowadze diete to bardziej marudzi i czesciej chce cycac... moze mam mniej pokarmu, ale jakos specjalnie tego nie zauwazylam...;-)

ale powinnam sie cieszyc, im wiecej skladnikow jem, tym malyt spokojniejszy:-p

Vinga - kurde to rzeczywiście może byc rożnie z tymi szczepionkami ale tak każdy szczepi i ma nadzieje ze jego dziecka nic nie dotknie złego a jednak czychaja skutki eeeeh.
Gabrys bardzo odczuwa gips ??

Wiecie co mały wstał ma 37,4 to juz sie powstrzymam co nie ? Nie dam mu nic ale będę mu mierzyła temp bo sie boje

Pusiszi na 37,4 nie musisz dawać już czopka. mój normalną temperaturę ma 37stopni :) a Gabryś pierwsze dwa dni przeżywał ten gipsik, teraz już się przyzwyczaił. potrafi nawet ten ciężar podnosić do góry

Cześc dziewczyny podczytuje was ale jakos ciezko mi cos napisac wgl wypadlam z forum po ciazy i ciezko mi si eogarnac ;( wgl to mnie juz jakas deprecha lapie od tego siedzenia w domu ;( dobrze ze wiosna idzie bo oszalec mozna ..prania tona conajmniej jakbym słoniatka a nie dzieci miala...syf to sam wchodzi do mieszkania ...nikt nie wklada garów do zmywarki oprócz mnie ..nikt ich tez nie wyciagnie....obiady...kazdy by chcial ..hm ludize to powinni byc zaprogramowani tak zeby nie musieli spac....bo doba jest zakrótka ;O

:confused2:

Pustiszi narazie nic nie dawaj , mówili mi po szczepieniu ze jak przekroczy 38 to zbijac ;** ucaluj malutkiego ;*

vinga wspołczuje wam tego gipsu ;( biedny Gabrys ;( jak się kąpiecie?

kasia mówia ze nie mozna miec chudego pokarmu :)

kurczze a my chorzy tzn luska katar ja katar i kaszel a maly taki katar ze az sie glutami dusi ;( dostalismy wszyscy witaminke c i nasivin do nosa odpowiednio do wieku ;) a ja szalwie do plukania gardła .

tak sie zbieram zeby wrocic troche na forum i czasmi cos skrobne w innym watku i zawsze cos ;( siedze ciagle sama bo M jak w domu to z tesciowa remont robia ...:confused2:

a moj wojtek wazy juz 6.050 kg czyli od wypisu 2 kg .wiecej by bylo tyle ze przez pierwsze dwa tyg. przytyl tylko 200 gram , powiem szczerze ze niedlugo chyba bedzie ciezszy od luski bo ta mala moja 10kg :O

zamówilam Łucji lozeczko jzu spi w nim dzisiaj juz 3 h w dzien wczoraj cala noc u siebie jestem w szoku oby sie nie odmienilo , nawet wojtka nie chce wpóscic tam a to jej ukochany braciszek ;D i zaczela wkoncu gadac powoli ale idzie sie z nia troche dogadac ;) tyle ze na wszystkich wola MAMA i uszy pękaja ;) a sie zrobila cwaniara dzieci ciagnie i namawia zeby robic to co niewolno :O
Łóżko z szufladą + materac gratis 140/70 roz (4051343094) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama
Blueloviv:) jakie sliczne lozeczko :) mala pewnie jest najszczesliwsza dziewczynka na swiecie ;)

Pustiszi trzymam kciuki za poszczepienne reakcje! Mnie tez leca wlosy na maksa, a cera stracila ciaząową swiezosc ;) Mocniej mi sie przetluszcza niestety :/

Vinga, byle do srody! Dzieci sa silniejsze niz myslimy, pewnie teraz dla Ciebie to trudniejsze niz dla niego

Marika, u mnie to samo, wszystko w domu "samo sie robi" ;) - a powaznie, sam sie robi tylko balagan! jest wszedzie!

jak jest w koncu z tym mlekiem? Mnie polozna sugerowala, ze mam slaby pokarm bo maly je bardzo czesto. Potem w necie wyczytalam, ze nie ma czegos takiego jak slaby chudy pokarm..
ale.. jak odciagam pokarm, a odciagam w nocy kiedy jest podobno jajtresiwszy, i postoi w lodowce to robi sie na nim 2-3 mm warstwa, A jak bylam u kolezanki ze szkoly rodzenia i zobaczylam jej mleko w lodowce a mialo ze 3 cm warstwe !! to zwatpilam :/ a ona odciagala w dzien!

Ostatnia edycja:
Do góry