reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

MONIKA oj trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

PUSTISZI a co sie stalo synkowi? bo ja tez dopiero po 2-3dniach schowalam do lodowki

DIABLICA super, ze juz wyzdrowieliscie

reklama
Pustiszi na opakowaniu jest zeby trzymac w lodówce biogaie? Wyrzucilam ulotke ale się jakos tego nie doczytałam i też nie chowalam do lodówki.

Doba u nas delicol dał nieprzespana noc. Jeszcze tak zle Noe było. Stosowalam krotko bo jeden dzien ale juz sie bałam dalej dawac. Brzuch napompowany twardy jak skała a mala cała noc stekala i płakała na zmiane. Rano masowanie zginanie nóżek chwyt kolkowy i infacol i dopiero ruszyło. Wiec póki co zostajemy przy infacolu. Może nie ma przy nim rewelacji ale stekanie i bol brzucha trwa o wiele krócej.

U Paulinki zrobiła się ta okropna cirmieniucha. Na główce a w zasadzie wysoko na czole są dwa malutkie żółte jak by strupki. Natomiast na brwiach ma jeden dlugi zolty pancerz. Jak na niemowlę ma dość gęste ciemne brwi i zreszta na główce sporą czarną czupryne. Kapie ja codziennie. I wiem że to też kwestia hormonów ale wolała bym zapobiec rozprzestrzenieniu się na główce. Macie jakies sposoby?. Przez te gęste włosy często poci sie pod czapeczka. Chyba że zakladam jej za ciepłą no ale przy takiej pogodzie to jeszcze za zimno na bawelniana? I po kąpieli zakladam czapeczke bo rezcnikiem nie da sie do sucha wytrzec jej czupryny. Czy nie powinnam? Sama juz nie wiem...:(

Bylismy dzis u moich rodziców i troche odpoczelam. Moja mama nosila wnusie i zabawiala a ja w zasadzie tylko karmilam :) czesciej będę tam wpadac :)

Pustiszi, kiedys biogaia byla do przechowania w lodowce, i wtedy nie sprzedawali jej online.
Teraz jest zmieniona receptura i mozna przechowywać w temp pokojowej. Dicofloru nie znam, wiec nie wiem :/

Nie wiecie ci bo przed otwarciem dicofloru albo Biogai trzeba koniecznie w lodowce to trzymać dzisiaj jak kupiłam farmaceutka do mnie ze migiem do domu do lodówki no i własne sie rak o tym dowiedziała
A po otwarciu może juz byc w temp pokojowej no i jest tak w ulotce ;( a dicoflor szedł mi 8dni jakby mama w domu otworzyła to może było by inacZej bo ta babka powiedziała jeszcze ze po zetknięciu z tlenem one sie wyrównują a w ciepłym pomieszczeniu zamknięte tak jakby fermentuja i szkodzą no ręce załamalam ale kto wiedział ? :( nic to młody 3nice walczy jutro juz dostanie BiGaie i mam nadzieje ze sie unormuje znowu bo 2 tyg było super i nagle
Beeeem

Mirka musze sie nie zgodzić na opakowaniu mam wyraźnie napisane ze lodówka naprawdę tylko nie interesowało działanie specyfiku a nie transport

Przepraszam ze post pod postem a wiec:
ImageUploadedByForum BabyBoom1394310125.128134.jpg ostatni akapit
An Anbruch : znaczy po otwarciu no ale przed kuhlschrank lodówka chyba ze w pl jest inaczej tego nie wiem nie osadzam tylko tak trzeba na wszystko uważać i myślec uuuuuh

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1394310125.128134.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394310125.128134.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 68
Pustiszi moze ta niemiecka BiGaia ma troszke inny skład od BioGai bo na tej którą ja mam pisze tylko by trzymać w temperaturze poniżej 25 stopni, a też właśnie to ostatnio sprawdzałam bo chyba Wiola mnie pytała i przestraszyłam się że może dziecku szkodzę

hej wam :)

my mamy dziś szalony dzień :( Natanielowi zęby idą,drze się niemiłosiernie, noc czy dzień jest tak samo :(
do tego Gabryś od 16 do 21 non stop płakał :( nie wiem czy to kolka czy inna chol.era :(
a żeby jeszcze mnie dobić to teściowa wywietrzyła nam dziś mieszkanie, ale nie wzięła pod uwagę tego, że mamy marzec.... więc teraz śmierdzi nam w mieszkaniu sikami kota! mamy podpiwniczone mieszkanie i okna praktycznie przy ziemi, a koteczki "kochane" upodobały sobie szczać na nie!!! jeszcze bardziej nie mogę się doczekać przeprowadzki! na 1 piętrze raczej żaden kot mi nie naleje na okno

Kamag ja zakladam bawelniana czapeczke, jak ci sismpici to tez czas na zmiane... nie przegrzewaj maluszka. No i w czpce po kompieli poci sie ??? Jak tak to jie sakladaj chybz ze przeciagi masz. Ja po kompielk nie zkaladam od dawna ;)

Sorki zs sie nie odzywam ale brakuje mi czasu..zabto wszystko czytam

Emis wczoraj byl wazony i wazy juz 5220 ;);)

M dzis mial isc na noc do pracy i nuz nawet spal 9rzed nocka ale zadzwonil szef ze dzis nie musi bo cieplo bylo i podobno mu za to zaplaca juppi.

Do nastepnego..ide spac bo padam na twarz.

reklama
Hej kochane!

A więc kolejne przedmioty zaliczone :-) dwa razy 4.5 to dobry wynik :-D

Oczywiście spóźnione życzenia na Dzień Kobiet! :tak: Wszystkiego dobrego lasencję!!!

Hope ja pytałam ortopedy na Usg o te noszenie i on był jak najbardziej za ale po 1 miesiącu życia jak dziecko robi się już takie bardziej "sztywne". Ale bardzo polecał noszenie w chuście :-)

Anisen
taka opinia ma sens.... Ja noszę Adriana dłużej ale tylko kiedy śpi. Jak wstaje i się kręci zawsze ląduję na kocu, w łóżeczku, na leżaczku itp. Więc nie sądzę zebym krępowała mu tym ruchy :-)

Pati witaj! Zapraszamy do nas i rozgość się :-D

Mamy brzuszkowe bardzo wam współczuję... ale też życzę żeby tak jak u nas zakończyły się problemy wraz z 3 miesiącem życia... ja już zaczynam jeść wszystko a Adrian na nic nie reaguję i nic nie przyjmuję

Vinga współczuję przebojów... oj wierzę że jest ciężko..

Jaguś
no to pięknie!! :-D Adrian nam już też wszytkie noce przesypia bez wyjątku. Czasem tylko tak jak dzisiaj budzi się około 5-6 i gada bo jest wyspany :-p a ja korzystam z możliwości napisania posta :-D Ale zaraz padnie i będzie drzemał do 9 :-p

Siva zdrówka dla córy...

Diablica
witamy! Dobrze że maluszek już zdrowy... i życzę też zdrówka dla siostrzyczki :*

Pustiszi najważniejsze że zdiagnozowałaś problem... Nie zadręczaj sie kochana bo nie ma w tym twojej winy.... :*

Heh... ja mówię że Konrad nie rozmawia... za to Adrian tak za niego nadrabia że jakaś masakra... nawet teraz uciszam go bo takie serenady śpiewa ze zaraz brata obudzi... Udało mi się ostatnio nagrać jego debatę jak w nocy nawijał :-p Nic nie widać bo kręcone po ciemku ale głosik Adriana fajnie słychać :-D

https://www.youtube.com/watch?v=76cnbfb1lPs&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
Do góry