reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

I ja dołączam się do życzeń dla każdej mamusi i wszystkich małych kobietek:-)

Dołączam do tych czekających na trzeci miesiąc, chociaż u nas nie jest tak najgorzej:-)

I muszę napisać że jestem w ciężkim szoku - mała zasnęła tradycyjnie o 18 i wyłączając przerwy na jedzenie oraz od 5 do 7 na gadanie to śpi do tej pory! Chwilo trwaj:-)

reklama
Dzien Dobry. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Noc z wieloma pobudkami. Laura wstala o 9:30 zjadla, posiedziala i placz, bo chciala znow spac. Tak wiec lulam w lozeczku.

DONA Dicoflor to jest tylko probiotyk z tego co cxytalam sklad to taki sam ma 4lakti baby co podawalam i kosztowal 18 zl i znalazlam Floractin za 12 zl i tez ma te same szczepy probiotyczne. Biogaia ma inne. Nie wiem czy czytasz ulotki ale skutecznosc probiotyku zalezy od regularnosci w stosowaniu. Nie pomoze jak bedziesz raz dawac raz nie. Nie boj sie tego bo to jest to samo co bakterie probiotyczne w Actimelu itp. Ja tez pije probiotyk z nadzieja, ze cos z tych pozytecznych bakterii wyladuje w moim mleczku.
Espumisan, Infacol, Bobotic i inee maja symetykon. Nie wchlania sie do organizmu i rozbija pecherzyki gazow w jelitkach.
Delicol zaczelam dawac od poniedzialku wieczor a efekt byl w srode i czwartek a piatek znow mega marudzenie, ale cxy brzuszkowe? tego nie wiem.
Debridat daje ale czy cis skutkuje, nie wiem. Na twoim miejscu bym tylko to odstawila, pozniej Delicol, a probiotyk podawaj codziennie bo inaczej nie zadziala. Sprobuj jeszcxe diety bezmlecznej

HOPE ja tam nawet o chuste nie pytalam bo w mojej dxiurze to niemodne a lekarz od usg kompletny gbur, brrr

PATI z synkiem mialam Enfamil i wlasnie mial straszne problemy brzuszkowe, jak przeszlismy na Babilon to bylo zdecydowanie lepiej. Nie wiem czemu pediatrzy tak polecaja to mleczko, jak czesto jest dla dzieciaczkow "za mocne"

ANISEN dobrze ze moja tesciowa sie nami nie interesuje i nas nie nawiedza ;)

JAGUS moze juz raz na zawsze poszly od was problemy brzuszkowe

Marika dzięki za pełen opis, zgadzam sie z toba co do kwestii stosowania lekow, i tak tez robilam, debridat stosowalam przez 2 tygodnie zgadnnie z zaleceniem lekarza a dicoflor zaraz po tym jak skonczyl mi sie Infacol ktory na sstekanie i nieprzespane noce nie pomagal, teraz pomyslalam o Delicol i podawalam go od czwartku rana do wczoraj wieczorem ale sytuacja byla nie do opanowania, maly stekal i plakal przez caly dzień, noc, dzień i dlatego wczoraj wieczorem juz go nie podalam bo doszlam do wniosku (moze mylnego) ze on po prostu zaostrzyl objawy brzuszkowe zamiast je wyciszac. Diety bezmlecznej tez probowalam i w sumie nie bardzo widzialam roznice, ale wlasciwie dalej praktycznie nie jadam nabialu, chociaz bardzo lubie i przez ten brak wydaje mi sei ze stale jestem glodna, no ale czego sie nie robi dla malenstwa. jeszcze tydzien i maly bedzie mial 3 miesiace, mam nadzije ze problemy z brzuszkiem złagodnieją

DONA u was te 3 msce moga sie przesunac, bo synek urodzil sie wczesniej.
Faktycznie skoro Delicol nie pomogl to moze szkodzic, tak jak pisala MAGSUS. Nam pomogl na 2 dni. Dzis bede obserwowac i jak bedzie marudzenie to odstawie. Probiotyk najlepiej podawac bez przerwy. W tym Floractin pisze, ze w celu przywrocenia microflory w jelitach to podawac 2 razy po 3 krople a nie 6 kropli na raz. I badz tu madry jak podawac ;)
Ja podaje Espumisan ten mocniejszy 3 kropelki dosc czesto. Moge podac ich 10 razy po 3 kr na dobe, jednak nigdy az tyle nie daje ale widze ze to jej pomaga.
No i czeste ukladanie na brzuszku. Laura na nim spi. Jak sie budzi to ladnie jej baczki odchodza. Polozna mowila, zeby klasc i 10 razy na dobe na brzuszek

Kobietki - najlepszego dziś i każdego dnia dla Was!
Anisen -dzięki za piękne życzenia ;-)
Współczuję wszystkich problemów brzuszkowych - u nas delicol działa trzeci dzień i oby tak dalej! Mała nie marudzi-chyba ze zmęczona albo mokro. Przesypia całą noc, z jedną przerwą na cyca. Gdyby nie to, ze starsza dziś zachorowała, byłoby pięknie. A tak-m pojechał z Julia do lekarza a potem zawiezie ja do dziadków, żeby Lenki nie zaraziła. Żal mi jej, bo ma w tygodniu zawody sportowe, w których miała startować i jest zawiedziona.
Miłego dnia dla Was!

No i Julia dostała antybiotyk, bo już słychać coś na oskrzelach - a kaszle dopiero od wczoraj. Mam nadzieję, że Lenę ten wirus oszczędzi.

Ostatnia edycja:
laski my wczoraj wrocilismy ze szpitala....Miki zdrowy ale za to siostra chora.

no ale poki pamietam...mam nowy nie otwierany delicol kupiony 2 tyg temu w aptece....chcego sprzedac bo my juz nie uzywamy....25zł plus przesyłka. to jakies 32 zł...ktoras chetna??? pytania na pw

Wszystkiego dobrego kobietki! :)

My dziś odebraliśmy wyniki krwi Zosi, TSH w normie, FT4 norma, FT3 niestety zawyżone :(

Zaraz wysyłamy email do naszej endokrynolog i zobaczymy co odp

Wszystkim kobietkom i tym duzym i tym malym, samych radosnych dni i slodkiego ,miłego życia!!!

Ja w domu mam 4 facetów, ale nie leze i pachne tylko normalnie na pelnych obrotach dzsisiaj:-D
Kwiatuszki dostałam.

No i sama zaszkodziłam dziecku zaczęłam podawać dicoflor od 4 dni co mi mama przysłała z pl i dziecko od początku chore !!!!! No i co sie dziś dowiedziałam kur@& jaka ja głupia jestem !!!!!! Dicoflor jak i BiGaia i inne probiotyki w lodowce !!!!!!!!!! I zamiast taki dicoflor pomagać szkodzi !!!!!! Wrrrrrr zła taka jestem ze nie wiem dzisiaj kupiła BiGaie i szybko w samochód do domu i w lodówkę ach a paczka tydzień szła to mogłam jakos przeczytać czy co całkiem mi z głowy wyszło krople to krople przeciez a jednak ! ;(

reklama
Oj Pustiszi,za dużo na głowie po prostu i dlatego nie pomyślałaś. Dobrze ze szybko do tego doszłaś, nie dręcz się.

Do góry