reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Marika R zaczął jeździć jak zaszlam w ciążę z Julia i wtedy nie było źle bo pracował w małej firmie nawe w tyg był w domu czesto na noc takze jak Julia sie urodziła bardzo mi pomagał . 2 mies przed zajściem w ciążę z Oliwia firma R ogłosiła upadłość zmuszony był znaleść cos szybko bo problemy z kasa były i tak o to mamy to co mamy :( on na szczęście nie wścieka sie ze nie moze odpocząć zajmuje sie dziećmi ale dla mnie to mało :(

pati witaj !!!!! Kurcze mnie ten debridant przeraża ma takie kiepskie opinie z tego co słyszałam i czytałam u większości dzieci nie pomaga a nawet jest gorzej :( u nas tak samo niby nie ma typowej kolki ale stekanie bezsenność i przelewanie w brzuszku nieraz tak jej bulgocze ze jak cisza w nocy to słychać strasznie :(

reklama
Mala pospala mi 20 min a bylo trzeba podac leki synowi, zrobic inhalacje. Rozkrzyczalam sie i M wstal. Laura spi, mam nadzieje ze to juz tryb nocny, bo moj mozg juz nie przerabia

MAGSUS a co slyszalas na temat Debridatu? U dzieci mojej siostry to jeszcze zaostrzal te ulewanie.
U nas te wyjazdy tez ze wzgledu na pieniadze, tylko M pracuje, wyplaty sa male a jeszcze ma byc przestoj lipiec sierpien, wiec temu chce wyjechac

PATI witaj. U nas tez problemy brzuszkowe i tak czekam tych 3 miesiecy z nadzieja ze to przejdzie

Obyście miały rację że te problemy brzuszkowe około trzeciego miesiąca miną :) bo inaczej wykończymy się i maluchów szkoda :(
U nas przed zaśnięciem horror. Taki płacz byłam sama w domu z dziewczynkami :( potem się uspokoiła udało mi się utulić i we dwie usypiałyśmy starszą księżniczkę:)

My dzisiaj u ortopedy wszystko jak najbardziej ok:) ale zapytałam o chustę i wg jest jeszcze za wcześnie On uważa że od około 5 m-ca można bezpiecznie nosić nie wcześniej . Nie rozumiem bo większość ortopedów zaleca nawet. Teraz mam pytanie do chusto mam jakie mają zdanie Wasi lekarze?
Ja już nosiłam na wieczorne marudzenie chusta była u nas jedyną receptą.
Pati witaj:)

Oby, wczoraj mąż w pracy do 2 w nocy a mała od 18 do 1 wojowała, z przerwą jedną na pół godzinną drzemkę.Ja już wysiadałam płakałam z bezsilności bo tylko noszenie pomagało. Niby w przypadku kolki piszą że trwa kilkadziesiąt minut i kilka godzin a po za tym okresem dziecko pogodne a moja córka mam wrażenie że ciągle marudna, zaśnie za chwile słychać że puszcza bączki i płacz najgorzej rano wierci sie i stęka biedna a ja nie śpię bo myślę że zaraz się rozpłacze. Czasem to wiercenie trwa nawet godzinę. Odliczam czas do ukończenia tych 3 m-cy lub 100 dni bo ja już pomału siebie nie poznaje.

Pati- skąd ja to znam. Marudzenie non stop. Albo cyc albo skakanie na piłce jak nie to placz. Zero spania w dzień. Eeentualnie na spacerze ale dopiero po histerycznym placzu. Kazde momenty kiedy leży w ciszy i patrzy lub słucha są bezcenne i rzadkie...
Pierwszy raz od porodu ruszyłam się z domu. Nie było mnie 1.5 h M został z cora a ja wybrałam się na paznokcie. Było mi to potrzebne żeby nie zwariować. Nie mogę póki co na dłużej bo córka gardzi butelka i wszystkim co nie jest piersia ale dobre i tyle. :)

witam dziewczyny, widze ze problemy brzuszkowe u wielu z nas. ja wlasnie odstawilam wszystie specyfiki i zobacze co bedzei sie dzialo, bo po wczorajszym dniu normalnie plakalam z bezsilnosci i niemocy. maly plakal przez caly dzien a podawalam Debridat i Delicol od 2 dni i po prostu koszmar jakis, maly placze, steka, nie spi bo go brzuch boli, na wieczor dalam jeszcze Dicoflor zamiast debridatu bo juz rece zalamalam. ale widze ze delicol to nie dla nas, kolejna kasa wywalona w błoto.

Pati witaj

Hope gratuluje wizyty u ortopedy. dziwie sie decyzji o wstrzymaniu z chusta bo przeciez ona zapewnia pozycję żabki czyli dobrze dziala na bioderka.

Hejka ...wszytkiego naj naj z okazji dnia kobiet
.....ja już jestem po życzeniach i prezencie (tradycyjnie musiałam go kupić sobie sama i innym paniom w rodzinie bo m nie miał czasu i pomysłu....:baffled:)

Jutro goście bo średniaczek wczoraj miał 5 latek, a więc czeka mnie sprzątanie gotowanie i doprowadzenie siebie do ładu...

reklama
Witajcie.

Co do chus mój ortopeda jest za ale nie długo. Jak wsadzam małego to ma być w chuście maks 30 minut. Na tyle wsadzam, potem ląduje w łózeczku albo na łózku. Twierdzi ze nie chodzi o pozycje tylko o brak mozliwości ruchu i to bardziej szkodzi. Tak samo jak nie poleca pieluchowania podwójnego i wsadzania dziecka w ciasny rożek albo śpiworek. Maluch musi ruszać rączkami, nóżkami, wiercić sie, kręcić bo tak ćwiczy mięśnie. A jak go sie wsadzi w chustę to jednak tego ruchu nie ma. Tak samo jak nie poleca noszenia w tej samej pozycji długo. Zmieniać pozycję dziecka ;)
Moj Jarek dzis na targach w Krakowie, a potem na szkoleniu wiec wraca w nocy.
Ciekawer czy teściowa przyjedzie , bo jak na razie nic nie dawała znać . mam nadzieje ze nie, bo nawet obiadu dla niej nie mam. Nie kupowałam nic skoro jestem sama z dziećmi, dla mnie i maluchów strczy jedna pierś z kurczaka ;) ale teść potrafi zjeść podwójną sam i mu mało ;)

była bym zapomniała ;) Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia Kobiet !! Jesteśmy już mamami ale przede wszystkim Kobietami :) życzę by każdy z Waszych mężczyzn widział w Was najpiękniejszą Kobietę jego życia :-)

Do góry