reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Oj Fifka fajne to bylo poleżeć sobie w łóżku do 11;-) Prawie zapomniałam jak to jest;-) Za to na dziś już koniec spania - mała na mnie leży i czyta ze mną forum;-)
Gratuluję super wyników z zaliczeń - jesteś już bliżej niż dalej:)
Też już zaczyna jakieś dźwięki z siebie wydawać i super to brzmi:-) A jak jeszcze sie przy tym śmieje to już w ogóle rozkłada na łopatki;-)

Kamag na ciemieniuchę chyba Kasieńka poleciła szapon-piankę z Musteli i u nas świetnie się sprawdził - nie mieliśmy tego co prawda dużo bo tylko łupież na włoskach i takie strupki na brwiach ale wszystko zeszło po dwóch kąpielach:-) I dodatkowo ma super zapach;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kamag ja na ciemieniuszkę stosuje oliwke Bambino tak godzine, dwie przed kąpiela pozadnie nawilzyc nia glowke a w kapieli wymyc i pozniej wyczesac co sie da. tylko u nas tez nigdy nie bylo tego bardzo duzo.

ktoras pisala ze delicol pogorszyl sprawe brzuszkowa, muszze powiedziec ze u nas tez, poprzednia noc, i dzein to jakis koszmar byl, maly caly czas plakal na zmiane ze stekaniem, nawet nie umial zasnac bo po 5 minutach znowu placz, i wczoraj przestalam dawac i dzisiejsza noc juz byla o niebo lepsza, maly spal i nawet nie stekal, raz nawet puscil baczka i wyszedl kleks z kupki bo od tygodnia nie robi kupy.

no ale jak maly lepiej spal to skolei cora strasznie kaszlala, raz tak mokro raz duszaco. matko z nosa leca jej zółte smary (sory za opis) az sie boje zeby maly nie zlapal jakiegos paskudztwa.

acha no i witam sie niedzielnie

Fifka gratulacje, podziwiam cie. pamietam jak bylam na studiach podyplomowych i trzebabylo przygotowac sie do pracy na nastepny dzien, nauczyc na straszny egzamin po dwuletnim przedmiocie a jeszcze w ten sam weekend mialam obrone mianowania z pracy. ale wtedy tez dalam rade. jak trzeba to czlowiek potrafi sie spiac.

Fifka - gratuluję zaliczeń! Filmik super - jakbym moją Lenkę słyszała :)
Miłego dnia laski - spadam do gaduły mojej :)

hej! :-)

u nas dzis słaba noc. Areczek budził się na jedzenie praktycznie co 1-2 godz,troche popil i zasypiał...
na szczescie maz rano (okolo 7) wstal i zabrał synka do salonu-gadali sobie i sie bawili, a ja moglam pospac do 10! ;-) nadrobilam nocne wstawanie:-)

dzisiaj iście wiosenna pogoda wiec idziemy na długi spacer:tak:

miłego dnia kochane!:-)

My już też po spacerze - pogoda piękna więc trzeba korzystać :-) teraz czekamy na pediatrę - przychodzi prywatnie obejrzeć Lenke przed szczepieniem. Julia u dziadków-dziś antybiotyk powinien zacząć działać, ale do piątku chcę ja trzymać z dala od małej. Tylko tęsknię :-(

Hej.

M wzial trojke na spacer a ja prasowalam..3 kosze wrr... wczoraj za to bylismy ponad 3 godz na spacerku.
Ja mam wrazenie ze prasowanie sie nie konczy ...

Ciezko mi pisac lewa reka..a karmie i tylko w tym czasie czytam i pisze...

Postaram sie cos naskrobac pozniej.

Milego dnia.

tak piszecie o ładnej pogodzie u was a u mnie dzisiaj strasznie wialo i tylko do kosciola poszlismy a pozniej siedzielismy w domu :( zwlaszcza ze starsza kaszle i ma straszny katar

Dona a niby nie mieszkamy tak daleko od siebie;-) U nas wiatru wcale nie było, na niebie ani jednej chmurki i zaliczyłyśmy prawie 2-godzinny spacer;-)

u nas w wodzislawiu tez pogoda rewelacyjna, prawdziwa wiosna. Bylismy cala trojka na dlugim spacerze, pelno krokusow w ogrodkach juz sie pojawilo :)

Wczoraj Leos skonczyl 2 miesiace :) dzis go wazylam, 5.12kg, duzy sie juz robi.
Jeszcze miesiac i prawdopodobnie kolki sie skoncza (oby!)

Akuku, ja tez czytam i pisze tylko podczas karmienia, i to tylko jak karmie lewa piersia i mam wolna prawa reke ;)

Kasia, fajny ten Twoj maz ze sie zajal synkiem :) to mile, jak tatusiowie staja sie coraz bardziej samodzielni z dziecmi, moj ojciec nic przy nas nie robil, nie umial i chyba nie chcial. Teraz widze, ze to sie zmiania na dobre, ojcowie angazuja sie bardziej i chca byc aktywni w zyciu dzieci :)

Fifka, super filmik, uroczy synek :)

ok, maly przysypia, zaniose go do lozeczka, moze sie uda ;) trzymajcie kciuki :)

reklama
Mirka kciuki za spanie w łóżeczku! (u nas średnio 5 minut się udaje)

udało mi się troszkę nadrobić forum, w końcu. poniekąd dlatego, że zostałam zmuszona do emigracji do sypialni na godziny... przyjechał kumpel m. na chwilę. o 14. jest po 21... wciąż tu :/ zero przystosowania społecznego. a że mała dziś przyklejona do piersi i spać nie chce to siedzimy w zamknięciu. aaa!

dziewczyny, ile Wasze maluszki śpią na dobę? wyczytałam, że w pierwszych miesiącach dziecko powinno przesypiać 16+ godzin. A u nas średnia 12. i to bezkolkowo (odpukać!). i nawet gdyby próbować doliczyć czas przysypiania przy karmieniu to może 14 by wyszło /:

Do góry