reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Emigrantka u nas wychodzi około 14, wczoraj może sie uzbierało z 16-17 bo mała spała jak byłyśmy na spacerze:-) Ja też zawsze "wybywam" z pokoju jak ktoś nas odwiedza a trzeba małą nakarmić, ale ona na szczęście wisi tylko jak je więc maksymalnie pół godziny:-) Dziś się udało wyspać bo poszłam z nią spać po 21, przerwy na jedzenie robiła co 2 godziny ale jadła góra 10 minut:-)

reklama
Emigrantka u mnie Antoś spi juz mniej ale wkoncu ma prawei 3 miesiace, ale do niedawna spal praktycznie cale dni i noc (tylko ze w nocy stekal to nie iwem czy to byl sen czy nie)

Cześć Mamusie!
Lenka też śpi już mniej, w ciągu dnia to tak max 3 x po godzinie no i w nocy ładnie, z jedną przerwą na karmienie.
Mam do Was właśnie pytanie, bo dziś do gina na kontrolę idę i chce zostawiać odciągnięte mleczko, żeby m ja nakarmił. Ile ml zostawiać???

Moj maly tez juz duuzo mniej spi. A dzis w nocy stekal non stop...cyc I co chwile to samo... a ja sama z dziecmi I od 5 juz wogle nie spie... a usypialam malego do polnocy no I te million pobudek... ahhh...teraz szykujemy sie do szkoly ale po szkole nie wiem skad znajde cierpliwosc by utrzymac dzieci w ciszy..lekcje z Alexem I jeszcze marudzacy Emil..chyba jakis skok rozwojowy znowu... w koncu ma 8 tyg.

Milego dnia. Ide owsianke sobie zrobie... I syrop z cebuli dla dzieci...znowu kaszla. A ja nawet nie mam jak ich odseparowac od Emilka ..ale puki co jest ok.

Siva ja zostawiałam Adriana teraz w tą sobotę i teściowa karmiła go moim odciągniętym mlekiem. Malutki zjadł 80ml i wypluwał resztę a przygotowałam 120ml. Jak ja ściągałam mleko po tym jak teściowa dała butelkę ściągnęłam 100ml i więcej nie dałam rady a więc wygląda na to że Adrian mniej więcej tyle zjada na jedno karmienie.

Akuku
bardzo możliwe! Skok właśnie jest na przełomie 7-8 tygodnia. U nas na razie te skoki przechodzą jakoś tak dość łagodnie. Z Konradem było gorzej.

Witam po weekendzie :)
pnie dam rady nadrobić bynajmniej teraz bo mam pełne ręce roboty hehe Oliwia na rączki sie pcha :)

moje dziecko tez dużo nie śpi ale myśle ze to przez ten brzuszek :( bo ziewa okropnie i co zasnie to ja baki obudzią :(
Wczoraj cały dzien na dworze od 10 do 17 !!! :) tylko na mleczko do domku :) pierwsza kiełbaska z grilla zjedzona :) a w nocy brzuch mnie bolał :)

dona u mnie ten delicol tez pogorszył sprawe i problem z kupa był bo tak to robi 3 dziennie a po delicolu była jedna lub jedna na dwa dni niby luźne ale z takim płaczem robiona ze szok :)

teraz sporadycznie daje gripe water bo jak za często to brzuszek sie przyzwyczaja i potem nic na nas nie działa !!!

Noc ciężka dużo stękania poplakiwania i co 2 godz głodna :(

hej Kochane:-)
jestem wściekła:wściekła/y: mieliśmy do soboty mieć samochód zrobiony(bo wstawiamy gaz),mamy pon, a samochodu nie ma-może wieczorem...
A mieliśmy dzis wizytę u lekarza zarezerwowaną od tyg i musimy przełożyć!!!:wściekła/y:wrrrrr

Mała dostała mi strasznych pleśniawek i chyba musimy coś silniejszego zastosować...tu gdziesz i tak czy siak potrzebuję recepty!!!:baffled:
Do tego doszła nam ciemieniucha...:-(

Dziewczyny z tymi problemami płaczących dzieci...
Tak se myslę, a może to nie brzuszki???Może to cofanie pokarmu??i przełyk pali??My własnie dziś mieliśmy jechać to sprawdzić...będziemy robic usg i zobaczymy o co kaman...najpierw robi naczczo, a potem po karmieniu i wychodzi szydło z worka...
nie każdy płacz może oznaczać kolki...a że dziecko się pręży i płacze to też może być przez to że po prostu boli,co cofa się kwas..

Taka piekna pogoda-idziemy zaraz z meżatym ogarniać ogród :-) Zosia nam pomoże:-D

reklama
łaaaaaaaa już jest 21* biegniemy się z malutkim opalać prania się już suszą nasionka dojrzewają na słońcu może szybciej kwiatki będą :)

wczoraj dzwoniłam do koleżanki i dzisiaj miała sprawdzić w pracy bigaie i mówi że napisane ze do 8* najlepiej w lodówce trzymac czyli są juz 3 rózne bigaie ha! a za dicoflor mnie opieprzyła że sama wydawałam w lodówkach ten lek a kazałam matce przysłać (głowa opóźniona) :),,, czekam jeszcze na poczte kurde bo paczka od kolezanki jedzie cos malemu sprezentowała a juz chce na dwór !!!

miłego dzionka !!

Do góry