reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Pustiszi - hahaha ziarno :D Nieźle :) Powodzenia w odchudzaniu!

Magsus
- gratuluje spokojnej nocki! :)

Fifka - ja z uczelnią mam na bakier coś, nie mam czasu kompletnie, żeby zacząć ogarniać wszystko :(

Ahoj!

Mariusz dziś 3 dzień w nowej, dodatkowej pracy :) Całe ranki sama - jakoś łatwiej mi się zorganizować rano jak jestem tylko z Kajtkiem. Aczkolwiek marudny jest jak nie wiem co.

Idę pranie rozwiesić, obiad ugotować i czekam na mamę Marusza, bo nam dzisiaj troszkę pomoże powycinać materiały do szycia bo stoimy z pracą troszkę.

Mamy wymarzony dywan w naszej sypialni :) Jupi! Od razu przytulniej się zrobiło.

reklama
Cześć Mamusie :-) mało zaglądam, bo Lenka tylko u mnie na rączkach albo w łożeczku chce żeby ja zabawiać. Od wczoraj jesteśmy na delicolu i widzę poprawę. Lenka płacze rzadziej i krócej, łatwiej jej kupkę zrobić. Noce spokojne, Lenka śpi między karmieniami min 3 godziny, także oby tak dalej i nic się nie zmieniło. W środę mamy szczepienie, boję się bardzo, bo Julka po swoim pierwszym szczepieniu wylądowała w szpitalu z zapaleniem oskrzeli :-(
Fifka 3mam kciuki za szkołę, i za Twoja Bandytka też :-)
Przepraszam, ze nie odpisuje wszystkim ale nie jestem na bieżąco bo z telefonu ciężko się czyta :-/

Wściekłam sie na R zabije go chyba !!! Albo spakuje !!! Od kilku tyg załatwia sobie dodatkowe trasy zeby w sobote do domu wracać !!! I dzis tez nie wróci !! Kur... 100 zł wiecej i myśli ze świat zwojuje a ja sama jak ten chu.... W rozporku !!! Przyjedzie jutro po południu przespi sie do wieczora i w niedz pojedzie !!! Tak mam bajecznie !!

Sory musiałam wypluc ten jad !!!!!

Wściekłam sie na R zabije go chyba !!! Albo spakuje !!! Od kilku tyg załatwia sobie dodatkowe trasy zeby w sobote do domu wracać !!! I dzis tez nie wróci !! Kur... 100 zł wiecej i myśli ze świat zwojuje a ja sama jak ten chu.... W rozporku !!! Przyjedzie jutro po południu przespi sie do wieczora i w niedz pojedzie !!! Tak mam bajecznie !!

Sory musiałam wypluc ten jad !!!!!
To jak przyjedzie zostaw mu dzieci i sobie na troszkę wyjdz:rofl2: niech zobaczy jak masz fajnie...

magsus- wspolczuje... faceci mysla,ze jestesmy cyborgami...wszystko na naszej glowie, a jeszcze pozniej dziwia sie ,ze my zmeczone...:-(

U nas noc spokojna, tylko moj ksiaze zbudzil sie o 5 i chcial sie pobawic i pogadac z rodzicami:-) smial sie i gaworzyl na caly glos;-)
normalnie bylabym zla,ze budzi sie i jeczy, ale jak sie usmiechnie i "pogada" z mama to serce mieknie:-) oj cos czuje,ze bedzie mnie potrafil syn przekupic usmiechem:tak:

A dzis Areczek ma równe 2 miesiące i chrzestni maja taki zwyczaj,ze przyjezdzaja przez pierwszy rok w dzien urodzenia, czyli 7 na kawe z malym prezentem dla chrzesniaka:-)

Ostatnia edycja:
Milusia wiesz to ciężki typ jest !!!! Nie powiem pomoże przy dzieciach zrobi wszystko ale kur... Ile mozna zrobic przez jeden dzien jaka to dla mnie pomoc !!!! Do koleżanki mnie wysyłał w tamta sobote i mówi odpoczniesz rozerwiesz sie ale co sie okazało chciał żebym oliwke wzięła a on z Julia zostanie :no:Nosz w mordę odpoczne ??? Rozerwe sie ??? Tak dokładnie relax pełna gębą !!!!

Mowisz zostaw mu dzieci on zostanie ale rzadnych wniosków z tego nie wyciągnie ja poprostu musze sobie radzić bo wyjścia nie mam !!! A on uważa ze cieżko pracuje dla nas a nie dla przyjemności :( tylko nie zdaje sobie sprawy ze ja psychicznie sie mecze nie tylko fizycznie tak jak on !! Na mojej głowie wszystko a on kasę zarabia ale ja tez mam płatny maciezyński :( wszystkie próby konwersacji na ten temat kończą sie tak samo a jak robił tak robi dalej !!!

nisiao jak u Was ?????

Ostatnia edycja:
oj ja tez dzis jestem wykonczona. Mala tak dala popalic, a dwa dni takie cudowne byly. Jeszcze starszakiem trzeba sie zajac a nie mam kiedy. Teraz polozylam sie bo juz padam ze zmeczenia fizycznego i psychicznego. M wrocil, zjadl i spi wiec 0 pomocy. Laura po kapieli padla spac. Ciekawe na jak dlugo. Nawet nie wiedzialam jak te kropelki Delicol podawac bo to cyc to placz itd zreszta znacie ten bol :(

MAGSUS wspolczuje tobie. Mam jedna znajoma wlasnie, ktorej maz byl kierowca TIRa i miala dwojke dzieci rok po roku. Byla bardzo niezadolona z tego zwiazku, gdzie maz byl tylko gosciem w domu, nie wiedzial co sie w nim dzialo. Jak wracal chcial odpoczac i sie wkurzal bo dziewczynki biegaly i krzyczaly.
Ja tez mam nienajlepiej, bo maz wyjezdza w delegacji i wlasnie dzis mial wyjechac na 2 miesiace ale go nie puscili. Pojedzie w maju. Nie wiem jak dam rade z dwojka dzieci i psem
KASIA fajny rytual macie z ta kawa :)
SIVA super ze kropelki pomogly, u nas na 2 dni tez a dzis bylo mega marudzenie
KAMAG ja moge ci doradzic Delicol
SYLKA u nas w miesie jakis wirus zapalenia pluc panuje. Tak ma dwa na raz. Summamed 4 dni. Ten Augumentin pewnie bedzie na 10 dni.
Duzy synek, Laura tez 2760 przy wypisie w 2 dobie terax chyba 4600g, cos mi waga szwankuje bo w kolko, ze bateria rozladowana

FIFKA jutro kolezanke wypisuja i jedzie do malutkiej, bo tak nic nie wie. Tylko to, ze mala ma przerosnieta grasice, sama nie oddycha i jest karmiona sonda. Urodzila sie 2900g i 52cm 9ptk Apgar wiec wcale nie mala, a czemu az tak zle jest. Nawet juz ochrzcili w szpitalu

reklama
Witam, trafiam na Wasze forum szukając pomocy w kłopotach brzuszkowych mojej córci. Zuzia urodziła się 19 grudnia cc, ale termin miałyśmy na 1 stycznia wiec troszkę do Was pasuje , mam nadzieje że przyjmiecie mnie do Waszego grona
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
. Fajnie tak Dzielic się swoimi radościami i smutkami związanymi z naszymi maluchami, choć mam wrażenie że tych smutków jest ostatnio więcej. Po wielkich przebojach z karmieniem piersią karmię córke mm konkretnie Enfamilem. Zuzia na należy od początku do tych płaczliwych dzieci wiec nioe od razu powiązałam że coś z brzuszkiem się dzieje. Niby nie ma klasycznych kolek czyli co dziennie przez np. godzinę, bo ona jest marudna cały dzień. Doszło do tego stękanie, głośne puszczanie bączków. Jeśli śpi to te bączki są chyba bolesne bo budzi się z płaczem. Dwa razy podaliśmy espumisan ale po nich krzyczała jeszcze gorzej. W piątek byliśmy w końcu u niby najlepsze w mieście pediatry, badając brzuszek i z opisu stwierdziła ze to kolka. Zmieniła nam mleko na Enfamil 0 lac , Meko bezlaktozowe i kazała podawać debridat. Jak w POM zaczęliśmy podawać to mleko to we wtorek Zuzia miała mego zatwardzenie, tak płakała wrecz krzyczała a ja z nia jak zrobiła to taki twardy, bidulka. Teraz stopniowo mieszamy to stare mleko z nowym bo chyba za szybko wprowadziliśmy. Mam nadzieje że lekarka trafiła i to jej pomoże .Odliczamy tez dni do ukończenia 100 dni przez córcię bo gdzes czytałam że wtedy te brzuszkowe sensacje ustępują. Oby!

Do góry