reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczyny u nas zaczeły sie straszne problemy z gazami. Mała strasznie się męczy próbując je puścic. do tej pory podawałam jej biogai raz dziennie 5 kropelek i infacol co 3 godziny. ale to juz nie działa. możecie doradzic cos innego? i jak dawkowac? Biedactwo spać nie może przez te bączki:(

reklama
czesc,

Za chwile maz przywiezie tescia z Dawidem z dworca, tesc zostaje u nas tydzien, wiec pewnei nei ebde miala czasu zeby regularnie zagladac, wiec sie nie martwcie o mnie, jak mnie nie bedzie:-)

Marika to teraz synek ma 2 antybiotyki?? Ten Sunammed jest bardzo silny, dlatego bierze sie go 3-4 dni tylko. Oby szybko zadzialalo, moj tez na jesien miala zaplenie pluc, udalo sie bo antybiotyk zadzialal wtedy.Zdrowka dla niego.

Co do wagi to moj bedzie takim sredniaczkiem , teraz wazy 5.00kg startowal z 2760, ale jak bedzie podobny do brata , to tamten zawsze ponizej srodkowej linii na siatce centylowej byl, niby w normie ale zawsze moglo byc lepiej, taki urok moich babli, nigdy starszak nie byl bardzo pucusiowaty, jak inne dzieci.Dbaja o forme juz od malucha;-):-D

Kamag a probowalas espumisan dla dzieci? Jest bezpieczny bo nie wchlania sie z przewodu pokarmowego, tylko "robi" robote i jest wydalany :-)

Adrian jestbardzo malutkim dzieckiem... troszkę ponad 5kg w 3 miesiące... :D Mały wypada nam z siatek centylowych - idzie na 3 centylu. Ale to wcześniak więc też ciężko porównywać do dzieci urodzonych o czasie które startowały nieraz z ponad 1kg więcej na starcie.

Marika
zdrówka dla synka i bardzo współczuję twojej koleżance... oby było wszytko dobrze!

Pustiszi będzie dobre... będziesz musiała tylko pewnie pieluszkować bączka...

Kaczuszka uszka do góry! Będzie dobrze! Chyba każda z nas ma ostatnio jakiś ciężki czas widzę...

Hope o ła! Pięknie ci malutka rośnie!

Monika hehe to no grzeczna mała! Mój leżeć leży grzecznie ale jak chce spać to płaczę bo spać musi na rękach...

Ania łooo imponujący wynik! A tak słyszałam ze małe dzieci z reguły szybciej rosną :-) Mój Adrian w I miesiącu przybrał 1700g :-D

Zaraz jedziemy na małe zakupy... i będę się szykować do szkoły na jutro. Mam dwa zaliczenia (poza tymi już chyba tylko jedno mi zostanie :-) A no i praca... oj załamie się zaraz w 3 miejscach... poprosiłam znajomą zeby mi troszke pomogła bo nie ogarnę tego sama...

dziewczyny padam na twarz maly znowu nie spal w nocy bo meczyl go brzuch. juz mi sie chce plakac z niemocy, od wczoraj rana dostaje ten delicol ale nic nie pomaga na razie. maly steka jak stary chlop. a ja po malu nie widze na oczy i jestem strasznie rozdrazniona i boje sie ze odbije sie to na starszej corci

nawet nie mam sily wam odpisywac

Dona a czy prócz delicolu dajesz mu cos na pozbycie sie gazów ???? Bo delicol ułatwia przyswajanie laktazy czasem po nim baki ida i on tylko wystarczy ale jesli nie to spokojnie możesz dawać cos na wzdecia bo te leki ze soba nie koliduja !!! Możesz spróbować tez bio gai lub tego dicofloru !!!

I jeszcze jedno czy mały stęka jakos gorzej po delicolu???? Bo jesli tak to odstaw go w naszym przypadku po tym było gorzej :(ja myśle ze jak stosujesz go juz pełna dobę to powinny byc efekty :(

a ja powiem tak szok straszny dla mnie Oliwia po wczorajszym dniu gdzie wcale nie spała zasneła o 22.30 i spała do 5 rano !!!!! Bez rzadnej pompbudki !!!!:) potem godz przewy i znow 2 godz snu :) heh teraz teaz śpi ale stęka i wierci sie :(
wazne ze noc spokojna :)

Fifka ja tez o tym slyszalam, ze szybko nadganiaja wage :-)

Dona wspolczuje problemow z brzuszkiem, nie wiem co pomoc bo u nas po leku colief (to chyba to samo co delicol) przeszlo bo malej ciezko bylo laktoze strawic.

Magsus nio to sie dziecie wyspalo hihi :)

Jeny u was tez znowu noce do doooopki u mnie druga z rzędu marudzenie dziś aż od 2 do 7 chyba juz sie przyzwyczaił do nowego mleka i znowu problem eeeeh :( mam nadzieje ze po 3 miesiącu rzeczywiście przechodzi to ... Nic ale mały w końcu śpi z jakieś pol h to szybko kwiatki przesadziła mi zasialam w doniczki na balkon nasionka pierwszy raz to robię ciekawe czy bedą kwiatki :/ jest juz u mnie bite 14* ma byc 18* wiec idę o 12.oo na dwór i siedzimy do oporu ...
Zaczęłam stopniowe odchudzanie wlasnie jem musli ale tyle toreb w gębie nie miałam nie idzie tego połknąć chyba to sie do czegoś dodaje matko tak mi sie nie chce pilnować samej siebie ale juz 2 krótkie treningi chodakowskiej za mną dzisiaj tez cos poćwicze a jutro poproszę męża zeby mnie zawiózł na solarium lubię tak na wiosnę 3-4 razy pójść podladowac sie :) dobra wpycham to ziarno w buzie bo wystygnie a wówczas to juz całkiem nie przełknę :)

Miłego dnia !!!

reklama
Fifka powodzenia jutro w szkole! Dasz radę :)

Dona my dajemy regularnie po 100 ml dziennie herbatki koperkowej bobovita i po 3 dniach była poprawa, bączki idą bez problemu

Do góry