reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Witam
My po szczepieniu. Laura byla dzielna, miala 3 kucia. Po szczepieniu spala na brzuszku a jak juz sie obudzila sie to krzyczala, jakby biedulce skore zrywali. Pozniej juz z zamknietymi oczkami :( Jak zjadla o 13 to nastepnie o 17. Jakis horror. Czytam was ale nie mam jak wszystkim odpisac.
Lekarka mowila ze Laura bardzo ladnie przybrala na wadze, bardzo dobrze podnosi glowke do siadu i lezac na brzuszku.
Teraz Laura spi na rekach u M. Boje sie co to bedzie jak sie zbudzi.
Chusta zamowiona, sliwka wegierka z Pentelki

Dziewczyny, moje dziecko przy większości karmień wydaje dziwne dźwięki, takie skrzypienie, piszczenie albo pianie, gdy oddycha. O, jak to dziecko: Jackson squeaking while nursing - YouTube tylko czasami jeszcze głośniej i intensywniej. Czy powinnam się martwić? Myślałam, że to normalne, ale moja matka sieje panikę, mówi, że w życiu nie słyszała, żeby dziecko tak robiło i że coś z nim jest bardzo nie tak. Co myślicie? Zaczyna mi się udzielać panika...

dziewczyny a ja odkryłam że Zosiak lubi spać na brzuszku,ale mąż się boi...
więc pytam Was jak długo dziecko może spać na brzuszku?(wczoraj spała 20min i przekręciłam bo tatunio już ratował córunie:-D...)

Ja też czasem kładę spać na brzuszku, u mnie sprawdza się monitor oddechu....
Katherinne jeśli niepokoisz się podejdź do pediatry, nawet bez maluszka tylko z nagraniem. Mój mały pijąc też czasem pojękuje, ale nie zawsze...

Milusia może spać tyle ile chce. to bardzo zdrowe dla brzuszka i bioderek:) ja moją kładę jak najczęściej:) póki co tylko w dzień i staram się mieć ją na oku.

Ja się cieszyła że Lenusia załapała smoczka, ale panna moja zmieniła zdanie bo dziś już był be. tylko odruch wymiotny i jeszcze większy krzyk. Ale nie będziemy jeszcze próbować delikatnie:)

Milusia super że zakupy udane. ja też się w nic nie mieszczę sprzed ciąży:(

U nas też jakby początki ciemieniuchy ale na bieżąco smaruję oliwką i wyczesuję.

reklama
Dziewczyny, moje dziecko przy większości karmień wydaje dziwne dźwięki, takie skrzypienie, piszczenie albo pianie, gdy oddycha. O, jak to dziecko: Jackson squeaking while nursing - YouTube tylko czasami jeszcze głośniej i intensywniej. Czy powinnam się martwić? Myślałam, że to normalne, ale moja matka sieje panikę, mówi, że w życiu nie słyszała, żeby dziecko tak robiło i że coś z nim jest bardzo nie tak. Co myślicie? Zaczyna mi się udzielać panika...

MÓJ ROBI INDENTYCZNIE!! I też o wiele bardziej intensywnie... brzmi to troszkę jak "ikanie" osiołka... W nocy to normalnie cały dom potrafi obudzić :-) mąż od razu wie że zaczełam karmienie :-D Nie wiem czy trzeba się tym martwić... zauważyłam jednak ze im Adrian starszy tym ciszej "ika" więc może z wiekiem taki dziwne zachowanie minie...

Milusia mój Adrian potrafi całą noc spać na brzuszku praktycznie.... z tym że często leży zwyczajnie na moim brzuchu więc wiem ze się nie udusi... na poduszce układałam Konrada jak miał około 3 miesiące i też pół nocy potrafił tak przespać :-) pozycja na brzuszku jest bardzo zdrowa dla dziecka :-)

Ok. dziadek zabrał Konrada na spacer, Adrian śpi więc ja zabieram się za pisanie pracy dyplomowej...

Do góry