reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka a mam pytanie czemu tak szybko kladziesz na poduszce... ja nie pamietam kiedy dokladnie dalam chlopcom poduszki, ale nie zaleca sie... takie maluchy powinny spac na plasko ze wzgledu na kregoslup, i jak spi na brzuchu to bezpieczniej na materacu, niz na poduszce. Moj Emil w ciagu dnia spi na brzuszku w kolysce na samym materacu i widze jak ladnie glowke podnosi...

Ja dzis dolka zlapalam, Alex nieslusznie dostal ode mnie w tylek... ja nie jestem z tych bijacych ale Alex ostatnio bije Victora, starszy silniejszy... tlumaczylam, prosilam, kare dostawal nic nie skutkowalo... Viki sie rozplakal przy sniadaniu az sie zapiwietrzyl.. ja bylam z Emilkiem w sypiAlni..bylam pewna ze go uderzyl, a on mu reke odepchnal czy klepnal i Vikiemu kanapka spadla... przeprosilam go ale wyzuty sumienia mnie mecza.. do bani sie czuje... wiem ze zawsze musze ich wysluchac, czemu w momencie nerwow czlowiek nie mysli racjonalnie??? Ahh

reklama
Akuku ja od urodzenia dzieci układam na poduszce ale nie w sensie głowę a całym ciałkiem. (na dużą dorosłą poduchę) I Konrad i Adrian śpią ze mną od maleńkości i dlatego tak jakoś... U Konrada kręgosłup jest prosty jak linijka więc i tak samo Adriana układam.

Moj sie drze jak opętanoiec jak mu pieluszke w nocy zmieniam. A muszę bo jak nie zmienie to na banka przesikana aż pod paszki ;) Dlatego w nocy gonie z nim do kuchni go przebierać, zeby reszty nie pobudzić.

tak jak mocno Kuba nienawidził chusty i nosideł tak Leo kocha chustę :) co dziecko to inne ;) wiec od zaliczyłam sprzątanie kuchni z Leo u boku . Jakos tak naturalnie nam to wychodzi ze nie muszę mu główki trzymac bo dobrze jest trzymana przez materiał. A on przytulony do mnie śpi. tylko z niego taki kaloryferek ze aż mi gorąco ;)

Fifka a w zimie Ty wychodzisz z chustą ? Bo na razie sobie nie wyobrażam póki nie będzie przynajmniej 10 stopni na dworze wyjśc z chustą na spacer.

Dzis maz na budowie calutki dizen i my znów sami, tyle ze wogóle bez niani . Lece obiad ugotować : krupnik i naleśniki z serem i truskawkami. jeszcze zakupy dzis musze zaliczyc i to z szaloną trójcą sama. pierwszy raz ide z nimi na zakupy sama, zobaczymy jak to wyjdzie. Kinia cudo ale Kuba to rakietowy struś pedziwiatr. byle bez szkód w rzeczach i w ludziach ;)

czesc wszystkim, chcialam napisac z rozpedu brzuchaczkom, ale to juz nie te czasy, chyba ze teraz chodziloby o te brzuszki ktore nam zostaly, bo moj niestety nadal wyglada jakby byl w 4 miesiacu, nie wiem o co z nim chodzi, wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy duzo szybciej chudlam:(

ja tez kładę mojego malego na brzuszku zawsze nad ranem jak juz widze ze jelita daje sie mocno we znaki, dziisaj od 4 rano spal na moim brzuchu a pozniej w lozku obok mnie a ja jednym okiem zagladalam czy oddycha, ale fakt ze czasem na sekunde mi sei przysnelo

dzisaj mamy 2 miesiace, i to 2 miesiace koszmarnych nocy, marze o tym aby budzil sie tylko na jedzenie i spal dalej do chociazby 6 rano, wtedy czlowiek umie funkcjonowac a teraz to ja nie wiem jak sie nazywam

Anisen wychodzę to za dużo powiedziane.. Byłam z 3 razy na razie bo też czekam aż będzie cieplej... Nakładałam ten polar szyty specjalnie pod chuste i na to kurtkę męża. Z tym że wyglądam jak wariatka i chodzę tylko po ogrodzie jak Konrad biega z psem.

Fifka ale jak go kladziesz na boku czy na plecach ?? Ja bym sie bala ze sie udusi na poduszce. Ale tak jak mowisz robilas tak przy Adrianie i wiesz co robisz.

Witam sobotnie.
Ale mi Laura ulewac zaczela, non stop. W nocy to cala musialam sie przebierac a ona tez. Od czwartku podaje jej 1,5ml 3 razy dziennie Debridat. Czyzby to on tak nasilil? Albo biedulka ma taki silny refluks. Poza tym noc spokojna
HOPE podawaj dalej smoka a w koncu zalapie ;)
MILUSIA Laura tez lubi soac na brzuszku. Tez balam sie na poczatku, az w koncu widze, ze to lubi i wczoraj ze 2 godz tak spala. Potrafi sama obricic glowe, w ktora strone chce
FIFKA powodzenia w pisaniu pracy
AKUKU Laura tez spi na poduszcze takiej bardzo plaskiej. Teraz kombinuje, jak je wszystkie rozsadnie podwyzyc. Biedna ulewa na lezaco
ANISEN myslalam ze ty swiezynja w tych chustach ale masz juz doswiadczenie. Moja przyjdzie na poczatju tyg i zobacze, jak Laura. A np nie da sie zima ubrac w kombinezon i wtedy w chuste?
DONA ja schudlam niemalze od razu. Mam tylko 2,5 kg na plus a brzuchal wiszacy jest a skora jak papier, taka nie moja :(
Sto lat dla synka z okazji 2 miesiecy

Nie mam doswiadczenia ;) bo Kuba tak sie darł w chuście ze po 3 próbach zrezygnowałam z dalszych i na tym sie zakończyło ;) . Kolezanka chustowa ( wtedy miaszkała koło mnie ) przyszła mi pokazać jak go do chusty wsadzic i sama próbowała do ponosić. Jak ona zrezygnowała to ja odpuściłam też. tak że jestem nowa i zielona jak łączka na wiosnę :-D

Kurcze u nas zimno okrutnie. Na dworze, bo w domu mamy cieplutko :))

reklama
Do góry