reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kasiu dzieki. Musze sprobowac bo nic innego mi nie zostalo..a ze u mnie duzo trzeba to hmm troche to otrwa..mysle ze przynajmniej z pol roku otrzebuje by byc zadowolona ze swojego ciala..ale jak sie za to nie zabiore to za pol roku bede jezzcze wiekszy wieloryb..bo u mnie niestety jet tak ze sie dolwuje waga I zajadam smutki...wiec zeby ich nie zajadac musze zaczac sie lepiej czuc...szkoda ze na efekty trzeba czekac ale coz...

Emilek zalapal smoczka !!! W koncu ladnie zasysa I nawet potrafi z nim usnac. Juppi. Moje cycki moze nie beda zmaskrowane w trakcie zabkowania hehe.

Ide dzis z malym do lekarza.. chce zeby go osluchala bo jak mu charczy to czuje pod rekoma na sokrzelach...tylko tego nie czuc caly czas.
Ogolnie niech zrobi mu ten 6 weeks check od razu... bo we wtorek bedzie 6 tyg. No j niech spojrzy na ciemieniuche..tyko teraz slaba ma bo mu zmywam codziennie. Jak mi nic nie da na nia to dzwonie do mamy I niech mi wysle ta mustele.

Emil wczoraj przez caly dzien zrobil jedna kupe I to dopiero wieczorem. W nocy go baczki meczyly co jakks czas. Ale u nas kwestia zmiany pozycji I spi calkiem ladnie. Wystarczy ze cyca dam. Nie wiem czemu w nocy te cyce takie pelne mam...przeciez karmie czesciej niz w dzien. Ale wyspana jestem bo w nocy mam 2-3 karmienia na lezaco..maly nie placze.. z Vikim to jak na 10 min usnelam to wrazenie mialam ze godzine spalam.. a potem musialam funkcjonowac orzy malym alexie..

Pustiszi trzymam kciuki za wszystkie takie noce lub lepsze

reklama
Dziewczyny moja radość z bycia matka po raz drugi wygasa od dwóch dni przeszłam na bebilon comfort i jest 100 razy gorzej mała śpi po 5 min porażka :( teraz wysłałam tatę po hipp combotic bo juz sił brak :(

powiedzcie proszę podać ej to mleko odrazu czy mieszać najpierw z bebilonem ???????????????????? POMOCY !!!!!

Magsus ja jak zmienialam mleko to odrazu, u nas pierwsze pil bebilon a teraz nutrmigen poprostu odlozylam i odrazu nowe.

wczoraj czytalam przypadek dziecka urodzonego podczas legalnej aborcji we Wroclawskim szpitalu , tam gdzie ja rodzilam, dziecko z wykrytym zespolem downa i wada serca, urodzone w wyniku wywolania poronienia w 23-24 tc 700g zylo, lekarze podjeli walke o jego zycie , jest na oddziale neonatologicznym. To prawdziwy cud, ciekawe co na to matka tego dziecka.

Sylka a czy zareagował jakos na ta zmianę ???? Bo niewiem czego sie spodziewać ???? Kurcze juz mi ręce opadają !!! Niewiem czy nie zrobic jej jakiegoś usg brzuszka :( bo ciagle sie spina marudzi a brzuszek ma miękki i mimo to baki idą :(

Magsus - ja właśnie dzisiaj zmieniam ale pomalutku mam Aptamil Pre ale poczytałam na forum kurcze w PL to mleko ponad 100zł raz ze ciezko dostać a dwa strasznie piszą że jest ciężkie dla malca tak więc postanowiłam pomalutku wdrążyć Nestle Alete Pre ale mniejsza o nazwy zostało mi Aptamila na dziś tylko i biorę raz jedno raz drugie i jutro już tylko Nestle i mam nadzieje że się juz bardziej nie pogorszy (bo chyba juz sie nie da)

Dzisiaj leń u mnie ... Nic mi się nie chce. Mały śpi i gdyby nie starszaki to ja pewnie też....
Sylka czytałam też o tym maluszku... Straszne jak taki maluszek musi być biedny, ńiechciany. Nie chcę oceńiać matki... Przecież dzieci rodzą się a potem też chorują i co wtedy taka matka by zrobiła... Trudny temat, ale wiem że nie zrobiłabym tak jak ona....

Hej laski :-)
Pustiszi kurde tak cie czytam i normalnie Ci wspolczuje, biedy Nikus tak sie meczy :-(

Magsus ja tez zmiebialam od razu i nic sie nie dzialo, ale pozniej odmienilam spowrotem bo mleko ktore podawalam bylo za ciezkie, mala mi robila zielona, bardzo smierdzaca kupke. Wrocilam do Aptamila i jest ok. i na zmiane podaje kropelki rozbijajace laktoze i Espumisan 100. Brzuszek nie boli bo mieciutki, dzidzi spokojne. Czasem pomarudzi ale tskie marudzenie to pikus w porownaniu z tym co przechodzilismy na poczatku.

KOCHANE ZYCZE WAM DUZO DUZO MILOSCI!!!

Magsus jak jest zle to od razu zmieniaj ... a hippa to comforta czy zwyklego kupujesz ? jesli comforta to sie nie przeraz bo beda zielone kupki bo sie szybko utlenia kupka jak zwyklego bedzie zolta ... oby pomogl

reklama
dziewczyny pomocy!
czy ktoras z was jeszcze plami (6 tydz pologu). Bylam juz u lekarza i kazal czekac do konca czy ustanie czy nie i wtedy sie zglosic, wiec do wtorku czekam... tydz temu "wyszedl" szew wewnetrzny i obstawiam,ze jeszcze rana sie w srodku zabliznia- stad ta krew. Nie ma jej duzo, ale ciagle jest... czy to sie juz nie skanczy?! łeee.e.... okropny polog!:wściekła/y:

Do góry