reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kasieńka kupiłam zwykły hipp bio combiotic bo cieżko u mne dostac ten comfort narazie dałam jej raz nie mieszalam z bebilonem o dziwo zasneła odrazu śpi juz przeszło godz !!!!:szok:troszke stęka ale dopiero jedno karmienie wiec cudów jeszcze nie oczekuje !! Modlę sie zeby pomogło :zawstydzona/y:

Dziewczyny czy Wy tez macie problem zeby sie tu zalogować !!!! Wczoraj cały dzien nie mogłam !!!! Dzis tez problemy były. !!!!

Kasia ja juz dawno nie plamie ale moja szwagierka do 8 tyg plamila i okazało sie ze musiała dostac jakaś tabletkę dowcipną bo cos w środku kiepsko sie goiło :(

Akuku mojej oliwce tez zaczęła sie robić ciemieniucha na brwiach i troszke na czubku główki używam ziajki wlasnie na ciemieniuche i po dwóch razach zeszło :)

reklama
Cześć Mamuśki!
Ja od dwóch dni nieogranięta chodzę - Lenka sobie z nocy dzień urządza i jak się obudzi o 2-3 na karmienie, to zanim zaśnie znowu mija ok. 2,5 godziny. Oczywiście noszenia na rączkach, bo jak ją tylko odkładamy, to od razu się krzywi i zaczyna marudzić. Niby nic ją nie boli,bo nie krzyczy bez przerwy, brzuszek spina tylko jak kupkę dusi, więc nie mam mowy o kolkach, ale powiem szczerze, że wymiękam. W oczach od rana piasek mam, mój A też, bo czuwa w nocy razem ze mną, ale w poniedziałek wraca do pracy i boję się, jak to będzie jak będę sama nocki dyżurować :( Teraz młoda usnęła, to zupkę sobie pogrzałam od wczoraj i coś w końcu zjadłam.
Cycki wyciągnięte na maksa, głód normalnego jedzenia okropny - ogólnie chyba kryzys mam. Na szczęście choć plamienia już prawie nie mam (dziś mija 3 tyg.), więc przynajmniej z tym spokój.
Dziewczyny, czy Wy codziennie z maluchami na spacer wychodzicie? Ja dziś siły nie mam normalnie i chyba ją w wózku wystawię na balkon na pół godziny tak jak wczoraj.
Pozdrowionka dla Was i duuuużo miłości z okazji Walentynek!

dziewczyny pomocy!
czy ktoras z was jeszcze plami (6 tydz pologu). Bylam juz u lekarza i kazal czekac do konca czy ustanie czy nie i wtedy sie zglosic, wiec do wtorku czekam... tydz temu "wyszedl" szew wewnetrzny i obstawiam,ze jeszcze rana sie w srodku zabliznia- stad ta krew. Nie ma jej duzo, ale ciagle jest... czy to sie juz nie skanczy?! łeee.e.... okropny polog!:wściekła/y:
ja mam to samo!!!!A jestem po cc...!!!:wściekła/y:parę dni spokoju i znów to samo...:wściekła/y:

Jaguś
dzięki, ale mąż znalazł jednak w przedostatniej aptece w całym mieście:-D
i powiem Wam że mała od wczoraj ma Biogaie+delicol i jest JEWELACJA!!!!!!!
(ja biogaie już testowałam przy bliźniakach) tylko zastanawia mnie skąd takie długie,kleiste pasma się pojawiły w kupce???Któraś też to zaobserwowała??

dziś wysłalismy dzieci do fikolandu a sami na zakupy(ubrac matkę:-D) i powiem Wam że już byłam tak zgrezygnowana że wracaliśmy do samochodu-we wszystkim wyglądałam jak wieloryb!!!(mam jeszcze +10kg:szok::wściekła/y: i nie wlazę prawie w nic sprzed ciąży..) ale jakoś przypadkiem napotkaliśmy avanti i powiem Wam że wyszłam z sukienką(czarna z białym kołnierzykiem i białym mankietem) 2tumikami i koszulką:-D:-D normalnie szok:-) musze kupić jeszcze dresik bo zamierzam zaczać chodzić na siatkówkę:tak::-)

kurcze...to widze,ze to u Was tez tak dlugo trwa... a najgorsze jest to,ze juz sie cieszysz, ze jest koniec....i bum! krew!!!!:wściekła/y: jaaaa!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zadziwia mnie ten moj chlop wyszedl z domu pod pretekstem zobaczenia czegos przy samochodzie i wrocil z bukietem kwiatow i czekoladkami! Do tego wziol sie za obiad :-)

Dzień dobry,
Mam nadzieję, że u Was dobry... U nas cierpienie i płacz...
Magsus, mam nadzieję, że zmiana mleka pomoże faktycznie :-)
Siva, jesteś silna, dasz radę :-) Ja wierzę, że ten trudny czas zaraz się skończy :-)
Milusia, gratuluję zakupów :-) i trochę zazdroszczę. No i suuuper, że taki wynik podawania kropelek!!! Jak podajesz? Ja czekam na dostawę, cholerny weekend mi tu bruździ... Jejku, jak bym chciała móc to samo po podaniu napisać...
U mnie też połóg w pełni :-(
Miłego walentynkowego wieczoru :-)

Dziewczyny a Wy te kropelki itp to na wlasna reke dajecie? Czy zalecenie lekarza? U mnie też czasem Jaś się pręży, niekiedy żadko pryka.. Ostatnio jak byla pediatra u Amelki to stwierdzila ze brzuch ma miekki..

Wiolka jesli Jaś skończył 1 miesiąc to juz prawie wszystkie kropelki mozna stosowac !!! Nie polece Ci konkretnego bo na moja Oliwie nic nie działa niestety :( ale spróbować możesz espumisan esputicon . Wiesz moja Oliwia tez ma miękki brzuch a mimo to baki ida z krzykiem tylko u mnie to chyba jednak wina mleka :(

dziewczyny tfu tfu oliwunia wstala po 3 godz na mleczko i dalej śpi juz w sumie 5 godz :) Boziu zeby naprawde to mleczko pomogło :)

Ania pozazdrościć gestu m twojego !!!! Moj to juz chyba sie znudził wraca po tyg i widzi tylko dzieci ja to od sprzątania gotowania zajmowania sie dziećmi nawet sie ze mną nie przywita :( przykro mi a w ten dzien jeszcze bardziej :( takze ja dzis nie świętuje no moze z córkami walentynki bo przeciez w nich tez zakochana jestem od pierwszego wejrzenia ech co ja gadam od pozytywnego testu :)

jutro gości mam :( nie cieszy mnie to bo jakos brak humoru ale to urodziny Juleńki wiec tort musi byc !!!! Dobrze ze młodsza latorosl śpi bo musiałam dom do kultury doprowadzić a marzylo mi sie leżenie do góry d....... Teraz czekam az mama z pracy wróci bo musze na jakieś zakupy skoczyć !!

niewiem co sie u mnie dzieje ale nie moge sie logowac !!!!

reklama
Dzień dobry,
Milusia, gratuluję zakupów :-) i trochę zazdroszczę. No i suuuper, że taki wynik podawania kropelek!!! Jak podajesz? Ja czekam na dostawę, cholerny weekend mi tu bruździ... Jejku, jak bym chciała móc to samo po podaniu napisać...
U mnie też połóg w pełni :-(
Miłego walentynkowego wieczoru :-)
podaję 5kropli dziennie

Dziewczyny a Wy te kropelki itp to na wlasna reke dajecie? Czy zalecenie lekarza? U mnie też czasem Jaś się pręży, niekiedy żadko pryka.. Ostatnio jak byla pediatra u Amelki to stwierdzila ze brzuch ma miekki..
ja podaję na własna rękę

mój też poleciał po kwiatka:-) chodź walentynek nie obchodzimy bo kochamy się cały rok:-D

no i zmienić musimy samochód..na 7osobowy bo nasz 5cio to troszkę ciasny z 3fotelikami:baffled:więc nowy wydatek nasz czeka

Ostatnia edycja:
Do góry