reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Marika chodzi ci o polary? Ja taki mam ale jest troszkę za cienki jak na te temperatury... jak będzie koło 5-10 stopni to wtedy na luzie. A w kombinezonie dziecka nie wsadzisz... bo nie będzie wtedy dobrze "ułożony" przez nadmiary materiału. Ja w kurtce męża chodziłam :-)

Anisen p
atrząc na moich chłopaków aż ciężko mi sobie wyobrazić dziecka nie lubiącego chusty! :-D

Ja bym chyba bez chusty nie wyrobiła bo Adrian ma taki charakterek... aj szkoda gadać... wczoraj uświadomiłam sobie że on praktycznie w ogóle nie śpi nigdzie poza moimi rękoma... NIGDZIE! Albo śpi w chuście.... albo na mnie w łozku albo na kolanach... Jak go nie noszę to leży w leżaczku i sobie gada - ale to też po jakimś czasie woła zeby nie być samemu.Albo leży na kocu (muszę mate wyciągnąć bo już interesuję się zabawkami. W wannie tak macha nogami ze potrafi wode wylewać.) no albo płacze i wymusza rączki... ja jestem zbyt miekka i go noszę... ostatnie soki te moje dzieci wyssą... bo i Konrad choć względem Adriana jest ok, to jest bardzo zajmujący...

reklama
Dobry!
Ja mam przerwę w sprzątaniu karmię gluta małego:) starsza poszła z mężem na spacer. Mam nadzieję że Lenonek zaraz zaśnie wystawię Ją na taras i uda mi się pozmywać podłogi:)
Też chciałabym żeby już ciepło było żeby można w chuście na dwór śmigać:)

hej, jesli chodzi o te dziwne dziweki to moj takie wydaje ale nie przy karmieniu tylko poprostu raz na jakis czas tak zakwiczy , mowie na niego kózka:-)

Marika z tym ulewaniem to moze byc refluks, aalbo jest przejedzona, albo uklad pokarmowy jeszcze sie nie rozwinal calkiem.Moj tak samo ulewa ale ostatnio 2 dni nie ulewal i sie zdziwilam po czym dzis w nocy chlusnal cale moje wycycusiane mleczko.

Musiscie porobic zdjecia w tych chustach, moj babelek jest tak grzeczniutki , gdzie go nie poloze tam lezy, chyba ze jest glodny to zaczyna sie krecic, no i przy przebieraniu troche placzu jest.

Ja wlasnie wyciaglam ciasto z piekarnika zapachy w calym mieszkaniu, za niedlugo mamy miec gosci...jeszcze nie wszyscy widzeili Wiktorka:-)

Kurde dziś się zdołowałam ,zawsze miejsce po cc przemywam mydlem bialy jeleń i do tego osuszam do papierowym recznikiem.
No i dziś po kapieli zauwazylam na reczniku czerwony ślad.
Nie w miejscach gdzie byly szwy tylko po środku.
Co prawda to ala czerwona kropka,ale czy p 3 tyg powinno się jeszcze cs tam dziać??
DZwonilam do ginekologa i powiedzial że jeśli tego malo jet to nic zlego sie nie dzieje że może tak być,ale gdyby bylo gorzej to mam przyjechac w poniedzialek na wizytę :no:
Oby nic się nie dzialo.
W sumie po cieciu nie pieścilam sie ze soba i choc czasem ciagnelo strasznie to funkcjonowalam normalnie,tu noszenie malej tu inne obowiazki....
Mam nadzieje że to nic groźnego.......
Katherinne no wlasnie moja Kinia też ma podobnie,nawet czasem przez sen takie pojedyńcze postekiwanie,skrzypienie sie jej zdarzy.

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki!

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie zapracowane i zmęczone mamusie. Czytam was co jakiś czas ale nie ma czasu odpisać.

nisiao ja na bliznę od samego początku oktenisept i bardzo polecam.

mój mały w nocy śpi ładnie ale w dzień jest bardzo czasochłonny.

przerabiamy też wysypkę nie wiem już na co? Bo nic takiego nie jem. A może to trądzik niemowlęcy?

Cleo, najlepiej sprawdź co nowego zjadłaś po czym mogło go wysypać. Ja kurka nic prócz jałowizny gotowanej nie jem, a codziennie wieczorem pół godziny płaczu z napiętym brzuszkiem mamy. Nawet mleka i przetworów nie mogę, bo Lenka po tym chlusta tak jakby wymiotowała. Ogólnie to doła mam co do tego jedzenia do tego stopnia, że dziś śniło mi się, że Sprite piłam prosto z 2l butelki :)

Nisiao, my idziemy do laryngologa. To prawdopodobnienjest wiotkość krtani. Mam nadzieję, że tylko toni żadnych innych wad nie ma, bo się koszmarnie martwię.

Witam. My nadal w szpitalu. Okazało się ze to nie zapelenie pluc tylko oskrzelikow. Widać mala poprawę po antybiotyku. Oby szybko z tego wyszła. Mam pytanie z innej beczki trochę. Nie miałam jeszcze okazji karmic małej butelką z odciagnietym mleczkiem. Karmię piersią ale dużo nerw nas to kosztowało zeby córcia chwycila moje piersi. Teraz moze wisiec na cycku non stop. Boję się ze jak dostanie butelkę to znow nie będzie chciala się wysilać do cycka :( mialyscie moze podobna sytuacje. ? Warto poczekac do któregoś tygodnia ( córcia ma niecałe 3 tyg). ?

reklama
Kamag jak nie masz potrzeby karmic butla to nie rob tego. Rozne sa dzieci, moj Alex np jak Assal butle to problem z cycem mial..jeszcze jak samo lecialo to ok ale jak musial ciagnac to sie zucal..duzo mnie kosztowalo nauczenie go ponownie cyca. Teraz Emilkowi czasem dam odciagniete np. Jak odciagne a on jednak zechce jesc.

Do góry