reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Współczuję Anisen i podziwiam:) bo nie wyobrażam sobie jak dajesz radę wykąpać i uspać 3 maluszków. Ja moich dwóch panienek chyba nie dałabym rady, a jeszcze wieczorem towarzystwo moje marudne strasznie.
Ja też mam chustę dzikie wino:)

My też nasze dziewczyny zabieramy wszędzie. Nasza Martynka od noworodka tak chowana i do tej pory nie miała jeszcze antybiotyku:) Lenka też wszędzie będzie jeździła:)

Kasieńka, Emka, Milusia nasza też smoka nie chciała. odruch wymiotny miała więc odpuściłam. wczoraj znów spróbowałam i zaczęła załapywać:) a jaką cisza:) nie przepada za nim jakoś strasznie. Ale chwilę się zabawi:) polecam smoczki firmy mambaby są trochę droższe ale moim zdaniem warto:) są mięciutkie. My mamy ten super cienki. Moja starsza też go miała i ma proste ząbki:)

My oczywiście cycujemy jakby inaczej:) starsza śpi słodko:)

Pustiszi ja nigdy olejuszki nie uzywalam, wiem ze jest na cieminiuche I chyba stosuje sie ja jak oliwke.

Anisen wspolczuje.a o ktorej dzieci kladziesz spac ?

Moje dzieci w lpzkach juz.

Co do moczkow to Emil jak poczatkow bierze to tez ma odruch wymiotny...za ktoryms razem jak m tak delikatnie wkladam I wyciagam to zalapuje. Dzis ladnie mi zassal przed myciem potem po myciu I z nim usnal w kolysce.

Moja druga bratowa w ciazy I tez bedzie chlopiec ... czyli moja mama ma samych wnokow...he juz 5...

Starsi wykąpani jedzą kolacje :) młody zaraz bedzie kąpany:-D
Ok 21 pakujemy sie do łózek, mama ksiązka i czyta dwie bajki a potem usypiam Leo a oni zasypiają w swoich łózeczkach. tylko mama musi być w pokoju. siewdzę na podłodze z Leo między łóżeczkami tak by każde mnie widziało.

Anisen no to podziwoam Cie kobieto...my we dwojke.. trojka dzieci...a my kompiemy ich co drugi dzien I oni zasypiaja sami w swoim pokoju. A Emis to problemu nie sprawiaja...a my I tak nerwowi jak oni nie chca do lozek isc. Heh.

Hope ja tak samo moich chowam od malego wszedzie z nami... I dlugo nie chorowali...ale obydwoje maja astme I teraz Im latwiec cos zlapac..ale I tak nie sa chorowici.

Jezzu dziewczyny ja musze zaczqc cwiczyc bo wygladm jak wieloryb jakis... chyba sprobuje mimo mych bioder ta Ewe ch. Zobaczymy jak mi pojdzie I czy maly da pocwiczyc troche. Podobno szybko sie chudnie z ewa.

akuku- z wlasnego doswiadczenia powiem,ze jak cwiczysz sumiennie (chociaz co drugi dzien) z ewa chodakowska to efekty juz po miesiacu duze widzisz ;-)

U nas dzis szalony dzien. Duzo spraw do zalatwiania, urodziny tescia i sprzatanie mieszkanka bo jutro mamy gosci. Uff..maly spi a ja zaraz do niego dolacze:-)

Spokojnej, bezkolkowej nocy zycze! :tak:

Jeny całkiem spoko nocka teraz jakby tylko stęka większe ale już nie najgorsze zobaczymy jak będzie w dzien i następna noc ale jestem nawet zadowolona :)

Milusia jak nie znajdziecie w żadnej aptece w mieście tej BioGai to widziałam że mają te kropelki w aptece internetowej aleleki.pl :-) Kosztowały coś koło 30 zł plus przesyłka:-)

U nas też zaczyna się ciemieniucha i wygląda to tak jak pisała chyba Vinga - jakby mała miała łupież i to dość sporo. Ale w najbliższym czasie kupię ten szampon z Musteli i mam nadzieję, że pomoże:-)

Wczoraj miałam mały maraton po urzędach - byłam odebrać PESEL Julki, zgłosić ją w pracy do ubezpieczenia, wziąć zaświadczenie z ZUS do becikowego i jeszcze w NFZ:-) I szczerze mówiąc miałam cichą nadzieję że mała trochę da popalić m żeby widział jak każdy mój dzień ostatnio wygląda, ale ona nie chciała z matką współpracować i cały czas przespała;-)

d3050mg_20140206155259.gif

Witam Walentynkowo, nie mam pomysly na walentynki , chyba poprostu zadzwonie i pwoiem Kocham Cie..heh.
Ale pierwszy uslyszal najmlodszy moj mezczyzna slowo, kocham Cie:-)

Noc spokojna, maluszek najedzony jak baczek, wisial na cycu.

Dziewczyny skladalyscie wnioski o becikowe, ja nawet neiw eim jak sie z to zabrac , tyle tego trzeba. Z Dawidem raz dwa to zalatwilismy. Chociaz pieniazki te na chrzest przeznaczymy a do sierpnia jeszcze troche czasu mamy.

Załączniki

• d3050mg_20140206155259.gif
    d3050mg_20140206155259.gif
    53,5 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Pustiszi to super ze u Was noc spokojna, u mnie dzisiaj byl koszmar, maly od wieczora strasznie plakal i podkulal nozki i od 24 praktycznie nie spal bo go brucho bolalo bo tak stekal ze nie dalo sie oka zmruzyc, biedny maluszek, tak mi go bylo zal a nie moglam nic zrobic oprocz masowania bruszka i podkulania nozek, wczoraj nawet zastosowalam te rurke oddobytnicza ale tez nie pomoglo bo zadne gazy nie odeszly, a maly od wczoraj nei robil kupki i mysle ze to mu siedzi na brzuszku

Sylka ja jeszcze nie skladalam wniosku, mam tylko zaswiadczenie od ginekologa. musze jeszcze pozbierac te inne papierki i isc do gminy wypelnic wniosek. ale jakos nie moge sie za to zabrac.

Jagus jak cyztam twoj post to wlasnie mi sie przypomnialo ze ja tez musze karte NFZ wyrobic, a nawet juz wzielam wniosek do wypisania i wyslania, bo nie chce mi sie tam jechac, tylko ja zawsze mam watpliwosci przy wypelnianiu takich wnioskow i na miejscu zawsze mozna dopytac co tam wpisac a tak jak sie wysle to ju popapane:)

milego dnia mamuski i dzieciaczki

Do góry